Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:03, 19 lut 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ciemiernik sadzony w styczniu ma się całkiem dobrze

a ten jest wsadzony zeszłej wiosny teraz tak kwitnie

Ciemierniki piękne są. Najpiękniejsze jakie dotąd widziałem to w arboretum w Wojsławicach. Naprawdę imponujące ( różne odmiany). Tam na nie "zachorowałem" i też będę takie miał
Za drzwiami do ogrodu... 17:47, 19 lut 2018

Do góry
sierotka napisał(a)

Witaj Aniu Biedrona

Nosi mnie już hi hi

No faktycznie Cię nosi, ale jak zrobi się ciepełko to Ty możesz już prosto wskakiwać do ogródka z tym sadzeniem a ja muszę najpierw posprzątać rabaty,powycinać bylinki,pograbić,odkurzyć kamyczki,pomalować pergolki ,odświeżyć domek narzędziowy i posprzątać go bo upchnięte tam na zimę wszystko co możliwe , nie mówię już o rekultywacji trawnika ,bo to już męska sprawa.
Dwa ogrody 17:28, 19 lut 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Łucjo, bez piwonii nie ma bylinowego ogrodu

Rdza dla Ryski
zdjęcia zrobiłam przed chwilą, bo praca tez dziś zrobiona, w tygodniu już nie mam czasu na zabawę.

Dziękuję, właśnie o taki efekt mi chodzi do mojej skrzyni.
Poproszę w wolnej chwili(na priw.) o nazwę preparatu którym zrobiłaś te cuda. Są jednoskładnikowe, w proszku... no nie wiem na co się zdecydować.
Z góry dziękuję
Sezon 2017 u Hanusi 17:14, 19 lut 2018

Do góry
Odbuziakowuję obie panny, po 3 razy, a za tegoroczne kwiatki serdeczności moc! Umawiamy się, że u mnie jeszcze ich nie ma /bo przecież nie byłam/

Zachowaj to zdjęcie na awatarku, śliczne jest, i TY taka uśmiechnięta! Poprawiła się sytuacja? Czy to był tylko dla zmyłki taki smutek? Tak czy owak, miło Ciebie widzieć, Tęskniliśmy!

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 17:12, 19 lut 2018

Do góry
I moje wschody, czarna surfinia:

Biała petunia:

Gaura:

Pomidorki
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 17:09, 19 lut 2018

Do góry
Ranniki dzisiaj

Zaskakują mnie, mróz taki a one nic sobie z tego nie robią...
Małymi krokami-Ogród Wioli 17:07, 19 lut 2018

Do góry
sierotka napisał(a)
Jeszcze raz wycinasz niektóre gałęzie ?nie ścinasz wszystkie ?zrozumiałam ze z tych mocnych ścinasz tylko te suche kwiaty ?a gałęzie zostawiasz ?

Wszystkie gałęzie tnę nisko
Te hortensje sadzone marzec 2017 i przycięte dosłownie na 5 cm od ziemi, wycięte wszystkie cienkie łodygi a zostawione po 2,3 rozgałezienia

A ta sadzona 4 lata temu,cieta marzec 2017 tak...

Mały ogród pod Wrocławiem 16:58, 19 lut 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Bez zdjęcia nie wiem. Raczej bym obstawiała ten sam żywopłot co jest przy płocie, tylko wysokie egz.

zdjęcie wspomnianej ściany poniżej, być może w górnej części dodatkowo dałbym pkt. świetlny

Sezon 2017 u Hanusi 16:58, 19 lut 2018

Do góry
Hanuś
bardzo, ale to bardzo dziękujemy za Walentynkę
przemiła niespodzianka.Krasnalki wniebowziete ,buziaczki ślemy oraz tegoroczny kwiatek specjalnie dla Ciebie
Kiedyś będzie tu ogród 16:44, 19 lut 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
U mnie też saren pełno i ptaków nawet nie focę bo uciekają do pobliskich zarośla jestem intruzem jak przyjeżdżam. Baza ty takie upasiony chodzą na pszenicy mojej.

Elu moje ptaki uciekają tylko jak ktoś obcy się pojawi (choćby mój eMuś). Na mnie już nie reagują i potrafią na ręku przysiąść jak np rano za długo karmnik czyszczę i nie mogą się doczekać.

ElzbietaFranka napisał(a)
Ale Anka odnośnie twoich zalewisk. Dlaczego wody gdzieś nie odpompujesz do rowu. Szkoda krzaków. Też mam teren mokry w jednym miejscu będę robiła drenaż ale u mnie pompa chodzi bo inaczej miałabym wszystko w wodzie. Nawet wczoraj eM pompował zrobił otwór w lodzie i pompował.
Hm... mokro a teren zalewowy to dwa różne pojęcia. Mam pod wodą prawie pół hektara - straż wynająć? bo zwykła pompa nie da rady- szybciej będzie nachodzić. I dokąd? Do sąsiada obok, który podobnie jak ja ma uprawy pod wodą?
Zapewniam że jeżeli ktoś wymyśli sposób na pozbycie się takiego problemu to tysiące rolników będzie słać listy dziękczynne i będzie bogatym człowiekiem. W mojej okolicy są setki ha upraw pod wodą. A wiem, że nie tylko w mojej.

Staw był kopany i profilowany z myślą o odwodnieniu reszty. I swoją rolę spełnia. Muszę tylko dobrać rośliny które takie skrajne warunki wytrzymają. Innej możliwości nie ma.

Jedna jaskółka wiosny nie czyni- a jeden (no dobra, dwa) przebiśnieg?
Kiedyś będzie tu ogród 16:32, 19 lut 2018

Do góry
sierotka napisał(a)
Witaj ☺ trzymam kciuki by dały radę a woda gdzieś powędrowala troszkę .☺
Mam nadzieję Bogusiu, że dadzą radę. Jak nie to będę testować następne. Ot, natura jakoś nierówno daje- jedni latają z konewkami i podlewaja, u mnie nadmiar wody. Ale nie narzekam, wolę swoją opcję mimo wszystko.

sierotka napisał(a)
Śliczny ptaszek ☺
W imieniu zięby dziękuję.

No to teraz modraszka.
Mój mały ogródeczek :) 16:17, 19 lut 2018

Do góry
Begonki

Petunie

Pelargonie
Mój mały ogródeczek :) 16:11, 19 lut 2018

Do góry
Wyprawa do miasta
Oczywiście z pustymi rękami nie wróciłam

I przecenione prymulki
Sezon 2017 u Hanusi 16:06, 19 lut 2018

Do góry
Gosiu, cierpliwość jest naszą zaletą! Doczekamy się!
Sezon 2017 u Hanusi 15:52, 19 lut 2018

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Czekam na wiosnę ale ona jeszcze za górami, za lasami.

Niestety U nas mają być mrozy -20
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:51, 19 lut 2018

Do góry
Ciemiernik sadzony w styczniu ma się całkiem dobrze

a ten jest wsadzony zeszłej wiosny teraz tak kwitnie

Sezon 2017 u Hanusi 15:46, 19 lut 2018

Do góry
Iwonko, pewnie i ja bym się wyrwała do ogrodu, gdyby było bliżej. Kuruj się, kochana, nie warto być nadgorliwym. Dorzuciłabym Tobie nalewki pigwowcowej, ale cóż... odległość.

Sezon 2017 u Hanusi 15:43, 19 lut 2018

Do góry
Karpy jedne żyją, inne jeszcze śpią, i dobrze. Czas jeszcze na nie. Część pójdzie do Koszalińskiego Ogrodu Społeczności Zorganizowanej. Młodzi urządzają ogród na tyłach głównej ulicy. Już trochę roślin tam jest, ale wciąż jeszcze biednie. A wszystko społecznie z darów okolicznych mieszkańców. No to im dorzucę co nieco. Chociaż ode mnie to daleko. Ja na peryferiach a tam ścisłe centrum.

Ptasi gaj 15:35, 19 lut 2018

Do góry
Magda to są te choin o których piszesz wyżej.

Mam takich 15 przy płocie. Wszystkich mam ponad 20.

Najładniejsza jest ta Choina od 2 lat podcinana gesciutka. Po lewej rok wcześniej po prawej wczoraj.

0
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies