Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Moja działka na Dębowym Lesie 22:15, 19 maj 2017

Do góry
Cudne masz floksy i ten niebieściutki irys też piękny
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:33, 19 maj 2017

Do góry
Floksy szydlaste

Ania z Zielonego Wzgórza 10:41, 19 maj 2017

Do góry
Gosiu, zobaczę roślinki dzisiaj albo jutro, już nie mogę się doczekać. Córka dziś wraca z wycieczki, więc wyjazd będzie opóźniony.
Foliak mam nie szklarnię, ale mąż zainstalował w nim wentylator, który wyciąga gorące powietrze, no i podlewanie oczywiście. Pomidorki od Ciebie posadziłam, miałam jeszcze od koleżanki razem wyszło 30. Moich żal mi było wyrzucić więc posadziłam je w truskawkach i tam gdzie miała rosnąć fasolka szparagowa i mam problem gdzie ją posiać
Kocimiętkę mam wysianą, ale jest trochę marna i stwierdziłam, że jedną wezmę, jakby moja nie zakwitła. Pan dał mi rabat, ale mam mu zwrócić doniczki, chyba po to żebym znowu coś kupiła

Agnieszko, chętnie przyjmę floksy

Mogę teraz przyciąć lawendę, żeby się rozkrzewiła, czy za późno?
Ania z Zielonego Wzgórza 09:27, 19 maj 2017

Do góry
Wczoraj zrobiłam sobie prezent przedurodzinowy. Pojechałam na plac i zaszalałam, ale tylko troszkę
Lawendy, żagwiny, floksy, zawciąg nadmorski, złocienie, bulbinę, zioła, kocimiętkę
Moja działka na Dębowym Lesie 07:45, 19 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Cudne portrety roślinek.

Dziękuję bardzo

Floksy szydlaste...ale jakie odmiany to niestety nie wiem
jak wiecie, to i powiedzcie

Ogrodowa przygoda Łukasza II 22:37, 18 maj 2017

Do góry
Walczę z czasem, ale przez ostatnie dwa dni udało się w sumie zaliczyć spory szkółking.
Dwa buki za płot, orliki, hakone, jeżówki, floksy, dzielżany, bodziszki... troszkę się tego do mnie przykleiło w pośpiechu sadzę co się da by w doniczkach nie stało.
Handmade by Elka 22:14, 18 maj 2017

Do góry
Dziewczyny, pomóżcie. Mam obsadzić skalniak widoczny na zdjęciu tak, aby kwitł cały sezon. Kamienie potężne i dekoracyjne. Od strony płota cieniście i nie zbyt sucho. Teren w kwadracie 4 metry na 4.

Żeby zasłonić płot dam szpaler z cisów hilli lub hiksii, są zimozielone, raczej nie chorują i nie łysieją od strony niesłonecznej.

Na szczycie dałabym ze trzy miniaturowe perowskie. W jeden róg ( ale który?) kosodrzewinę zieloną i ze dwa krzewy wintergold, bo wiosną się pięknie przebarwia na żółto, więc będzie kontrast.

Myślałam o dwóch-trzech kępach sasanek po trzy sztuki. Placyk z rochodników zielonych i bordowych dla kontrastu.

Rozrośnięte rojniki zostają.

W głowie mam także skalnicę, płomyki (floksy wiosenne)) oraz szałwię kompaktę. Z traw kostrzewę siną.

Tylko czy to nie będzie zbyt pstro? Zamierzam sadzić plamami , po trzy - pięć sztuk roślin. Będzie dobrze?

Jakie jest Wasze zdanie. Proszę o opinie.
Do raju daleko - u Ewy 19:50, 18 maj 2017

Do góry
jazzy napisał(a)
Niesamowity klon i cudne niezapominajki!

U mnie teraz królują tulipany, niezapominajki i floksy
Klon jest cudowny. Ładnie przezimował i rośnie jak na drożdżach

Ptasi gaj 00:04, 18 maj 2017

Do góry

Niezapominajka schowana obok irysa syberyjskiego maja bardzo duzo paczkow kwiatowych

Floksy pieknie pachna, ale konwalie to dopiero zapach.

Z lewej na tle lilaka rutewka zakwitla ma 40 cm wys. Po prawej kwitnaca karagana chyba z pszczolą.

Ogród Małej Mi 2017 15:31, 17 maj 2017

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Z tym grzybem, Aniu, to masz rację. Wczoraj zauważyłam, że floksy, naparstnice i liście orlików całe w plamach

Twoje goździki całe

Pomidory posadzone, a papryki czekają na grunt Ale nie spieszę się, w szklarni jest im cieplej. Wczoraj było urwanie chmury, grad.. niech siedzą w ciepełku

I ozdobne donice Pozostałe do obsadzenia na nowo.. grrrr

Ogród Małej Mi 2017 12:15, 17 maj 2017

Do góry
Z tym grzybem, Aniu, to masz rację. Wczoraj zauważyłam, że floksy, naparstnice i liście orlików całe w plamach
Bawarka 22:15, 16 maj 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
Pięknie , floksy mnie urzekły i nawozik niczego sobie

Znalazlam gdzies wpis naszej Goni, ze po kwitnieciu je obcina. Zrobie i ja tak

Rok temu myslalam ze je wyrzucilam ( potrzebowalam miejsce na inne rosliny, a one w tymm roku z korzeni tak ladnie odbily.)To niech juz tam sobie zostana
Nawozik dzisiaj zagospodarowywalam
Bawarka 22:04, 16 maj 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Kasiu tak Kanzan, na osiedlu to szpaler tych wisni, sa piekne. Masz tez duzo floksow bo wiosna nawet pozniej sa bardzo dekoracyjne. Floksy ktore mam to rozsady z 3 doniczek ten wrzosowy kolor. Tak rozsadzala, ze tyle wyszlo.

Piekne drzewo Elu, bede u Ciebie go podziwiac Floksy dostalam od sasiadki, tez kilka malych kepeczek i tak ladnie sie rozrosly, bardzo wdzieczne sa, skromne a jakie piekne
Bawarka 16:05, 16 maj 2017

Do góry
ania1110d napisał(a)
Piękne te dywaniki floksowe

Tak Aniu, floksy sa bardzo ladne
Ogród w Cichym Dworku 06:24, 16 maj 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Jestem na stronie 1 u ciebie na ostatnim zdjęciu jest murek w 2 stopniach u góry masz chyba hortensje i następny schodek to floksy jak na ostatniej stronie.
Mam propozycję, aż się prosi aby na górnym schodku coś posadzić wiosennego np. smagliczka żółta lub właśnie ten floks wrzosowy co jest u mnie, będzie zwisał wiosną ładnie.
Ponieważ hortensje wtedy są nie widoczne ścięte lub suche patyki z pączkami. Zastanów się.

Elu - dziękuje za porady zawsze mogą się przydać, pomysle nad tym(Wiem ze muszę więcej wiosny wprowadzić na rabaty to już mam w głowie tulipanki itd.)ale na razie mam troszkę inne plany w ogrodzie.To może troszkę pózniej bo i tak wiosna mija
Pozdrawiam i zapraszam do podglądania
Bawarka 23:15, 15 maj 2017

Do góry
Pięknie , floksy mnie urzekły i nawozik niczego sobie
Kwiaty we włosach 22:59, 15 maj 2017

Do góry
Altanę to mam 4x3,5 nie mam mebli, tylko plastiki przenośne, bo latem tam leżymy na leżakach jak nie ma imprezy.
Założenie było leżenie nad oczkiem i pod brzozami, ale teraz przy wszędobylskich kleszczach boję się.
Teraz trzymam wszystkie zakupy roślinne.
Ten powojnik ma zaledwie rok, jeszcze mam jednego trochę inny ale na siatce jeszcze nie rozkwitł w pełni.
Te floksy rosną na bloczkach "teriva" zostały po budowie robi się z nich sufity.

Tulipany powoli kończą swój żywot.
Ogród w Cichym Dworku 22:30, 15 maj 2017

Do góry
Jestem na stronie 1 u ciebie na ostatnim zdjęciu jest murek w 2 stopniach u góry masz chyba hortensje i następny schodek to floksy jak na ostatniej stronie.
Mam propozycję, aż się prosi aby na górnym schodku coś posadzić wiosennego np. smagliczka żółta lub właśnie ten floks wrzosowy co jest u mnie, będzie zwisał wiosną ładnie.
Ponieważ hortensje wtedy są nie widoczne ścięte lub suche patyki z pączkami. Zastanów się.
Bawarka 22:12, 15 maj 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Kasia ale mi sprawiłaś radość, floksy cudne, ten jasny fiolet mnie urzekł. W ogóle cały fiolecik mnie urzekł, rodek też, ja mam jeszcze parę sztuk, jeszcze nie kwitną.Pokazuj wszystko koniecznie, jest pięknie.
Eda, Mirella i Radziu też są zafascynowani. Jednak rośliny i ich barwy potrafią tyle piękna pokazać, ja bynajmniej jestem pod wrażeniem. To co lubię dużo i kolorowo, malowane pejzaże.

Goniu, moje rh tez jeszcze nie wszystkie kwitna, sporo pakow zmarzlo. Jak sobie pomysle ze gdybym ogrodu nie zamrazala, to w tym roku nic bym kwiatow nie miala, to az....Ale i tak malo jest. Trudno

Bawarka 22:00, 15 maj 2017

Do góry
eda napisał(a)
Jacie ale cudny dywan !!!
floksy szydlaste napisała Basia bo ja zapominam wciąż jak one się nazywają

Tez zapominam ich nazwy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies