Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:41, 09 lis 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
no co???? lubię ogladać jak ludzie zaczynają ...czasem może drastycznie nawracam z głupoty którą ja popełniłam ...bo szkoda kasy zwyczajnie ...i mnie nie polubią...ale przynajmniej się zastanowią

ups... Ciebie nie lubić????
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:39, 09 lis 2015

Do góry
Spokojnie, nie jestem jakimś potworem raz napisałam żeby ktoś czytał uważnie zanim zapyta bo odpowiadam na to samo pytanie średnio kilkanascuIe razy w tygodniu i teraz będzie się to za mną ciągnęło.... Trudno...
Odpowiadając na pytanie ogród jest w aktualnym numerze Moj Piękny Ogród .
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:43, 09 lis 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
też się z tego uśmiałam

ech , bo kto z nas nie był kiedys dziką lochą
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:42, 09 lis 2015

Do góry
malkul napisał(a)
to czekamy az dzika locha załozy wątek
też się z tego uśmiałam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:57, 09 lis 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
ja lubie sam na sam szczyty Tatrzańskie

te szczyty to ja lubię jakkolwiek , Tatry kocham bezgranicznie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:33, 09 lis 2015

Do góry
Ja tez czekam aż bluszcz mi dom zasłoni, póki co daleka droga....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:00, 09 lis 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
No domyślam się, ze to nie pojedyncze sztuki stąd zdziwienie, a jeszcze Zakopane w pojemnikach w ziemi to już wogóle kosmos, ale z ciebie spryciula z tym lokum

No przecież muszę mieć jakieś zaplecze... tutaj to nawet dwa samochody ledwo się mieszczą Mam tam sporo zapasów nazakopywane Nie tylko cebule
W marcu dałam się skusić na coś dużego...dwie sztuki, czekają sobie posadzone w naszej produkcji kompoście.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:55, 09 lis 2015

Do góry
No domyślam się, ze to nie pojedyncze sztuki stąd zdziwienie, a jeszcze Zakopane w pojemnikach w ziemi to już w ogóle kosmos, ale z ciebie spryciula z tym lokum
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:43, 09 lis 2015

Do góry
58 rodzai tulipanów w pojemnikach... Gdzie Ty to upchnełaś??????
Moja codzienność - ogród Oli 12:40, 09 lis 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Jeju końcówka sezonu zapowiada się mocno trunkowa
trzeba jakoś przetrwać do wiosny
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:36, 09 lis 2015

Do góry
Trawki jakie zieloniutkie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:50, 09 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Hehe ja zaliczylam z M bez dzieci Wojslawice
ja lubie sam na sam szczyty Tatrzańskie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:26, 09 lis 2015

Do góry
Marzenko, ja nie wiem gdzie Ty tą słoneczną jesień widzisz u nas cały czas ponuro chociaż wmiarę ciepło
Ogródek Iwony 22:56, 03 lis 2015

Do góry
Szukałam dziś opisu, jak zabezpieczyć róże pienne na zimę.
Na tej stronie u Any jest instrukcja, jak kopczykować róże
https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=891
Z tego, co wyczytałam, to był to przełom listopada i grudnia, kiedy temperatura zaczęła przez kilka dni spadać poniżej -5 stopni.

I jeszcze Any opis z poprzedniego roku:
ana_art napisał(a)
... róże pokopczykowane, zawinięte w agro dumam czy im nie dać słomianego kożucha, pienne sztuk dwie ułożone do snu, przysypane ziemią,korą, gałązkami na to agro i jeszcze ziemia w niewieliej ilości, trawy i hortensje podsypane koro, dzisiaj zaketłałam jeszcze bonsaja więcej nie okrywam zobaczymy co się ostanie na wiosnę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:52, 03 lis 2015

Do góry
Długo szukałam opisu, jak kopczykuje się róże pienne. Wiedziałam Ana, ze u ciebie czytałam, więc wertowałam stronki i znalazłam. A skoro znalazłam i jest to temat niemal na czasie, pozwolę sobie zacytować post z końca listopada 2013 roku:
ana_art napisał(a)
jako że u nas dzisiaj w nocy było -6,5 brrrr poukładałam róże na zimę. W tym roku nie miałam gałązek więc kupiłam słomianą matę
poobrywalam listki, które jeszcze były

potem położyłam jedną, do kompletu poległa druga, róże powiązałam razem, jedna do drugiej

Za radą robaczka położylam też austinki .

Dałam torf odkwaszony, na to korę, potem matę słomianą i na wszystko podwójna warstwę agro, wszystko przyłożyłam cegłówkami, teraz czekam wiosny

Ogród na glinie 22:47, 03 lis 2015

Do góry
Małgoś, znalazłam !!!
Na tej stronie u Any masz instrukcję, jak kopczykować róże pienne
https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=891
Z tego, co wyczytałam, to był to przełom listopada i grudnia, kiedy temperatura zaczęła przez kilka dni spadać poniżej -5 stopni.

I jeszcze Any opis z poprzedniego roku:
ana_art napisał(a)
... róże pokopczykowane, zawinięte w agro dumam czy im nie dać slomianego korzucha, pienne sztuk dwie ułożone do snu, przysypane ziemią,korą, gałązkami na to agro i jeszcze ziemia w niewieliej ilości, trawy i hortensje podsypane koro, dzisiaj zaketłałam jeszcze bonsaja więcej nie okrywam zobaczymy co się ostanie na wiosnę
Pszczelarnia 10:14, 03 lis 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Ewa a dlaczego nie mieszasz tulipanów z narcyzami?

Tak jak powiedziała Bogdzia i jeszcze z tego względu, że mi razem po prostu nie pasują. Za duży kontrast wszystkiego (koloru, budowy kwiatu, terminów przekwitania i kwitnięcia). Wyglądem mi nie pasują. Wolę je oddzielnie.
Pszczelarnia 07:27, 03 lis 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Ewa a dlaczego nie mieszasz tulipanów z narcyzami?

Czytałam gdzies że sie nie lubią i wydzielaja jakies substancje wzajemnie sie zwalczajace. Nie wiem ile w tym prawdy ale nawet do wazonu nie każą ich razem wkładac.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:18, 02 lis 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Anetko - cudnie te umbry teraz się pokazują. Latem tak dyskretnie a teraz super!
one jak kobieta zmienne są to jest to co najbardziej podoba mi się w ogrodzie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:15, 02 lis 2015

Do góry
alis napisał(a)

Przepiękny ogród stworzyłas Aniu, w moim guście. Ile szerokości ma Twoja rabata w tym miejscu, gdzie masz posadzone umbry? Marzą mi się takie u mnie na rabacie od strony tarasu, ale mam tam nie za dużo miejsca niestety i nie wiem czy nie powinnam wybić je sobie skutecznie z głowy.
ona jest wąziutka 70cm, drzewa sa posadzone przy samym płocie więc korony częściowo sa i z jednej i z drugiej strony płotu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies