zaglądam ,tylko musiałam wrócić do początku ,bo nie mogę się połapać co gdzie jest u Ciebie .....trochę mi to zajmie ,ale zamierzam dziś bardziej się zapoznać z Twoim ogrodem
masz wilka też ? chyba na fotkach mi gdzieś mignął ......i skarpy masz
Krakusie ja mam go dopiero trzeci sezon, zastąpił magnolie, która do kamiennego kręgu przeprowadzkę zaliczyła. I to jest odmiana 'Fastigiata' - forma kolumnowa, bo ma tego zwyczajnego miejsca nie ma u mnie, ale ty masz sporą działkę.
Stosunkowo szybko listki wypuszcza, bo już teraz.
Tak wyglądał pod koniec kwietnia zeszłego roku.
Początek maja.
Żeby nie było, że z robotą wychodzę na prostą to chwaściory z za siatki pchają się jak mogą i w oczach wręcz rosną
masakra, do jesieni nie skończę tyle się tego nasiało
hiacynty nie poszalały
Pojechałam dziś do Botanika szukać wiosny...
I jakoś mało jej jeszcze...
Ale cyknęłam zdjęcie drzewka obsypanego kwieciem, na którym pracował chyba cały rój pszczółek, całe aż bzyczało
Niestety nie było tabliczki...
I różanka
Tylko jedne róże tak dziwnie wysoko przycięte?
Dana, takie wiadomości !!!! Trzymam bardzo kciuki i wierzę już następną wiosnę zaczniecie z budową !!! jUŻ ZA DŁUGO CZEKACIE...
Mam nadzieję, że będzie pięknie. U mnie wczoraj byłą burza, wiec dziś buchnęło zielenią. Ja kiepsko na słonko, bo od paru lat na dłoniach wychodzi mi uczulenie i bardzo swędzi, więc pora na alergologa.
Buziaki i pozdrawiam serdecznie !!!! A motyl piękny.
Wiesz, nie pamiętam już teraz jakie to kule. Jest to chyba tuja Szmaragd wyprowadzana w szkółce na kulę-jajo.Ja tnę w kulę.Przynajmniej się staram, ale nie zawsze mi to wychodzi. Przy kupnie zastanawiałam się jeszcze nad cyprysikiem Kórnik.
Pozdrawiam.
Dziś kolejne małe porządki - po południu udało mi się przyciąć kolejne hortensje, kilka silver sceptre i powojniki, które ruszyły jak głupie.
Ucieszyłam się na widok żyjącej hakone .
Jedna odętka postanowiła nie przeżyć zimy .
Bergenia
Exotiki i młode pędy tawułek
I przekwitające krokusiki