Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

gierczusia 23:05, 12 lut 2013

Gosiniak napisał(a)
To koniecznie nadrób, przy tej twojej planowanej ścianie wodnej mogłyby się wspinać

Nieeee ściana wodna z kwasówki i po niej ma ściekać .. A z boczku ewentualnie bluszczyk , bo musi być zimozielone , żeby ten mur ewentualny przykryć
Gosiniak 23:06, 12 lut 2013

Ale gdzieś tam w tym bluszczyku nie da się?
Gosiniak 23:07, 12 lut 2013

nieszka napisał(a)

No trochę nadrobiłam ...ale Ty masz gości
Wy już tniecie ?? U mnie środek zimy ja się zabiję

Zeta ty się nie nerwuj, u mnie też śniegu trochę i zapowiadają nową dostawę, z cięciem czekamy jeszcze

U mnie też masa cała! A dziś rano mróz -11 miałam. Gdzie tam jeszcze do wiosny...

Nie nerwuluj tu mnie wiosna za dwa tygodnie koniec i basta
giza 08:27, 13 lut 2013

Gosiniak napisał(a)

No trochę nadrobiłam ...ale Ty masz gości
Wy już tniecie ?? U mnie środek zimy ja się zabiję

Zeta ty się nie nerwuj, u mnie też śniegu trochę i zapowiadają nową dostawę, z cięciem czekamy jeszcze

O, rany, to znowu wyszłam przed szereg
Bo...to wina M. Po co dał sekator? A , że cięłam wg. zaleceń Hanusi ( bo śniegu niet)piwonię i niechcący wzrok mój padł na clematisy w jej sąsiedztwie, to..poszłam za ciosem ...I tawuły tez w kulki obrobiłam.
Danusia napisała, że w lutym można....
Cholerka, zbyt wczesne cięcie czym może grozić?
Gosiniak 15:02, 13 lut 2013

Giza- bez paniki, nie powinno nic im się stać, w lutym można, ale wszystko zależy jaka jest wówczas pogoda, jak pada śnieg lub deszcz to nigdy niczego nie tniemy, w czasie mrozu też nie, musi być stabilna pogoda i dlatego czekamy. U mnie śnieg więc cięcie odkładam.
Gosiniak 15:41, 13 lut 2013

Pochodziłam dziś troszkę po sklepach i muszę stwierdzić, że wiosna tuż tuż, wszędzie nasionka już powystawiane, ludzi oglądających i wybierających sporo, kurcze jak to cieszy, kupiłam sobie mieczyki czerwone nie mogłam się opanować
A teraz kusi mnie ten sklep
http://www.pracowniaogrodnicza.pl/rosliny-wrzosowate,6.html
bo mają promo, chciałabym coś wybrać, może podpowiecie jakieś niezawodne i długo kwitnące clematisy, mam gen. Sikorskiego i Arabellę, kusi mnie Matka Urszula......
GosiaJoanna 16:46, 13 lut 2013

Oj mam na tej stronie kilka które musze mięć.. no Matka Urszula piękna taka bialutka a mnie urzekł jeszcze Duchess of Albany
Gosiniak 17:05, 13 lut 2013

To idę zobaczyć co to za jeden
Gosiniak 17:23, 13 lut 2013

Dzisiaj będąc w sklepie zauważyłam taki produkt na pędraki, ciekawe czy skuteczny?:
http://www.floks.pl/biomass-sugar-preparat-na-pedraki-i-nicienie-200ml-target,id1062.html
A w ogóle używacie coś z linii Natural firym Target- ja tylko asahi, agriccole i miedzian.
Asahi jestem zadowolona było o tym wcześniej, ale ten agriccole to średnio u mnie działał, za chwilę mszyce wracały. Innych produktów nie sprawdzałam, może ktoś z was jeszcze coś stosował i może polecić, zawsze to jakaś alternatywa, żeby chemii nie używać.
Tutaj są wszystkie produkty z tej serii:
http://www.target.com.pl/strona/dla-prasy,353/linia-natural,375,1.html
margi 18:00, 13 lut 2013

Gosieńka jesteś prawdziwą ogrodomaniaczką mi czasu brakuje