skleciłam taki rysunek: pod swierkami hortensje Limelight i miskanty Morning Light z czerwonymi zurawkami u stóp, w samym rogu albo Gracilimus ( choc tam chyba bedzie za ciemno) lub deren Variegata albo Elegantissima, potem rododendrony biały i różowe. Okragła ramka z żółtej trzmieliny. Ciagle jednak brakuje mi czegos strzelistego tam gdzie rododendrony. Moze tam własnie dac ten buk aurea pendula? :/ Na rysunku wstawiłam tu wiąza. Rododdendrony siegna prawie do grujecznika gdzie mam posadzone na razie 3 x Golden Tuffet w otoczeniu wrzosów,a po drugiej stronie grujecznika dalej wrzosy i 3 choiny kanadayjskie Jedeloh. Ta cześc jest jakby zakreslona zywopłotem bukszpanowym w litere L w którym jest sliwa Nigra (jak w ogrodzie z lustrem, ktory jest przecudowny i nie do podrobienia).
Zaglądam, podziwiam, jest co Takie bombki?! Widzę znajomo wyglądającego rozchodnika Dlaczego cyklameny w doniczkach i szklarni? Nie ma dla nich jeszcze miejscówki?
Najlepszego w Nowym Roku
Już po świętach, dziś ostatni dzień Roku 2017. I na ten ostatni dzień wczoraj wieczorem przyprószyło śniegiem. Niestety, rano nie było już śladu.
Na forum nic się nie dzieje, w ogrodach smutno, buro, brak słońca...
Kilka fotek ogrodu na zakończenie roku...
Nadal kwitną róże... Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2018
Poluję na tą szałwię niską, kompaktową od Finki. Swoje mam trzy i jedna okropnie wyrastała przez co mi się nie podobała, druga bardzo nieokreślona przechodziła długą aklimatyzację, a trzecia mała i zwarta niezła tylko że raz zakwitła.
Natomiast fajnie mi się przyjęła naparstnica od Ciebie. Biała z bordowymi plamkami. Taką białą jak powyżej też bym chętnie przygarnęła
Najlepsze życzenia, niech się Wam marzenia realizują
Resztkowy wianek bardzo mi się podoba. Jak wszystko u ciebie.
Moja kalina w podobnym stadium, widzę ją z okna. Czy pachnie? Nie wiem bo mało bywam na dworze. Oglądając kaliny na forum zastanawiam się co ja właściwie mam bo są bardzo podobne do siebie. Dotyczy to również kaliny angielskiej. Ale mniejsza z tym, najważniejsze że rosną i cieszą nawet zimą.
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.