Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:00, 18 sty 2018

Do góry
Codziennie tak dosypuje

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 14:57, 18 sty 2018

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:57, 18 sty 2018

Do góry
Wieczory niestety takie

Wizytówka- W moim małym ogródeczku 14:56, 18 sty 2018

Do góry

Zżółkły liście, zwiędły kwiaty, skończyła się jesień. Nie zawsze jest piękna słoneczna i kolorowa, ale taką ją chcę widzieć. Czasem leje, wieje, czochra włosy i targa gałęziami drzew.
Wraz z odejściem jesieni znika piękna paleta barw, nastają zimne,wietrzne, szare dni, czyli zima za pasem.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 14:55, 18 sty 2018

Do góry

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 14:51, 18 sty 2018

Do góry
Jeśli długo nic nie wrzucam to nie znaczy, że mnie nie ma

Wczoraj posypało.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:50, 18 sty 2018

Do góry
Dzisiaj jest więcej tego białego

wisteria w lutym do cięcia...tylko nie wiem w którym miejscu
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:48, 18 sty 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
o choćby tutaj, to zdjęcie od Pawlusa - limki a za nimi miskanty ML - gdyby były większe odstępy pomiędzy roślinami miskanty byłyby lepiej wyeksponowane, a na pewno na to zasługują.

Masz rację, pięknie. Poszerzam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:47, 18 sty 2018

Do góry
I znowu rano piękne słońce, a teraz się burdasi ech....

Chociaż trzmieliny mają ładny kolor

ptaszki zostawiają całą masę śladów

zima się dopiero zaczynała
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:45, 18 sty 2018

Do góry
o choćby tutaj, to zdjęcie od Pawlusa - limki a za nimi miskanty ML - gdyby były większe odstępy pomiędzy roślinami miskanty byłyby lepiej wyeksponowane, a na pewno na to zasługują.

Wizytówka- W moim małym ogródeczku 14:44, 18 sty 2018

Do góry

Jesień kojarzy mi się przede wszystkim z kolorami – ciepłymi, pastelowymi, obejmującymi chyba wszystkie możliwe odcienie żółci, brązów i czerwieni. W moim ogródku o tej porze nie brakuje też różnych odcieni różu.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:40, 18 sty 2018

Do góry
Kupione z myślą o 21 i 22, ale ile zpachu w domu

Wizytówka- W moim małym ogródeczku 14:37, 18 sty 2018

Do góry
Jesień to przecież właśnie czas odpoczynku dla natury po hojnym lecie i jej układanie się do zimowego snu.Co prawda pachnie jeszcze latem, ale zachody słońca są co raz wcześniejsze i co raz to chłodniejsze poranki.

Na zielonej... trawce :) 14:27, 18 sty 2018

Do góry
Wczoraj marudziłam, że śniegu nawet na bałwana nie starczyło... no to wczoraj późnym popołudniem zima pogroziła palcem, że się nigdzie nie wybiera

a dziś dosypała niby 2C na plusie ale topnieć nie chce

Na zielonej... trawce :) 14:23, 18 sty 2018

Do góry
Magda70 napisał(a)

pokaż foteczki tego betonu

Nie ma co pokazywać, bo foliami przykryte foto z rana

Wizytówka- W moim małym ogródeczku 14:22, 18 sty 2018

Do góry
Paleta ciepłych czerwonych, pomarańczowych i żółtych barw zachwyca. Zobaczcie, jakie skarby natury daje nam ta pora roku.

Typografia ogrodu 14:04, 18 sty 2018

Do góry
magnolia napisał(a)

Tylko dużo miejsca zostaw na hakone- 60 cm napewno, bo i większa będzie kiedyś. I na ciemierniki tez niemało, żeby ich nie 'zjadła' hakone.
A w Lidlu nie sprzedają ciemierników białych( nie wiem napewno, na fejsbuku widziałam czyjeś zdobycze)?- ja trochę wolę wschodnie, bo są wg mnie bardziej niezawodne, mniej chorują na te czarne plamy grzybowe, więc liście zdobią ich bardziej, choć kwitną później, już wiosną, za to b. długo.

Moje wschodnie w kwietniu i potem w maju ( kwiatną od marca, moje są akurat dość ciemne)

ja mam same białe. tez je lubie bardzo. bardzo tez podobają mi sie wszystkie limonkowe odmiany chooć ich nie mam.
'
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:37, 18 sty 2018

Do góry
DorKa napisał(a)

Ewelinka ,pleaców żadnych nie chce bo mieszkam prawie przy nieuczęszczanej drodze, bardzo spokojnej. Za potem mam wał z drzewakmi bardzo ładny widok. Nie chce go zasłaniać. Nie ma takiej potrzeby. Dlatego chciałam tylko śliwy lub klony, gracimiliusy, lime light i trawki. w najwęższym miejscu jest ok 1,5m. I jak to wszystko wymaluje to zobacz ile miejsca zostaje :

1,5 metra to mało na tą trawę i hortensje. Musisz pamiętać, że do trawy przydałoby ci się mieć możliwość dojścia żeby je móc związać. Hortensję od trawy dobrze by było posadzić w odległości ok. metra. Jak się wszystko rozrośnie to będzie zbyt ciasno. Tam ze 2 - 2,5 by się przydało. Trawa ok metr przestrzeni, hortensja też i na niskie piętro nie masz już miejsca. Wszystko będzie miało wygląd "na upchane".
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:37, 18 sty 2018

Do góry
DorKa napisał(a)

Dzień Dobry Wszystkim
Mam ogromną prośbę w dopracowaniu rabaty frontowej .. Projekt Ani jn jak najbardziej odzwierciedla moje upodobania i tak chciałabym ja zrealizować gdyby nie katalpa w rogu Mam ją od samego początku i darzę dość dużym sentymentem niestety. Choć nie jest to najbardziej urodziwe drzewo jakie znam to mimo to nie chciałabym się jej pozbyć . Z drugiej jednak strony psuje cały plan i nie pasuje do całości , lekkiej i spójnej.
Czy mam zapomnieć o sentymentach i pozbyć się jej czy da się to inaczej zaaranżować zostawiając ją jednak. Mogłabym spróbować ją przesadzić ale podobne starsze egzemplarze tego nie lubią..

Miałam podobną sytuację, rabata z 6 - ma grabami Fastigiata i na końcu katalpa, która rosła tam już 2 lata.
Ja zdecydowałam się ją przesadzić, zrobiłam to na początku listopada, ciekawa jestem jak to zniesie - wiosną się okaże.
Ta Twoja katalpa nie wygląda na szczepioną, to znaczy, że kiedyś będzie dużym, rozłożystym drzewem, wg mnie powinnaś pomyśleć o innym miejscu dla niej.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 13:21, 18 sty 2018

Do góry
Witam Agnieszka w nowym już roku.Ja koniec roku miałam ciężki ze względu na chorobę w rodzinie. Ale powoli zaczynam myśleć o ogrodzie i robić plany na wiosnę.Przeglądałam znowu zdjęcia z Twojego pięknego ogrodu i nasunęło mi się kilka pytań. Co to za roślina na pierwszym zdjęciu w lewym rogu? Na drugim po prawej stronie masz takie duże i piękne rodki? Jak o nie dbasz? I na trzecim jaka to zielona trawka na obwódce? Z tego co zauważyłam to masz też jakieś turzyce. Czy jesteś z nich zadowolona i jakie są po zimie? Mnie Danusia poleca Carex Morrovii Variegata. Przeglądam też wątek Pszczółki ,u której byłaś osobiście i mogłaś podziwiać jej wspaniały ogród.
Acha i jeszcze jedno. Ja jestem też z okolic Kielc ,może pamiętasz.Mam zamiar w tym roku kupić jeżówki.Ty masz ich już trochę. Gdzie kupowałaś ,czy w ogrodniczych,czy przez internet? Jak myślisz czy można kupić wiosną czy lepiej czekać do lata jak się rozwiną kwiaty? Pozdrawiam.
Iwona

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies