Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 08:48, 13 mar 2018

Do góry
Anabell napisał(a)
Dobrze, że się odezwałaś, tęskno nam.
Silnego zdrówka życzę.
Dziękuję, bardzo mi miło. Wiesz czasem jest lepiej, a czasem gorzej. Taka przymusowa bezczynność mnie dobija. Wczoraj syn przygotował mi 7 dołków pod nowe róże, przyniósł 2 wiadra ciężkiej gliniastej ziemi, które czekają w pogotowiu. Ziemię z wiader będę mieszać z kompostem, bo ten mój piach bardzo szybko wysycha a mieszkam w takim rejonie gdzie rzadko padają deszcze. Reszta róż chyba wyląduje w donicach, bo na razie nie mam pomysłu gdzie dać im miejscówkę.

Moje tegoroczne zamówienie

Aphrodite

Comtesse de Segur

First Lady

Gardener's Friend

Droga do spełnienia 08:42, 13 mar 2018

Do góry
Kawa napisał(a)

O rany ale akcja
W ogródku Iwony 08:38, 13 mar 2018

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Nasz lodowy wulkan - fontanna w oczku działa cały czas. W największy mróz był zupełnie zasklepiony.

Lodowa rzeźba wygląda jak nierozwinięty kwiat w którym już widać pręciki, każdy widzi co innego patrząc na tę samą rzecz i to się nazywa wyobraźnia. Ja bałabym się, że zamarznie pompka i się uszkodzi.
Myślałam o Tobie bo właśnie ze dwa tygodnie temu wysiałam nasionka jeżówek i jeszcze nic nie wschodzi. Czy Ty wysiewałaś jeżówki, czy u Ciebie powschodziły?
Mirkowy ogród (początki) 08:30, 13 mar 2018

Do góry
Iwonko też mam nadzieję że sprzątanie.
Asiu obok jest Brzozów Lasek tam może wyrzucić ale ja tam się przejdę i sprawdzę.
Dam znać co z tym zrobi.

Dzięki za odzew wszystkim.

Parapetwo. Zeszłoroczna bazylia zaczyna rosnąć.

I zeszłoroczna pelargonia ładnie że szczawikiem rośnie.
Droga do spełnienia 08:29, 13 mar 2018

Do góry
graby do mnie jadą a ja dalej w czarnej d... jestem z przekopaniem rabaty
dzisiaj wyjazdowo wrócę o 19 jutro dłużej pracuję i tak dzień za dniem ucieka

ale ..jest postęp hakuro po 9 latach zakończyły swój żywot
Droga do spełnienia 08:26, 13 mar 2018

Do góry
zostawiam wam kwiatka
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 08:16, 13 mar 2018

Do góry
U mnie podobny problem. Właśnie jestem po badaniu pH ziemi tam gdzie rośnie trawnik. Według mnie wyszło pH 8. Badałem w dwóch różnych miejscach na głębokości około 3-5 cm i wyszło to samo. Załączam zdjęcia. Myślałem, że ziemia jest mocno zakwaszona, bo trawa nie chce za bardzo rosnąć, a okazało się w drugą stronę. Możecie poradzić co mam teraz zrobić? Trawnika mam około 900 mkw, więc prosiłbym o jakieś w miarę tanie rozwiązanie. W necie, tak na szybko, znalazłem że trzeba zakupić siarczan amonu. Może ktoś poradzić w jakich dawkach muszę go wysypać i kiedy? W środę będę kupował nawozy. Mam zamiar kupić jakąś polifoskę i saletrę. Do kwaśnej ziemi pewnie powinna być wapniowa, ale w moim przypadku chyba powinienem kupić amonową?

Zielona przestrzeń 08:04, 13 mar 2018

Do góry
Sadzonki pelargonii mają już pąki

A i ubiegłoroczne egzemplarze również z pąkami
Zielona przestrzeń 08:01, 13 mar 2018

Do góry
Ładnie wschodzą pomidorki od Ali

Papryka na razie nieśmiało Wzeszła tylko odmiana ostra
Zielona przestrzeń 07:58, 13 mar 2018

Do góry
Zrobiłam przegląd siewek i mam do Was prośbę o podpowiedź w kwestii: pikować już, czy jeszcze nie?

Siewki pomidorów są spore jak na moje oko

Większe wiewki

Mniejsze siewki
Zakręcony ogród 07:54, 13 mar 2018

Do góry
Kasiu zrobiłam zdjęcia obu opasek ( niestety nie w jednym zdjęciu bo na szybko rano robiłam i nie miałam czasu w panoramę sie bawić )

tak w całości to wygląda :

od lewej czyli od wejścia ( dla przypomnienia po założeniu bramy wjazdowj płotek ten będzie zlikwidowany :

a tu opaska po prawej stronie tarasu :

Żurawka - Heuchera 07:49, 13 mar 2018

Do góry
Wklejam przykład jak to zrobić

koliber napisał(a)

Przycięte żurawki (niektóre drastycznie) i wyczyszczony młody czyściec

Ogród z wilkiem zamkn. 07:40, 13 mar 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

Oj tam, oj tam
Też mam niektóre takie rozczochrańce Sadziłam w zeszłym roku One całkiem fajnie się wyrównują
Bardzo ładnie sprzątasz
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 07:21, 13 mar 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
piekny Atlas ptakow ja az tylu nie mam

...uDany ogród 06:37, 13 mar 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Pięknie.... Już sobie wyobrażam miny gapiów przechodzących lub przejeżdżąjacych koło Twojego ogrodu. Zbierają szczękę z asfaltu???

Dziękuję!
Akurat tego miejsca nie widać z ulicy, to nasz kąt biesiadny odizolowany od gapiów
Mur odgrodzi nas od sąsiadów i będziemy tam mieli swój azyl.
Co fakt to fakt, ludzie się dziwią, że z tych zarośli do których byli przyzwyczajeni wyłania się ucywilizowany ogród. Jednak do takiego stanu jaki mnie satysfakcjonuje jeszcze daleka droga
Z podwórka muszą zniknąć wszystkie materiały budowlane, wiem że są potrzebne ale nie lubię takich ozdobników na widoku...
To widać z ulicy

W oflisowym ogrodzie 00:15, 13 mar 2018

Do góry
kamila66 napisał(a)

Iwonko kupiłam dwie róże pnące jedna z nich to Rosarium druga czerwono-biała to NN.

I trzy okrywowe, niestety także NN, kobieta polecała je nawet dla samych liści mówiła, że to jest najpiękniejsza róża w jej ogrodzie, podobno nie wypuszcza długich batów

Widziałam ładne połączenie Rosarium z Eden rose, której nie mam, musiałabym ją zamówić. No ale jak tak jedną zamawiać bez sensu. W tamtym roku miałam pomyłkę, zamówiłam Augsta Luisa przysłali mi inną, więc tę też bym wzięła, zastanawiam się jeszcze nad drugą Pashminą.

ja z NN 2 mam niezłe - jedna z Biedronki pomyłka - miała być pnąca a jest piękna herbaciana niepnąca. Uwielbiam ją. Reszta została oddana w dobre ręce. Ciekawa jestem tych okrywowych - będę je u ciebie podglądać.
Sezon 2017 u Hanusi 23:44, 12 mar 2018

Do góry
u mnie też leje leje i leje ...ciszę się że byłaś u siebie i mogłaś pocieszyć oczka pewnie już niedługo powstawiasz swoje skarby i będziemy podziwiać i piękne zeszłoroczne buziolki Hanusia

Tu ma być ogród :) 23:18, 12 mar 2018

Do góry
Przedpłocie po cięciu

sesleria jesienna

Tu ma być ogród :) 23:16, 12 mar 2018

Do góry
Wczoraj już sie pszczółki uwijały na krokusach.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies