Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

Anda 22:41, 19 kwi 2018

Rzucisz okiem?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/29-co-to-jest?page=13#post_7

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
paniprzyroda 23:13, 19 kwi 2018

mira napisał(a)

Miro, miałam pojemnik z obornikiem, do niego wrzucałam resztki z gnojówek roślinnych, te nierozłożone. Tak sobie stał, deszczyk napadał i śnieg zimą, coś tam wyparowało. W te ciepłe dni bąblowało aż miło było patrzeć. Wczoraj podlałam wszystkie cebulowe i róże za radą Basi. Nadal wszystkiego nie wykorzystałam. Właściwie pokrzywy i mniszek już można nastawiać
szafirki skorzystały

miała być mieszanka...

te mogą być

paniprzyroda 23:17, 19 kwi 2018

Anda napisał(a)
Rzucisz okiem?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/29-co-to-jest?page=13#post_7

Byłam

Gruszka_na_w... 23:21, 20 kwi 2018

Łan sasanek wygląda niesamowicie. Kolor tulipanów świetnie zgrał się z magnolią. Gdzie trzymasz zimą balię z tulipanami? (przywiozłam z piwnicy rodziców ocynkowaną wannę i kocioł, ale wypełnione ziemia będą za ciężkie do swobodnego manewrowania).
Miłego weekendu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mirkaka 07:29, 22 kwi 2018

Pokaż tę magnolię w całości, jaka nazwa? Ile lat ją masz?

Rzeczka szafirków śliczna, też mam taką rzeczkę tylko w cieniu i jeszcze muszę poczekać na kwitnienie
paniprzyroda 12:44, 22 kwi 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Łan sasanek wygląda niesamowicie. Kolor tulipanów świetnie zgrał się z magnolią. Gdzie trzymasz zimą balię z tulipanami? (przywiozłam z piwnicy rodziców ocynkowaną wannę i kocioł, ale wypełnione ziemia będą za ciężkie do swobodnego manewrowania).
Miłego weekendu.

Dziękuję. Wczoraj było pracowicie, dziś odpoczywam, przynajmniej do obiadu
sasanki pięknie kończą kwitnienie, zaczynają tulipany liliokształtne. Dosadziłam jesienią kolejne białe i kremowe. I co? Czerwone!! WRRR.

ognista balia powoli przekwita, są w niej narcyzy
Haniu, doniczki z cebulami były zadołowane w gruncie, wiosną wyjęłam balię, zasypałam do połowy żwirem, uzupełniłam kompostem pod i między donice. Jak przekwitną kwiaty doniczki powędrują w zaciszne miejsce, a balię opróżnię ponieważ nagrzewam w niej wodę do podlewania w skrzyniach

paniprzyroda 12:56, 22 kwi 2018

mirkaka napisał(a)

Pokaż tę magnolię w całości, jaka nazwa? Ile lat ją masz?

Rzeczka szafirków śliczna, też mam taką rzeczkę tylko w cieniu i jeszcze muszę poczekać na kwitnienie

Mireczko, magnolia to Betty, rośnie w tym miejscu pięć lat, nigdy nie okrywałam, a początki były dla niej niełatwe, w totalnym przeciągu. Przyrasta wolno, ma bardzo duże kwiaty.

grujecznik

judaszowiec

Nallar 21:15, 22 kwi 2018

W sprawie kaliny napisałam u siebie. Fotki wstawiłam marne może jutro uda mi się zrobić ładniejsze.

Ale Ty masz sasanek....piękne.
Kasya 21:18, 22 kwi 2018

Jsk zawsze zachwycające widoki
ewsyg 21:20, 22 kwi 2018

Witaj Mariola.

Piękna Twoja wiosna. Ja też mam łan sasanek, ale same czerwone. Nie myślałam, że mogą pasować z lila. U Ciebie wyglądają bosko.

Pozdrawiam