Witaj Gosiu.
Cieszę się że wróciłam na Ogrodowisko, a jeszcze bardziej się cieszę, że o mnie nie zapomniałaś
Jestem dopiero na 5 stronie, a już jestem zauroczona tym zdjęciem!
Kochane odpiszę Wam pod koniec tygodnia, teraz dosłownie przysiadłam na parę minut, odwiedzę też Wasze obejścia, na dworze ziąb, tak więc kolorowanki dla Was, tym razem jeżówki
Moja ulubiona - Prairie Sun. Wysiewam ją co roku, choć uznawana jest za krótkowieczną bylinę. U mnie zimowała pod przykryciem z gałązek świerkowych. W tym roku jest nieokryta, ciekawe czy przeżyje. Tak czy inaczej mam nasiona i w tym roku też ją wysieję.
Ta rudbekia to popularna odmiana Cherokee Sunset. Miałam ją 2 lata temu i od tego czasu sama się rozsiewa.
Normalnie to jest nierówna w kolorze, wysokości i wyglądzie kwiatu. Ja do tej rabaty, wybrałam parę sztuk tak samo wyglądających. Nasion nie mam, ale jak będzie w tym roku to zbiorę.
Specjalnie dla Ciebie parę odmian rudbekii.
Cherokee sunset
Zimują zimują mam je Najpierw rosły u mnie w półcieniu to kwitły gorzej, jak przeniosłam na pełne słońce to wreszcie są zadowolone Pozwolę sobie wkleić ich zdjęcie z ogródka z Władysławowa - tak ładnie kwitły w kępie
Gosiu, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Masz rację, brzozy mogą być w niewielkim ogrodzie dość uciążliwe ze względu na śmiecenie i wysuszanie gleby.
A przetaczniki to rzeczywiście bardzo wdzięczne bylinki, ze wszystkich najbardziejodmian najbardziej lubię odmianę Dwarf Blue, wszystkim polecam.
Serdecznie Cię pozdrawiam i zawsze zapraszam.