Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka wkoło Lubczyka :) 12:45, 02 mar 2018

Do góry
Mój ogródek działkowy ROD Jarosław 12:25, 02 mar 2018

Do góry
a tak wygląda ogródek teraz zimą
Mój ogródek działkowy ROD Jarosław 12:25, 02 mar 2018

Do góry
w planach na ten rok to:
-podciągnięcie prądu
-zbudowanie grilla z wedzarnia
-ogrodzenie stemple budowlane i siatka leśna
stemple już mam

siatka zamówiona
miedzy czasie trafiła się furtka z odzysku

z pozostałych stempli powstanie też huśtawka oraz zjeżdzalnie dla dzieci,
planuje kupić także troche krzewów,iglaków i posadzić
posadzić winogron

Mam dużo planów w mojej głowie jeszcze ale wszystko powolutku
i tak myślałem ze nie dam rady tyle zrobic co zrobiłem przez jeden sezon.
Ważne że jest gdzie wyjsc i odpocząć od miasta!
Mój ogródek działkowy ROD Jarosław 12:24, 02 mar 2018

Do góry
z owoców posadziłem 3 drzewa owocowe, malinki, poziomki, truskawki, jeżyny, czerwoną porzeczkę bo czarna już była troche kwiatów.lecz w tamtym roku najwazniejsze było w miare ogarniecie terenu i zbudowanie altanki.między czasie nabyłem także wc wychodek który na wiosnę czeka na pomalowanie.

Mój ogródek działkowy ROD Jarosław 12:23, 02 mar 2018

Do góry
wróćmy do działeczki:

Do góry
no i wyszło mniej więcej tak:

Zostało jeszcze kilka rzeczy. Dokleić na dachu gont bo brakło mi 3 paski ale czekam aż przyjdzie.w środku wyłożyć wykładzinę pcv na podłogę, (planuje też ocieplić od środka))i jeszcze kilka rzeczy.dodam ze nigdy nie budowałem nic i jest to mój pierwszy zrobiony domek samodzielnie przeze mnie. Myślę ze źle nie wyszło.koszt ile mnie wyniósł to około 3000zł.

Do góry
coś miedzy czasie podłubałem w środku :

Mój ogródek działkowy ROD Jarosław 12:22, 02 mar 2018

Do góry

dach pokryłem gontem

Do góry

Do góry
no to zaczynamy zabawę z tarasem oczywiście dalej od początku bloczki betonowe i konstrukcja z kantówek

Do góry
między czasie żonka z teściową pielęgnowały, dosadzały i zajmowały się warzywami.

brakło deseczek więc trzeba było zamówić w tartaku i czekać wiec czekałem a w głowie zrodził sie kolejny pomysł

....pomyślałem skoro już robię taki domek to przydał by się od razu jakiś tarasik aby można było posiedzieć na świeżym powietrzu nawet jeśli będzie padało wiec pojechałem domówić kantówek i do roboty

zawitała także piaskownica dla moich dzieciaków

Mój ogródek działkowy ROD Jarosław 12:21, 02 mar 2018

Do góry
no i kolejne dni kolejne dłubanie

Do góry
pózniej czyszczenie deseczek:

wyczyściłem z 18 sztuk po czym stwierdziłem ze trzeba je oddać do heblowania będzie szybciej i dokładnie i tak też zrobiłem.miedzy czasie nabyłem okno i drzwi z odzysku

Do góry
oczywiście skręciłem 2 sztuki i zaczęło padać więc schowałem się u sąsiada i zacząłem następnego dnia ą dalszy

i moja córa

Mój ogródek działkowy ROD Jarosław 12:20, 02 mar 2018

Do góry
jako ze nie było żadnej kanciapy, na początek był pomysł aby zbudować domek narzędziowy taki nie duży 1x150. lecz po zastanowieniu stwierdziłem ze jak już się będę zabierał za domek, to zrobić coś troszkę większego aby móc tam przeczekać np. jak będzie padał deszcz. ostatecznie został mały domek 2,5 x 2,5.więc zamówiłem deski w tartaku a między czasie przygotowałem miejsce pod domek.domek stanął na bloczkach betonowych.więc zacząłem moją pierwszą budowę (dodam że nigdy wcześniej nic takiego nie robiłem, a jeszcze wszystko robiłem zupełnie sam nawet drabiny nie miałem heheh stawałem na beczce )

pod bloczki dałem agrowłókninę aby pod spodem żadne chwasty nie rosły.
Najpierw konstrukcja z kantówek 70x70

Mój ogródek działkowy ROD Jarosław 12:20, 02 mar 2018

Do góry

no i pierwsze malinki posadzone:

Ogród pod Górą 12:12, 02 mar 2018

Do góry
pawel_snopek napisał(a)

Witaj u Ciebie.

Ja w swoim wątku warzywkami próbuję przywołać wiosnę, a u Ciebie już od jesienio/zimy szaleństwo zakupowe...ja się chowam

Nowy ogród - moje marzenie...Uwielbiam takie skarpy. Kiedyś Maja w Ogrodzie pokazywała taki, cuuudo...

Będę kibicować i zaglądać często.

Pozdrawiam.
Mój ogródek działkowy ROD Jarosław 12:08, 02 mar 2018

Do góry
wiec pora wziasc sie do pracy na początek trzeba było ogarnąc podłożę, na początku tam gdzie sie dało kopałem rydlem.lecz trzeba było zaorac całość, dostałem namiary na goscścia który mieszka niedaleko i ma konia (swoja droga czekalem na niego z dwa tygodnie :/ )

Mój ogródek działkowy ROD Jarosław 11:56, 02 mar 2018

Do góry
witam wszystkich chciałem przedstawić państwu mój ogródek dzaiałkowy rod.
A więc od kwietnia 2017r. stałem sie szczęśliwym posiadaczem ogródka działkowego rod.jako że mieszkam w bloku mam dwójeczkę dzieciaków 4i 5lat bardzo marzyłem własnie o takiej działeczce gdzie bede mógł odpocząć po pracy, podczas wakacji oraz weekendów.
i oto tak pewnego dnia zadzwonił do mnie brat że jego kolega wziął saobie taka działeczke i jeszcze kilka jest wolnych od razu na drugi dzień pojecjhałem pooglądałem i wybrałem.Wybór padł na 4arową działeczke w środku ogródków działk.w planie miałem zagospodarowac miejsce na warzywa, owoce, na reszcie działki miała byc trawa, oraz postawić jakąs mała altanke domek aby bylo gdzie trzymac rzeczy
jak ze przez dobrych parę lat nic się tam nie działo czekało mnie dużo roboty.a tak wyglądała działeczka:

Ogród w cieniu brzozy 11:49, 02 mar 2018

Do góry
Basia, zapraszam, no musimy jeszcze chwilkę poczekać na te aktualne, warstewka śniegu leży i nic się nie da podglądnąć co tam wychodzi.

Taki floks mi się udało kupić, kwitł od czerwca do października.

Ewa, goździki jak przezimują, to liczę na więcej kwiatów, a z groszków na razie rezygnuję, mam tylko dla nich miejsce w donicy, a nie udały się, miały bardzo dużą donicę i ze świeżą ziemią z kompostownika, pilnowałam podlewania, bo wiedziałam, że potrzebują, tylko ten brak dobrego nasłonecznienia.
A gomfrena, nadal w planach?

Ula, a które masz, one potrzebują słońca, a za szybko nie przyrastają. Ja rozsadzałam w tamtym roku białe, ale kot mi zniszczył część sadzonek, coś jednak zostało.
Ten aster gawędka mnie zachwycił, trudno go spotkać w sprzedaży, czy przezimuje?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies