Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:46, 08 kwi 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Ha, ha, ha... czy ta różyczka jest zaraźliwa? Bo nie wiem czy mam zacząć się bać.

Agatko mogłabyś mi pokazać swojego serba Pendulę?

Znalazłam foto jeszcze ze śniegiem

Pendula to ten naprzeciwko srebrenego świerka, jest tu sporo iglastych piękności
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:35, 08 kwi 2018

Do góry
Stoliczek co myślicie? Pasuje?
Zastanawiam się jeszcze nad dopasowaniem plastra dębowego na blat...teraz jest tylko mała podkładka drewniana pod doniczke ale chyba taki większy byłby lepszy...

Taras budowa 13:25, 08 kwi 2018

Do góry
Witam wszystkich.

Mam pytanie dotyczące mojego tarasu którego chce zrobić sam.

Mam już deski modrzew syberyjski legary i spaxy.

Teraz zostało mi rozplanować jak położyć legary i potem deski. Legary będę kładł podwójnie czyli od dołu prostopadle do budynku a potem warstwę legarów pod deskę poziomo do budynku.

Mam z bloków betonowych zrobioną ścianę zewnętrzną i środek wypełniony piaskiem.

Teraz jak to zrobić aby było to najlepiej

Pozdrawiam
Ogród z wilkiem zamkn. 13:24, 08 kwi 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
z cyklu przed i po
fotka letnia

teraz

ciekawe ,czy przesadzane tulipany zakwitną

Jak miały pączki zawiązane to myślę, że zakwitną , przecież w sklepach same paki kupujemy i we flakonie się rozwijają, a te mają cebulki, które je odżywiają
Jak przyciąć wrzosy 13:20, 08 kwi 2018

Do góry
Danusiu, przycięłam swoje wrzosy posadzone w sierpniu, część z nich przy ziemi jest zbrązowiała, czy myślisz, że odbiją, czy jakoś zadziałać. Jak często je podlewać teraz. Cały czas wyglądały pięknie, zdjęcie z jesieni ubiegłego roku. Będę wdzięczna za poradę.
Bylinowa łąka 13:04, 08 kwi 2018

Do góry
A na koniec zachód słońca i pora wracać do domu.
Bylinowa łąka 13:03, 08 kwi 2018

Do góry
Potem robiłam nasadzenia w leśnym zakątku.
Tam poszła moja zimozielona paproć, 2 tawułki, pluskwica, nerecznica czerwonozawijkowa i duża hosta (może jej ślimaki nie zjedzą .

A na rabacie na wprost tarasu, wykopałam 2 rudbekie, podzieliłam na cztery każdą i posadziłam w łące. W wolne miejsce wsadziłam piwonię Coral Sunset i obok 2 wiązówki Venusta (one do przesadzenia w bagienko, ale tam jeszcze woda stoi i kopać się nie dało).

Reszta floksów, sadziec purpurowy i pomarszczony zadołowane na przeczekanie - do następnego tam pobytu.

Wiosna powoli dociera i do mnie.
Czosnki rosną jak na drożdżach, pierwiosnki zaczynają kwitnienie, inne rośliny budzą się do życia.

Bylinowa łąka 12:47, 08 kwi 2018

Do góry
Przycięłam hortensje bukietowe 4 szt. i patyczki wsadziłam do ziemi. Chyba jeszcze muszę przyciąć je z góry, ale to już następnym razem.

A teraz nowe nasadzenia, a właściwie miejsca, bo samych roślinek nie widać. Musiałam powbijać patyki gdzie, bo jak zabrałam opakowania, to za dwa tygodnie bym się ich doszukała.
Obok hortensji w półcieniu posadziłam odmiany "Nicky", "Swizzle" i "Jeff's Pink" po 2 szt.

A na łące w pełnym słońcu, energetyczne: 3 Tequila Sunrise, 1 Orange Perfection, 2 Starfire i 1 Windsor.

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 12:45, 08 kwi 2018

Do góry
i trawniczek ... zmordowany wertykolatorem

trochu łysawo póki co
W kamiennym kręgu od początku 12:40, 08 kwi 2018

Do góry
GorAna napisał(a)
Falujący bukszpanowy parkan przystrzyżony.

Aniu...cudo
ile ma lat?
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 12:39, 08 kwi 2018

Do góry
a na parapecie hoduje szkółkę łubinu białego, trochu stpy i trzy krzaki pomidorów koktajlowych

Kwiaty we włosach 12:33, 08 kwi 2018

Do góry
Jeszcze się pochwalę

Małymi krokami-Ogród Wioli 12:31, 08 kwi 2018

Do góry
Mam pomylone czosnki gladiator z biedry..kilka ma inny kolor liści......

Wiecie moze co to moze byc za czosnek, którego brzegi liści są bordowe?
Tutaj na zdjęciu 2 szt. tak mają
Kwiaty we włosach 12:30, 08 kwi 2018

Do góry
Sierotko bratki kupiłam w szkółce, tam są b. fajne rośliny i ceny b. dobre, duży wybór.
Jeszcze taki kolor

a dzisiaj rano niespodzianka były wczoraj żólte krokusy z jednym fioletowym

tu proszę

Liliowo i kolorowo:) 12:28, 08 kwi 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
Cudowna wiosna tak długo na nią czekaliśmy

Oj tak Ula, cieszy każdy kwiatek, każdy listeczek

Bylinowa łąka 12:26, 08 kwi 2018

Do góry
Sobota była piękna. Pojechałam na działeczkę posadzić zamówione dobra, które akurat dwa dni wcześniej przyszły. Jedna paczka z drzewkami i druga z floksami w większości (18 szt.).

Jak to wszystko wyciągnęłam i rozłożyłam, to się przestraszyłam, gdzie ja to wszystko posadzę.

Zdjęć drzewek nie mam ani przed ani po niestety. Drzewka posadziłam wzdłuż granicy, tak jak planowałam, ale kolejność się nieco zmieniła. I tak od góry co 3 metry: świdośliwa, potem świdośliwa już rosnąca, następnie klon ginnala, świdośliwa, klon ginnala i na końcu oliwnik.
Liliowo i kolorowo:) 12:21, 08 kwi 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Matko i córko, jakie masz piękne krokusy!!! I już tulipanek zakwitł? Elegancko Moja młodziutka magnolka Satisfaction też już pękła. Aż mnie zdziwiła

Ja dopiero po 4-ech godzinach wczoraj w ogrodzie, jeszcze nie jestem obolała Zobaczymy co będzie po dzisiejszym dniu

U mnie też Kasiu bo jest w słoneczku Miłego odpoczywania po pracowitym dniu
Liliowo i kolorowo:) 12:19, 08 kwi 2018

Do góry
nebel napisał(a)

Danusiu, życzę dużo zdrowia...i czekam na wiele tak pięknych zdjęć z Twojego ogrodu

Uwielbiam robić zdjęcia to moja choroba już chyba Wczzesnym rankiem w piżamce latam po ogrodzie z aparatem) Pozdrawiam
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 12:18, 08 kwi 2018

Do góry
Mam nadziee, ze moje kolano mi pozwoli biegac w tym roku.

Zbyszku moj Emus potrafi ale czasu nie ma

Dominika oj tak i taka wielka, jak kwitnie to jeszcze piekniejsza jest

Haniu mam nadzieje. Musze jakis bieg w maju pozukac.

znalazlam rowerzyste, rok temu mu robilam fotke

Liliowo i kolorowo:) 12:15, 08 kwi 2018

Do góry
marba napisał(a)
Śliczne krokusy. Nie mam tych paskowanych, a prezentują się bardzo urokliwie. Będę musiała dosadzić na jesieni.

Też mi się podobają tak jak te prawie granatowe Też będe chciała dosadzić. Piękna wiosna już jest
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies