Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

Dorota123 19:09, 07 kwi 2018

m_gocha napisał(a)
Dorotko! Nawet żółty (za którym nie przepadam w ogrodzie) teraz bardzo cieszy

No jak to żółtego nie lubisz? Ten kolor jak słoneczko ociepla ogród, ja go lubię.
asiak 20:11, 07 kwi 2018

Ja tam też lubię
mirkaka 15:16, 09 kwi 2018

Odbierz pv

Bardzo lubię żółte krokusy
basia3012 23:58, 09 kwi 2018

Gosiu, dziękuję za odwiedziny. Pospacerowałam u Ciebie w ogródku. Jest tak wiosennie. Chyba dzięki krokusom i ciemiernikom. A te iryski! Ach jakie piękne . U nas na wschodzie trochę póżniej przyszła wiosna. Ale też pojawiają się krokusy, irysy żyłkowane i ciemierniki. Irysy są jeszcze piękniejsze od krokusów. Bardzo je lubię. Pozdrawiam .
Mala_Mi 10:15, 10 kwi 2018

Pięknie proszę pani u pani
Gardener27 21:31, 14 kwi 2018

Mix krokusów i irysów podbił moje serce. Udana kolorystyka zwłaszcza bieli i fioletów.
Kidy ruszasz z cięciem zimozielonych ?
m_gocha 00:54, 21 kwi 2018

Asia, Mirka, Basiu, Aniu, Przemku dzięki za odwiedziny i miłe słowa. Niestety w niedoczasie jestem totalnym i nawet na swój wątek czasu brak...

Przemek, cięcie iglaków zaczęłam dzisiaj - kupiłam wreszcie nożyce elektryczne mam nadzieję, że trochę ułatwią i przyspieszą te prace
Bukszpany chyba zostawię na czerwiec i te będę ciąć ręcznie

Zdjęcia z dzisiaj naprędce zrobione tuż przed wieczorem, bo może jutro już nie będą aktualne przy tym szaleństwie pogodowym

m_gocha 01:13, 21 kwi 2018

W tym moim niedoczasie czasem wpadam na chwileczkę na forum zerknąć (po cichutku) co słychać w cudnych ogrodach i nawet nic nie piszę bo czasu brak, bo dziesiątki spraw różnego typu się skumulowało. A na O. istne szaleństwo i w ogrodach i na forum. Wrze jak w ulu
W ogrodzie próbuję ogarnąć na ile się da najpilniejsze prace. Hortensje, clematisy, lawenda, róże i berberysy przycięte na rękach pomimo długich rękawic wciąż tego ślady - w pracy kolega pyta czy mam jakiegoś dzikiego kota w domu
Większość bylin oczyszczona. Trawy przycięte (miskanty, rozplenice żyją, a hakone cudna jest i już szaleje). Kompost przesiany (tu synuś pomógł) - 4 worki czystego złota
Sałata posadzona. Koper, pietruszka, cebula i szpinak posiane.
Kupiłam na lokalnym ryneczku czosnek niedźwiedzi i na razie do doniczki posadziłam - dzisiaj degustacja w kanapeczkach była. Ciekawy smak
Co ciekawe 1 sałata (czerwona) i 3 rukole przetrwały nieokrywane całą zimę i mają się dobrze
Hakonka pięknie wystartowała

mahonia wręcz obklejona pąkami

korony cesarskie kwitną

i masowo tulipany kwitną

m_gocha 01:16, 21 kwi 2018

Pogodowo szaleńczy czas. W ciągu 2 tygodni z zimy wskoczyliśmy w lato. Temperatura w ciągu dnia grubo ponad 20 stopni. Krokusy i irysy tylko przez kilka dni cieszyły oczy. Hiacynty nawet nie wiem kiedy rozkwitły a już kończą swoje 5 minut. Tulipany dopiero co wyłaziły z ziemi a już kwitną. Pewnie za kilka dni przy takich upałach również zakończą swój spektakl. Czosnki w pąkach. Dodatkowo mam wrażenie, że z tego pośpiechu cebulowe nie zdążyły nabrać masy i są jakby mniej dorodne, zdecydowanie mniejsze niż w ubiegłym roku
Nie lubię takiej przyspieszonej wiosny. To moja najbardziej ulubiona pora roku a nie ma kiedy jej smakować, delektować się nią....
Lubię jak z dnia na dzień powoli robi się coraz cieplej. Roślinki jedna za drugą pokazują swoją urodę a my możemy delektować się nimi

anbu 06:26, 21 kwi 2018

Oj jak pięknie, wiosenne