Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 19:22, 18 kwi 2018

Wiosna...
Agania 20:02, 18 kwi 2018

Podziwiam przepiękne kadry i rdzą malowane....a jakie zapachy

Masz tego sadzenia jeszcze, ale jak są foty to znaczy jest ok...u mnie też skrzypi, ja już 10 lat z tym walczę, a teraz po prostu zrywam moczę i podlewam tym rośliny
Aurelllia 20:24, 18 kwi 2018

anpi napisał(a)
Rdzą malowane mam i ja...ha ha ha

Tylko chyba będzie pasowało bardziej w zagonie z ziemniakami...

Hahhaha świetne Muszę i ja poszukać takich gadżetów w piwnicy
Magleska 21:32, 18 kwi 2018

obejrzane śliczne wiosenne fotki

a cóż to za ozdoby rdzą malowane orginalne
Napia 22:39, 18 kwi 2018

Biały płotek i róże to zestaw idealny. Będzie pięknie, a chłopaki zdolne, że nie wiem
Skrzypu w takiej ilości nie zazdroszczę.
anpi 00:19, 19 kwi 2018

makadamia napisał(a)
Nic się nie martw, będzie cudnie

Mam taką nadzieję...
anpi 00:34, 19 kwi 2018

dana1s napisał(a)
Piękny płotek
Mam podobny w inspiracjach, ale moje chłopaki jeszcze do niego nie doszły. Mam nadzieję, że w końcu się zabiorą
Podziwiam, możesz być dumna! Super!

Jestem dumna, tym bardziej ,że wszystkie sztachetki sami wycinali, heblowali itd., choć można było gotowe kupić.Jakiś program czy wzór w internecie znaleźli który sam wylicza ile i jak długich sztachetek potrzeba w danym przęśle aby wyszedł ładny równiutki łuczek ,wpisuje się chyba wysokość słupków i odległość między nimi i chyba między sztachetami.Jak kogoś interesuje to dokładniej popytam.Ja tylko pokazałam właśnie inspirację,może tą samą mamy?
anpi 00:46, 19 kwi 2018

Sylwio i Ewo- podobno u każdego rośnie takie zielsko jakiego ten ktoś potrzebuje dla zdrowia i może nawet o tym nie wie.Muszę się więc ostro wziąść za kąpiele w skrzypie,napary, wcierki,albo"gnojówki" jak radzą dziewczyny, to skorzystają moje paznokcie zniszczone w ogrodzie i sam ogród...
anpi 01:03, 19 kwi 2018

Agania napisał(a)
Podziwiam przepiękne kadry i rdzą malowane....a jakie zapachy

Masz tego sadzenia jeszcze, ale jak są foty to znaczy jest ok...u mnie też skrzypi, ja już 10 lat z tym walczę, a teraz po prostu zrywam moczę i podlewam tym rośliny

Dziękuję za podziwianie
A taki tłuczek do ziemniaków znalazłam u rodziców na kupce złomu do wyrzuceniaJest on dość pokaźnych rozmiarów(może tego nie widać bo wbity głębiej w ziemię) a kiedyś służył do gnieceni ziemniaków dla świnek w niezłym kociołku! Można powiedzieć, że mam do niego sentyment ,bo jako dziecko nie jednego kartofelka w mundurku przed nim uchroniłam - mniam... mniam...
A ze skrzypem to tak zrobię ,tylko mam wrażenie ,że im bardziej się go wyrywa,to go więcej
anpi 01:21, 19 kwi 2018

Aurelllia napisał(a)

Hahhaha świetne Muszę i ja poszukać takich gadżetów w piwnicy

Szukaj, szukaj,piwniczki są skarbnicą takich gadżetówJa już przeszukałam rodziców, teściów, a sąsiedzi to sami przed wywiezieniem złomu pytają czy chcę przejrzeć Taką np. sieczkarnię która tonie u mnie w kwiatach odziedziczyłam po sąsiedzie.Okienko ze stajni i beczka też uratowane...( widoczne na zdjęciach z ubiegłego lata)