Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 20:12, 14 sty 2018

Do góry
Dziewczynki może te zdjęcia będą jak wirtualny kop
To zdjątko z tegorocznych wakacji i wizyty u Ani ze Skandynawii po krzyżacku (9kg temu )

A to liche zdjęcie zrobione ze 2 tyg temu. Miałam radochę bo mi ciuchy do biegania przyszły i sobie takie liche selfie strzeliłam. A, że nieszczególnie lubię się focić, to innego nie mam
Ogród Izabeli czyli...lepszego początki czas zacząć 20:02, 14 sty 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ta propozycja tez ma sens, ale zabieram znaczna część trawnika, wiem z przodu jest go wiecej ale dzieci nie pójda tam z piłką. Poza tym klon widze do przesadzenia, a chciałam tego uniknąć, i linia rabaty przechodzi przez głaz, może tak tylko machnełaś, bo oczywiscie mozna obok głazu poprowadzić te linie, ale to juz szczegół.
Ogród Izabeli czyli...lepszego początki czas zacząć 19:52, 14 sty 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tak jak wcześniej pisałam. Rabata super wygląda tylko na rysunku, ale nie na to miejsce i za dużo roślin. Dużych roślin
Świerk w stożek, jeśli już tak na bogato.

Ale co w takim razie z dalszą częścią ogrodu, dalej plac zabaw we wnęce a dalej co?

Oczywiscie , że w stozek, jak najbardziej.Podoba mi sie to rozwiazanie, bo sa tu wszystkie 3 elementy, które miały pozostac na swoim miejscu, czyli białobok, głaz i klon.Poza tym wszystkie rosliny które sa na planie miałabym już u siebie - no tylko ambrowca musiałabym dokupic.
Ale przyznam sie, rysujac nie dopasowywałam wielkosci roslin - raczej na kształcie sie skupiłam. Kolory też sa przekłamane troche, ale przynajmniej można wyobraźnie uruchomić. Mi sie wydaje , że nie jest za dużo roślin , moze kolorystycznie lepiej to dobrac. Ale expertem tez nie jestem.
Ogrodowy song 19:43, 14 sty 2018

Do góry
Mało mnie tu, ale...amarylisem to muszę się pochwalić. Raz w roku taki pokaz daje .

Metamorfozy ogrodowe 19:16, 14 sty 2018

Do góry
Przed

Po

Raczkujący ogród Iwony 18:23, 14 sty 2018

Do góry

Bardzo dojrzały ten raczkujący
Wpadłam z rewizytą, spodziewając się planów, morza kory i tycich roślinek, a tu widzę wszystko dość już dorodne
Czy dobrze poznaję, że to śliwa na środku? Ile lat rośnie pamiętasz? Już się nie mogę doczekać kiedy moje takie będą.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 18:13, 14 sty 2018

Do góry
No taki mrozik i śnieżek mi nie przeszkadza. Jest miło.

A kwiatusze to na razie w domach hodujmy.
Ja wczoraj w JYSK nabyłam taki domek

A choinkę zaprosiliśmy na taras
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 18:07, 14 sty 2018

Do góry
Mazan napisał(a)
Kamil_360

Tło i wykonanie fotki uniemożliwia właściwe odczytanie. Można podejrzewać w dużym przybliżeniu, że to zamieranie wierzchołków pędów.
Najlepiej zrób foto rośliny i umiejscowienie objawów oraz podaj czas powstania choroby.

Pozdrawiam

wstawiam zdjęcia wykonane dzisiaj
Nasze storczyki 18:07, 14 sty 2018

Do góry
Nasze storczyki 18:05, 14 sty 2018

Do góry
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 17:20, 14 sty 2018

Do góry
Bożenko, Mariolko, Jolu, Kami, dziękuję i pozdrawiam

Kapusta miała korzenie, żal mi było nie spróbować już rośnie! Niesamowite

Opisu wycieczki jeszcze nie skonczyłam, dotarłam do Birmy, tam jeszcze osiem dni. Będzie ciąg dalszy.

Działka taka sobie. Szukam dalej. Za nisko, obawiam się że podmokła. Wioska zabita dechami ale to akurat na plus.
Przejazd kolejowy za blisko. Niestrzeżony. Przejeżdża pociąg ten do Krakowa i gwiżdże co pół godziny tak że umarłego by obudził

No i daleko i za kawałek A4 płaciłam 20 zł...

Szukam bliżej od naszej strony Krakowa.

Tu parę fotek. Plus stary młyn i drewniany kościółek na tej samej ulicy.
Okolica:

Działka:

Młyn

Kościół

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 17:14, 14 sty 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)

no i dzisiejsza niespodzianka

Cudne Małe jak i mamusia z resztą
Ogród Izabeli czyli...lepszego początki czas zacząć 17:03, 14 sty 2018

Do góry
Izabela36 napisał(a)

Tak jak wcześniej pisałam. Rabata super wygląda tylko na rysunku, ale nie na to miejsce i za dużo roślin. Dużych roślin
Świerk w stożek, jeśli już tak na bogato.

Ale co w takim razie z dalszą częścią ogrodu, dalej plac zabaw we wnęce a dalej co?

Ogród Mirelli 17:02, 14 sty 2018

Do góry
MirellaB napisał(a)
Na tego czekam

Powiedz mi droga Mirelko, co ty robisz,że tak pięknie kwitną Ci kwiaty. Śpiewasz im. Podobno to jest sposób...
Ogród Izabeli czyli...lepszego początki czas zacząć 16:58, 14 sty 2018

Do góry
makadamia napisał(a)
Danusi propozycja daje więcej "oddechu", przez to, że rabata jest odsunięta od podjazdu. Ale, o ile dobrze czytam rysunek, zakłada całkowitą likwidację murka, zrobienie trawnika ze spadkiem i usunięcie białoboka. Głaz się mieści ledwo, ledwo.

Jeśli białoboka chcesz jednak zostawić, to wyjdzie wersja podobna do tego, co już omawiałyśmy:

Moim zdaniem - im szerszy trawnik, tym lepiej to wygląda, dlatego z tych dwóch, byłabym za wersją 1.

Ranczo Edy 16:53, 14 sty 2018

Do góry
Wita dziś
ziemiórek jakoś mniej nieliczne latają ....nie podlewam na razie jutro już muszę i zobaczymy czy od nowa się zacznie...trzymajcie kciuki

Przerwa na kawę... 16:38, 14 sty 2018

Do góry
Moja Munstead Wood zakupiona 2 lata temu w doniczce. Była posadzona w pełnym słońcu ale odrobinę jej kwiaty przypalało. Zwieszała kwiaty. W tym roku przy poszerzeniu rabatki przeniosłam ją do półcienia po pierwszym kwitnieniu. Drugie kwitnienie w związku z tym było słabe ale poprawiła się sztywność kwiatów. Szeroki, wydłużony krzaczek buduje, raczej niski. Łapie czarną plamistość, gdy dużo pada. Kwiaty średniej wielkości o pięknym głębokim kolorze szkarłatu z przebłyskami magenty i głębokiego różu. Bardzo kolczasta. Wysokość ok. 50-60 cm x szerokość 50 x 70 cm.

Podsumowanie ubiegłego roku:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6603-przerwa-na-kawe?page=99#post_4

Ogród Basi 16:26, 14 sty 2018

Do góry
Dzień dobry wszystkim pasjonatom ogrodów .

Zaglądam do Ogrodowiska już około pół roku , podziwiam ogrody innych , bardzo mi się one podobają .W naszym ogrodzie , bo mąż też pomaga mi , wprowadziłam w tym roku dużo zmian , właśnie pod wpływem Ogrodowiskowych wzorców . Nie będę ukrywała , że najbardziej wzorowałam się na ogrodzie Danusi .

Mój ogród to niewielka działka przy domku jednorodzinnym.Cała działka ma 630 m2 więc ogród może mieć około 400 m2. Ale staram się zagospodarować każdy metr i za ogrodzeniem przy ulicy również .Mam nadzieję , że uda mi się wgrać kilka zdjęć z mojego styczniowego ogródka .

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 16:04, 14 sty 2018

Do góry
Berberysy Red Mil i Juliany
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 16:02, 14 sty 2018

Do góry
Półzimozielone (zielone do większych mrozów) Obecnie takie
Wawrzynek,

Liguster aureum i zwykły

Hortensja Dębolistna

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies