Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podwórkowa rehabilitacja 17:31, 16 mar 2018

Do góry
Zima, pada śnieg i ostro wieje.
Okryłam znów balie z tulipanami.
Barbula w szklarni wypuściła pączki, mam nadzieję, że jej te nadchodzące mrozy nie zabiją. Nie mam z nią doświadczenia, kupiłam jesienią w okazyjnej cenie.
Fotki z godziny 14
oczko

różanki kawałek

Studnia i nieprzycięte jeszcze powojniki.

forsycja ( z dedykacją dla Ewy-Andy )

Ja i mój ogródek, a może ogród 17:29, 16 mar 2018

Do góry
Ja i mój ogródek, a może ogród 17:26, 16 mar 2018

Do góry
I wróciła do nas zima, a ja już myślałam o wiośnie
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 17:25, 16 mar 2018

Do góry
kasja83 napisał(a)
Co za dzień...cudnie!
Zaproszona wiosna i trochę święta już do domu

Królicza metafora mojej familii

I wianuszek

Świetne wszystko! I chyba pierwsze wielkanocne dekoracje na O. Masz rację-trzeba jakoś tą wiosnę przywoływać

Pozdrówki Kasiu
Przedziwny Ogród 17:24, 16 mar 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Świetnie się prezentują te surfinie w gruncie....nigdy tak nie sadziłam
Pozdrawiam
Miłkowo - sezon 2016-2022 17:18, 16 mar 2018

Do góry

Powiedz mi co to za cudny clematis rośnie Ci na tym niesamowitym murze.Czy to jest wejście do tajemniczego ogrodu?

W kamiennym kręgu od początku 17:14, 16 mar 2018

Do góry

To z tego zdjęcia

Nie mogę pozbierać szczęki z podłogi... Zabrakło mi słów..... Małe dzieło sztuki... Ależ ty masz talent
Ukojenie 17:06, 16 mar 2018

Do góry
Sluchajcie, u mnie w Auch hortensje bukietowe sa tylko takie: grandiflora, polestar i candelight

Za drzwiami do ogrodu... 16:55, 16 mar 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
plan- już widzę jest ,ale nie wiem jak pomóc ,......ale może zawołaj najzdolniejsze dziewczyny z forum ......mi bardzo Ewa (Anda) pomogła ....Makademia też ma niesamowite pomysły i wiele innych dziewczyn ma zdolności w planowaniu

co ogólnie chcesz zmieniać ?
linie rabat ? ,czy nasadzenia ? ......bo mi się u Ciebie bardzo podoba .....

Chcę inaczej wytyczyć rabaty(te zaznaczone cienką linią) przy murku ,grillu i świerkach ,może jakoś połączyć je, wytyczając tylko ścieżki z trawy .Pod świerkami w cieniu chcę zrobić na stałe tzw. placyk biesiadny okrągły z kostki granitowej ok.3m.kw. pod stół. ma być on prawie na przeciwko zejścia z tarasu.(zaznaczę na niebiesko) Kostkę już mam i chłopaki jak tylko będzie na plusie chcą się brać za układanie -wtedy już nie przesunę o cm. placu, dlatego chcę coś na szybko sensownego zaplanować
Myślałam nad taką ścieżką (z trawy zwykłej) od drzwi ogr. i po obu jej stronach kwiaty,może jakieś miniaturowe róże okrywowe długo kwitnące z trawkami powiewającymi nad nimi, a może z samych traw np. molinia ,bo chyba na obwódki bukszpanowe to za mało miejsca?tylko ja na razie na trawkach mało się znam.

Nie napisałam, że na mapce 1cm(czyli 2krateczki)=1m w rzeczywistości.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:52, 16 mar 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Witaj Sylwuś Jak oaza na rolnej pustyni

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:50, 16 mar 2018

Do góry
Witajcie, jestem tu nowa i przepraszam za niedociągnięcia. Wiosną planuje stworzyć rabate przy ogrodzeniu. Myślę żeby zrobić tam szpaler z hortensji bukierowej, chciałabym coś nie za wysokiego, może Bobo. Co o tym myślicie? A może jakiś inny pomysł. Strona zachodnia słońce po południu.
Poniżej foto z okna kuchennego. Mam nadzieję że uda się wstawić.

Bobo od ulicy będzie za niska, bo jej tłem będzie ażurowy płot. Kurz i brud z ulicy i każdy będzie zaglądał. Tło powinno być wyższe dla tej hortensji a anie sama hortensja.
Nowocześnie z różAnką :D 16:43, 16 mar 2018

Do góry
Kanny już nieźle podpędzone a za oknem śnieg
Zakręcony ogród 16:30, 16 mar 2018

Do góry
DorKa napisał(a)

Chyba jednak nigry będą prosto a hortek zrobię delikatny łuk. Nie wiem czy dobrze kombinuje ale chciałam nasadzeniami nawiązać do linii rabat po obu stronach ścieżki jak ta linia :

co myślisz ?

mnie się podoba a co przed limkami chcesz dać ?
Ogród z wilkiem zamkn. 16:25, 16 mar 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Wow niesamowicie to wygląda

dziękuję
dla odmiany

i kotki

Za drzwiami do ogrodu... 16:22, 16 mar 2018

Do góry

Hej Aniu, a nie myślałaś żeby zmienić rabaty na półkoliste?

Za drzwiami do ogrodu... 16:20, 16 mar 2018

Do góry
Agania napisał(a)
Nie umiem projektować..chcę pomóc, ale uważaj mogę zaszkodzić

Linia i przesunięta altanko-pergola

Żeby to było takie proste...!!?Niestety linie pofalowane rabat muszą zostać bo są wymurowane z kostki granitowej przez nas w pocie czoła jeszcze przed ogrodowisko-znawstwemi pamiętam jak RM mówił:"ale wiesz że tego to rozkuwać nie będziemy...!!!", a ja:no wiem ,tak chcę i tak mi się podoba!!!"On nie chciał tych fal bo kosiarka na tych zakrętasach się nie wyginaale wiecie jak się baba uprze...i teraz mam jak chciałam
Ale nad takim przesunięciem altanki pomyślę.Tylko ta altanka ma chyba trochę za wąskie przejście na wygodne przejechanie taczką czy glebogryzarką do furtki. A teraz jest jeszcze pomysł, żeby przestawić narzędziowy d. w róg a furtkę zrobić bardziej w lewo ,bo teraz zmieniamy siatkę ogrodzeniową na płotekI wtedy z tym przejściem przez altankę byłby chyba jeszcze gorzej.:Ale b. się cieszę, że się zaangażowałaś, każdy pomysł na wagę złota bo otwiera mi furtki w głowie na jakieś pomysły
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 16:08, 16 mar 2018

Do góry
Co z tego wyrośnie ?to są sadzonki hortensji przesłanych przez producenta teraz

Producent pisze ,ze nie zdąźają zmienić zdjęć na stronie np na takie :
Teź przysłana z tymi suchym badylami :normalna chyba jak na tę porę roku ☺
Producent na spokojny email odpisał :niech "pani pisze na stronach co chce ...."

Co Wy na to?
Ogród z wilkiem zamkn. 16:00, 16 mar 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Fajne są takie mini ogródki, we włoszech czy Francji najlepiej zaglądać w takie wąskie uliczki, zawsze coś ciekawego można znaleźć.

uwielbiam te wąskie uliczki wypełnione kwiatami
jeszcze takie znalazłam -to chyba z Bergamo 2014 rok -szmat czasu

Ogródek Ewy 15:58, 16 mar 2018

Do góry
Nallar napisał(a)

Żurnalowa to może kiedyś będzie, z naciskiem na może
A słoiczki....Nie wszystkie związane z ogródkiem.

Słoiczki super ale te myszki zrobione doskonale
Liliowo i kolorowo:) 15:57, 16 mar 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Dasz radę
Kwiatki, jak mróz., chowaj.
Rh urosna, ja dzis to bym w takie strategiczne miejsca tylko Calsap sądziła, blyskawicznie rosną, buziak

Oj szybko urosły i bardzo się ciesze,calsap są cudne, mam też w innym miejscu ale tam chce w miejsce azali dosadzić.
Te na pierwszym zdjeciu to właśnie jest ta rabata z rh z matą obecnie a to drugie to tam gdzie calsap jest.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies