Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Gosiek33 14:22, 27 kwi 2018

Muszę zapamiętać, tym bardzie, że dużym drzewem nie będzie - Świerk pospolity Rydal. Mam acroconę też piękna wiosną, choć czerwone ma szyszki nie przyrosty.
Klony teraz zachwycają młodymi listkami
anka_ 14:35, 27 kwi 2018

gobasia napisał(a)
I fruuuu...i może doleci do mnie bo u mnie nadal pustostan bociani
Oj nie, 'swojego' nie oddam. Też przyleciały dopiero tydzień temu, mają gniazdo niedaleko. Może Basiu jeszcze twoje wrócą? Nie mają łatwego życia...

roma2 napisał(a)
Super Aniu. Boociaaan????
A Ty co mnie wypytujesz o hortensję, skoro Toszka nasza kochana, z pewnością wszystko o niej Ci opowiedziała . Ja mam prikaz zlikwidować "dywanik". I już się głowię jak się za to zabrać?
Bocian Romciu, bocian... Ale żeby nnie było- ma zakaz zostawiania 'prezentów'.
No niby Iwonka uprzedzała, że na początku wolno rośnie... Ale twoja piękna i wcale tak długo nie rośnie. Mam nadzieję, że moim się spodoba.

Gosiek33 napisał(a)
Muszę zapamiętać, tym bardzie, że dużym drzewem nie będzie - Świerk pospolity Rydal. Mam acroconę też piękna wiosną, choć czerwone ma szyszki nie przyrosty.
Klony teraz zachwycają młodymi listkami
Gosiu u mnie ten kurdupel ma przyrosty ok 2cm rocznie, więc na takiego jak w necie przyjdzie mi poczekać. Mały, można śmiało polecać do niedużych ogrodów.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
BKosimkArt 14:35, 27 kwi 2018

Śliczne listeczki, zwłaszcza miłorzęba wychodzące
A bociek zza krzaków boski!
Kawa 15:03, 27 kwi 2018

Ania noooo
a wiesz że jak bocian u Ciebie to wiesz co?
la_estrellita 18:20, 27 kwi 2018

anka_ napisał(a)
Agnieszko ja też mam koty. Ale jak stworzy się ptakom możliwości to spokojnie dają sobie z tymi delikwentami radę. Jak moja kocica dobierała się do gniazda w conice to w tym roku zrobiły gniazdo w pigwowcu- tam nie wejdzie. Ptaki to bardzo mądre stworzenia tylko czasami trzeba im pomóc, stworzyć nasadzeniami możliwości.

To nie są moje pierwsze koty i do zeszłego roku myślałam podobnie. Odkąd mieszka z nami Mańka wiem, że wszystko jest możliwe. To nie kot, to jakaś dziwna hybryda. Nie ma miejsca, w które się nie wciśnie. Nie straszne jej kolce, zasieki i cieniutkie gałązki. Jak zechce coś zdobyć to zdobędzie a ptaki niestety przynosi mi notorycznie. Zakładałam już nawet obróżki z dzwoneczkiem (mimo że jestem im przeciwna) ale zawsze wracała do domu już bez biżuterii czasem z wróblem w pysku.

Boćki masz. Mnie też odwiedzają czasem. Czasem też spotykam jak się przechadzają po wioskowym placu zabaw .
Gruszka_na_w... 23:14, 27 kwi 2018

Bocian, w ogrodzie, niesamowite!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
anka_ 06:28, 28 kwi 2018

BKosimkArt napisał(a)
Śliczne listeczki, zwłaszcza miłorzęba wychodzące
A bociek zza krzaków boski!
No wreszcie wiosna ruszyła pełną parą i u mnie. Choć i tak najlepiej rosną chwasty. A bociek to od tygodnia już codzienny gość.

Kawa napisał(a)
Ania noooo
a wiesz że jak bocian u Ciebie to wiesz co?
Ooooo nieeee, nie nie... Ja mam z tym jegomościem umowę, że tylko się stołuje. Choć starsze dziecię już pełnoletnie ...Niiieee...

la_estrellita napisał(a)
To nie są moje pierwsze koty i do zeszłego roku myślałam podobnie. Odkąd mieszka z nami Mańka wiem, że wszystko jest możliwe. To nie kot, to jakaś dziwna hybryda. Nie ma miejsca, w które się nie wciśnie. Nie straszne jej kolce, zasieki i cieniutkie gałązki. Jak zechce coś zdobyć to zdobędzie a ptaki niestety przynosi mi notorycznie. Zakładałam już nawet obróżki z dzwoneczkiem (mimo że jestem im przeciwna) ale zawsze wracała do domu już bez biżuterii czasem z wróblem w pysku.

Boćki masz. Mnie też odwiedzają czasem. Czasem też spotykam jak się przechadzają po wioskowym placu zabaw .

No to rzeczywiście Agnieszko masz problem. Moje kocica poluje, ale w krzaczory nie wejdzie.

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Bocian, w ogrodzie, niesamowite!

Bardzo mnie cieszą Haniu takie odwiedziny. Jedzenia mu u mnie nie zabraknie. Ponoć
i czapla bytuje u mnie na stawie, ale wszyscy ją widują oprócz mnie. Raz widziałam tylko żurawie.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Gosiek33 07:24, 28 kwi 2018

Co za fantastyczne szyszki
Kasia_CS 09:48, 28 kwi 2018

anka_ napisał(a)

Ooooo nieeee, nie nie... Ja mam z tym jegomościem umowę, że tylko się stołuje. Choć starsze dziecię już pełnoletnie ...Niiieee...

Wiesz co.. jak było wyjątkowe zatrzęsienie bocianów u moich rodziców wokół działki to zawwsze wtedy jakoś w ciążę zachodzę

Mala_Mi 13:07, 29 kwi 2018

Potem pobuszuje.. wiadomosć dla Ciebie u mnie