Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Igiełkowy ogródeczek 21:51, 13 lut 2013

Do góry
Właśnie nie mam pojęcia, jak je rozróżnia?
Ale jeśli Danusia tak pisała, to wierzę na słowo
Igiełkowy ogródeczek 21:47, 13 lut 2013

Do góry
Urszula- Dziś nie biegałam, też mam śnieg, nie dużo, ale jest. Myślę o powojnikach, tylko nie wiem gdzie....odwieczny nasz dylemat....najlepiej na ogródek wyjść i wtedy może coś przyjdzie do głowy. Poczekam jednak, aż śnieg stopnieje.
Ogródkowy chaos u monitki 21:38, 13 lut 2013

Do góry
Z przesadzaniem to najlepiej wczesną wiosną, później większe ryzyko.
Też mam kilka roślin do przeprowadzi, także sezon niedługo będziemy rozpoczynać, niech ten śnieg tylko zniknie i ziemia rozmarznie i do roboty, nie mogę się już doczekać
Blaski i cienie nowego życia 21:30, 13 lut 2013

Do góry
Zakupy obejrzałam i faktycznie cieszą najbardziej te niespodziewane, a jutro pewnie dojdą nowe, bo walentynki przed nami
Ogród ogrodniczki 21:23, 13 lut 2013

Do góry
Dziękuję Basiu, poczułam się jakbym sama tam była, przepięknie, cudownie, bajkowo i cieszę się że tak dużo zdjęć
Igiełkowy ogródeczek 21:21, 13 lut 2013

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Gosiu,na Twoją prośbę wrzuciłam trochę zdjęć z Pisarzowic u siebie.
Pozdrawiam.Basia

Uszczęśliwiasz mnie na maksa, uwielbiam zdjęcia stamtąd
Igiełkowy ogródeczek 21:20, 13 lut 2013

Do góry
margi napisał(a)
Gosieńka jesteś prawdziwą ogrodomaniaczką mi czasu brakuje

Masz rację, zastanawiam się jak ja bez ogrodowiska kiedyś żyłam
Najważniejsze żeby wiosną na ogródek czasu starczyło
Igiełkowy ogródeczek 21:16, 13 lut 2013

Do góry
Gosia- Z okrywowych to arabellę polecam nie zawiedziesz się, a ja tak myślę i myślę i okazuje się że miejsca mi brak Może w donicę jakiegoś upcham, muszę się z tym przespać a jutro wyjdę na ogród i zobaczę jak i gdzie mogłoby coś upchnąć
Sadzonki przychodzą nie duże, ale trudno wymagać, żeby w marcu wyrośnięte przysłali, miały jakieś 30cm, ale bardzo szybko rosły, oni mają sadzonki od największego producenta clematisów w Polsce, więc jakość musi być dobra. A tak w ogóle to ciężki wybór wszystkie śliczne, ja zawsze też zwracam uwagę czy w miarę łatwe w uprawie, niestety nowości często chorują, więc lepiej wybrać sprawdzone odmiany. Cieszę, się, że się przydał sklepik
Igiełkowy ogródeczek 21:02, 13 lut 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Produkt na nicienie...mam go.. Kupiłam z rozpędu a potem dopiero zaczęłam czytać..okazuje się,że w naszej glebie też są pozytywne nicienie.. Podobne do tych , które zawiera larvanem.. I w sumie go nie użyłam bojąc się ,ze to będzie broń obosieczna i mi resztę tych dobrych robali wybije

Hyyyy....a już miałam nadzieję, że się łatwo i ekologicznie pozbędę dziadostwa.
Igiełkowy ogródeczek 18:44, 13 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
To idę zobaczyć co to za jeden

Fajne te botaniczne nie? Ja bym go tak jako roślinę okrywowa puściła gdzieś Dzieki Gośku jeszcze raz za tę stronkę na 100% coś tam zamówię, eM mówi że chcę też Lecha Wałęse hehhehe ale dlaczego to nie wiem ?!
Princess Diana też piękna a jakiej wielkosci one przychodzą?
W kamiennym kręgu od początku 17:39, 13 lut 2013

Do góry
Kurczę te krety, patrząc na kopce śliczny żywopłot dostrzegłam i jak równiutko przycięty
Igiełkowy ogródeczek 17:23, 13 lut 2013

Do góry
Dzisiaj będąc w sklepie zauważyłam taki produkt na pędraki, ciekawe czy skuteczny?:
http://www.floks.pl/biomass-sugar-preparat-na-pedraki-i-nicienie-200ml-target,id1062.html
A w ogóle używacie coś z linii Natural firym Target- ja tylko asahi, agriccole i miedzian.
Asahi jestem zadowolona było o tym wcześniej, ale ten agriccole to średnio u mnie działał, za chwilę mszyce wracały. Innych produktów nie sprawdzałam, może ktoś z was jeszcze coś stosował i może polecić, zawsze to jakaś alternatywa, żeby chemii nie używać.
Tutaj są wszystkie produkty z tej serii:
http://www.target.com.pl/strona/dla-prasy,353/linia-natural,375,1.html
Tu odpoczywam 17:14, 13 lut 2013

Do góry
Śliczne i jakie kolorki, Grażynko koniecznie je zaadoptuj
Igiełkowy ogródeczek 17:05, 13 lut 2013

Do góry
To idę zobaczyć co to za jeden
Początki w Kruklandii 16:30, 13 lut 2013

Do góry
U mnie też już śnieżnie.
Gdzieś na końcu świata... 16:28, 13 lut 2013

Do góry
No i to jest najlepsze rozwiązanie
Igiełkowy ogródeczek 15:41, 13 lut 2013

Do góry
Pochodziłam dziś troszkę po sklepach i muszę stwierdzić, że wiosna tuż tuż, wszędzie nasionka już powystawiane, ludzi oglądających i wybierających sporo, kurcze jak to cieszy, kupiłam sobie mieczyki czerwone nie mogłam się opanować
A teraz kusi mnie ten sklep
http://www.pracowniaogrodnicza.pl/rosliny-wrzosowate,6.html
bo mają promo, chciałabym coś wybrać, może podpowiecie jakieś niezawodne i długo kwitnące clematisy, mam gen. Sikorskiego i Arabellę, kusi mnie Matka Urszula......
Gdzieś na końcu świata... 15:30, 13 lut 2013

Do góry
Wiecie co dziewczynki, do mnie też dotarł śnieg.....a miała być wiosna, mam nadzieję że to ostatnie dwa tygodnie zimy. Ale wam powiem, że miło już się chodzi po sklepach, bo wszędzie roślinki, nasionka jest na czym oko zawiesić, choć nie mam warzywnika gapiłam się na te nasionka....hihi
Gosia clematisa gen. Sikorski mam, super jest, dobry wybór, ale ten co Eli podpowiedziałam też podobno piękny właśnie przy zieleni takiej ciemniejszej pięknie może wyglądać, mam na niego chrapkę, tylko gdzie to posadzić....hyyyy.
Gosia clematisy warto zakupić tu:
http://www.pracowniaogrodnicza.pl/rosliny-wrzosowate,6.html
Teraz jest promocja, a na termin dostawy można się umówić kiedy chcesz.
W zeszłym roku kupowałam tam i jestem bardzo zadowolona, z tym że opłaca się wówczas gdy większą ilość zamówisz, bo jak jedną sztukę to nie ma sensu, chyba że u siebie nie dostaniesz.
Ogród w skali mikro :) 15:10, 13 lut 2013

Do góry
Inspiracje na święta bardzo fajne, zajączki odnalezione też, dziś rozglądałam się za dekoracjami, a w szczególności za wiankiem, ale jeszcze mało tego w sklepach, teraz rządzą serca
A jutro moja córa ma urodzinki, bo walentynkowa z niech kobitka
Igiełkowy ogródeczek 15:02, 13 lut 2013

Do góry
Giza- bez paniki, nie powinno nic im się stać, w lutym można, ale wszystko zależy jaka jest wówczas pogoda, jak pada śnieg lub deszcz to nigdy niczego nie tniemy, w czasie mrozu też nie, musi być stabilna pogoda i dlatego czekamy. U mnie śnieg więc cięcie odkładam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies