Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 15:00, 06 sty 2018

Do góry
Normalnie marzec a nie styczen
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 14:58, 06 sty 2018

Do góry
i czosnki

mucha nie siada, a wlasnie ze siada, na ciagle kwitnace chryzantemy

a to chyba bozykwiat, mam go pierwszy sezon wiec nie jestem pewna jak wglada kiedy startuje ale zaraz kolo tabliczki byl wiec to on byc musi

irysy
Moja działka. 14:49, 06 sty 2018

Do góry
Ciemierniki od Ciebie mają pełno kwiatów,pozdrawiam
Ogrodowy spektakl trwa ... 14:42, 06 sty 2018

Do góry
życzenia złożone, bombki pokazane - czas do ogrodów wrócić

a nie moja najstarsza bombka którą chcę pokazać i muszę zrobić dochodzenie jak stara, w każdym razie wisiała na choince mojej babci ale jak ja byłam dzieckiem

Przez te rozważania choinkowe zaczęłam czytać historie bombek i wszystkiego co związane z Bożym Narodzeniem w kontekście zwyczajów .

Coraz bardziej rozumiem moją potrzebę wieszania takich staroci które mogą się wydawać brzydkie bo przecież o wiele ładniejsze dzisiaj są w sprzedaży.
To specyficzne połączenie z przeszłością - dla mnie choinka jest radością, ozdobą salonu ale nie tylko.

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 14:37, 06 sty 2018

Do góry
widzę, że plany każdy snuje to tu to tam, ja też mam ale aż strach pisać bo albo zabraknie czasu albo środków, bo wyszło mi tak
- przedogródek - przekopanie ziemi, kupienie wiśni i rozplenic;
- wykończenie ogrodzenia (murków, słupków) i pomalowanie przęseł + napędy do bram:

- cisy na tył ogrodu, zbey zasłonić płot sąsiada, ok. 15 mb - marzyłyby mi się od razu takie wysokie żeby zakamuflowały ogrodzenie

- wyłożenie płytami placyku i zakup basenu:

ehhhh punkt pierwszy myślę, że na 100% zrealizuje ... co do reszty ... okaże się w czasie sezonu

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 14:36, 06 sty 2018

Do góry
wlasnie bylam w ogrodzie i.. ptaki sie dra, dzieciol zielony tez - on wiosnoaktywny jest i dawno go nie slyszalam,

i cos niecos powylazilo

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 14:29, 06 sty 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Postanowiłam sobie jeszcze pofocić bombki, póki choinka stoi Niektóre są bombkami z mojego dzieciństwa, część kupiona, część dostana w prezencie, a renifer z filcu zrobiony własnoręcznie
[size=640x425]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/156/1564338/original.jpg[/img]

Już tu byłam kilka razy bo nagapić się nie mogę.
Choinka obok pianina wzbudza mocne bicie mojego serca - kiedyś tak miałam, no i te prześliczne cudeńka na gałązkach. Mam takie reniferki, a te serduszka śliczne.

Pozdrawiam i życzę udanych działań w ogrodzie.
Ogrodowy spektakl trwa ... 14:24, 06 sty 2018

Do góry
abiko napisał(a)
Piękne macie te bombeczki Ja co roku kupuję swoim dzieciom różne cuda i je podpisuję. Dostaną jak dorosną w spadku

Abiczku fajnie że bombeczkowo Ci się podoba. Chyba i ja muszę zacząć podpisywać - nie przyszło mi to do głowy ale chyba fajnie by było.

Powiedz mi tylko kiedy Twoje dzieci dorosną co ????

to dla Ciebie specjalnie uwieczniłam bombki które dostałam od mojej córki - dorosłej

Ta na pierwszym planie to prezencik właśnie a z tyłu - bombka moich dzieci

W tym roku dosłałam grzybki i konika - pewnie kiedyś oddam
Ogrodowy spektakl trwa ... 14:17, 06 sty 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Wątku tak szybko nie uspokoisz, zobacz na bombki u Kasi CS:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6818-poczatkujacego-ogrodnika-kawalek-trawnika-ogrodek-kasi

Ten prosiak podbił moje serce.

Widziałam, dzięki za cynk. Ja mam swoje typy.

A to z serii moich staroci, odrapane bez blasku a wisi
To bombka z ubiegłego wieku który rok? czy ja wiem chyba 80-te lata.

Ogrodowy spektakl trwa ... 14:15, 06 sty 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Mirus wszystkiego dobrego w nowym roku. Przede wszystkim zdrowia i szczęścia aby słonko świeciło cały rok. Bez suszy
dużo uśmiechu.

Elu bardzo dziękuję.
Również ślę Ci życzenia wszelkiego dobrego.

Ogrodowy spektakl trwa ... 14:12, 06 sty 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Sliczny , takiego jeszcze nie widziałam.
ar

Bogdzia ten jeżyk maleństwo z tegorocznego Bożonarodzeniowego jarmarku w Krakowie.
Co roku jestem i z tych miniaturek zawsze coś się mi trafi.

Ciuchcia w tle też z takiej wycieczki.

pozdrawiam serdecznie

Ogrodowy spektakl trwa ... 14:08, 06 sty 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
"Zielono mi..."
Wszystkiego dobrego Miro dla Ciebie i Twego ogrodu. Oby dał Ci wiele radości w 2018 roku.

Haniu zielono, zielono - chyba za chwilkę będzie biało

Dziękuję za życzenia. Również dla Ciebie posyłam życzenia dobrego roku, uśmiechniętego.

No może ten grzybek ma specyficzny uśmiech ale jaki ma mieć ? .

pozdrawiam
Ogrodowy spektakl trwa ... 14:04, 06 sty 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Na nadchodzący Nowy Rok przyjmij ode mnie życzenia prosto z serca. Zdrowia, którego potrzebuje każdy z nas. Uśmiechu, który sprawia, że każdy dzień jest piękniejszy. Miłości, bo to dla niej i dzięki niej żyjemy. I cudownego ogrodu dzięki któremu jesteśmy szczęśliwi. Niech Nowy Rok 2018 składa się z samych słonecznych, radosnych dni!

Agato bardzo Ci dziękuję za życzenia, również wszystkiego dobrego Ci życzę i założenia swojego wątku na O.

Mam na choince aniołki ale nie bombki - właśnie, właśnie,
przyjmij taką "starą" zabawkę - to zawsze u mnie sentyment do czasów minionych.

pozdrawiam
Ogrodowy spektakl trwa ... 13:56, 06 sty 2018

Do góry
aldonaz napisał(a)
Pora roku i pogoda nastrajają Cię do opowieści - czekam z niecierpliwością. Przeczytałam relację z ogrodu Joke - jesteś niezastąpiona. Podobają mi się Twoje dekoracje świąteczne w ogrodzie. Pozdrawiam

Aldona przepraszam za zwłokę, może dziś sfinalizuję moje opowieści, powoli się rozkręcam .
Dziękuję za wszystkie miłe słowa.

Patrząc na tą karuzelkę wspominam sobie wycieczkę do Ciebie i Twój jesienny ogród.

Ogrodowy spektakl trwa ... 13:52, 06 sty 2018

Do góry
2018

Ogrodowy spektakl trwa ...

To kolejny rok na Ogrodowisku. A jaki będzie w ogrodzie?

Na pewno będę czekała bardzo, bardzo na wszystkie nowe nasadzenia jakie zrobiłam.
Na efekty jesiennych zmian na rabatach.
Z pewnością powtórzę moje sianie nasion kwiatów i warzyw które rozpocznę już początkiem lutego.

A tymczasem muszę zweryfikować moje zapiski z jesieni- kiedy jeszcze sporo kwitło -kolejnych zmian jakie mam w planie do zrobienia wiosną.

To tak tytułem wstępu w Nowy Rok w tym specyficznym pamiętniku ogrodowym jakim jest Ogrodowisko.

A póki co ani nie myślę o ogrodzie, nawet planować mi się nie chce, mało tego nawet chętnie poczytam coś nie o ogrodzie.
No i posiedzę pod choinką której już uroda przemija wraz z ilością spadających igieł choć czarowny blask i ciepło nadal emanuje i tym się z Wami zaraz podzielę.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:49, 06 sty 2018

Do góry

ale czadersko to wygląda !!!!!!!!

wszystkiego naj naj w Nowym Roku
Madżenie ogrodnika sezon 2017 13:41, 06 sty 2018

Do góry
Miałam dzisiaj wreszcie chwilę czasu i ochoty (!!!) aby wyskoczyć do ogrodu. Zrobiłam jesienne porządki... Wybrałam 5 worków liści, wycięłam zmarznięte liście zawilców japońskich, które zwykle zbyt późno czyszczę i uszkadzam nowe przyrosty. A tu suprajz bo już nowe liście zawilców wyłażą. Wyskubałam tez seslerie heufleriana z suchych liści. Koniec świata!

Ogród jakby jesienno-wiosenny? A może to klimat brytyjski, bo u mnie od jesieni ciągle pada...
Madżenie ogrodnika sezon 2017 13:37, 06 sty 2018

Do góry
A przebiśniegi tuż tuż.....

W prognozie długoterminowej do końca marca nie widać u mnie przymrozków większych niż -4 zatem krokusy w tym roku będziemy witać wcześnie!
Madżenie ogrodnika sezon 2017 13:36, 06 sty 2018

Do góry
U mnie zimy jeszcze nie było, poza dwudniowym śnieżnym epizodem w ogrodzie jakby wiosennie. Nie przypomina sobie przymrozku mocniejszego niż -5 stopni, ziemia nie zamarznięta. Dzisiaj było +11 i słoneczko, ogród czuł przedwiośnie
Zakwitły już pierwsze ciemierniki, co zwykle u mnie ma miejsce w marcu....

Kolejne czekają w starterach

Chyba za chwile trzeba sie wybrać na giełde po zwiastuny wiosny?
Madżenie ogrodnika sezon 2017 13:33, 06 sty 2018

Do góry
Witam kochani w Nowym Roku. Wszystkiego dobrego Wam życzę a przede wszystkim lekkiej zimy i szybkiej wiosny !
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies