Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Początek początku 14:28, 28 lut 2018

Do góry
Rozumiem, że co innego masz teraz w głowie, ale mimo wszystko podrzucę Ci pomysł do przetrawienia:

Zasadniczo, koncepcja podobna do Twojej: przy domu część reprezentacyjna, a w głębi, w cypelku, zaciszna altana otoczona krzewami.

Nie wiem, czy rysunek będzie dla Ciebie czytelny:
Od tarasu łukiem w dół łagodnie prowadzą schody. Przy nich jeden niski murek oporowy, a wyżej drugi. Nad drugim murkiem ścieżka do gospodarczego.
Pomiędzy murkami - skarpa obsadzona bylinami.
trawnika niewiele.
Mała Eleczka 14:07, 28 lut 2018

Do góry
Nie wiem jak Wy, ale ja już nie mogę się doczekać wiosny. Myślami jestem już przy cięciu wyschniętych traw i hortensji.

Z trwogą patrzę na termometr. Nocami jest u nas -14, a śniegu brak.
W styczniu, wywalając świąteczną choinkę, pociachałam ją na kawałki i gałązki rzuciłam na najdelikatniejsze trawy. Może to pomoże, mam taką nadzieję.
Za oknem ładne słońce, ale kawy na tarasie nie idzie wypić. Szkoda bo bardzo to lubię, nawet zimą.

Powyłaziły mi już krokusy i tulipany. Z resztą tak Wam wszystkim ale im nic nie będzie od tych mrozów. Wyglądają tylko na delikatne, ale tak naprawdę to twardzi zawodnicy

W tym roku miej będę zajmować się ogrodem, a więcej działką. Planuję już nasadzenia. Te kwiatowe jak i warzywne. Już nie mogę się doczekać. Priorytetem jest dach altanki.

Pozdrawiam wszystkich krzepiącym zdjęciem

Sezon 2017 u Hanusi 14:04, 28 lut 2018

Do góry
i ja tez z tych martwiacych sie. Zagladam wiec i podsylam zmarznietego rannika
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:54, 28 lut 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Jakie śliczne czosneczki A te różowe fajne to cynie skabiozowe czy jeżówki, bo liście mają jak cynie, ale kwiatki jak jeżowki - super są

Aurelko...To jest cynia skabiozowa...miałam ją pierwszy rok i jestem zauroczona nią
siałam bezpośrednio do gruntu ,,to zdjecia z 2 sierpnia

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:53, 28 lut 2018

Do góry

Witaj Gobasiu Zawsze marzyłam o tak obsadzonym clematisami ogrodzeniu. U Ciebie pięknie to wygląda. Jakie najlepsze są na to odmiany?
Podwórkowa rehabilitacja 13:46, 28 lut 2018

Do góry

Piękna ta skrzynia Bardzo oryginalna.... Super ją ozdobiłaś.... Lawendę w niej wsadzisz?
Podmiejski ogródek 13:45, 28 lut 2018

Do góry
Iza, wysłałam Ci wiadomość na forum z mailem

Dziewczyny, wracając do tematów ogrodowych

Mam przy bramie ... nawet nie rabatkę .... bardziej donicę w ziemi
w której rośnie hortensja i będzie rosła jeszcze hakone.

I tak sobie myślę, czy w samym rogu nie dałoby się jeszcze zmieścić amanogawy? Przydałoby mi się tam takie drzewko

Zielona przestrzeń 13:28, 28 lut 2018

Do góry
Ja też jeszcze nie sieję. Poczekam, jak mi przyślą zamówione pomidory, to może wtedy zacznę. Niektóre dziewczyny już posiały, a ja wciąż nie wiem, czy siać - czy nie siać

Ja inspektu nie posiadam , ale Twój pomysł niezły jest trzeba przyznać

Pędzę oglądać cynię...

Już mam To ta???

Bo jeśli tak to ładniutka jest

I jak tu można siedzieć spokojnie i nic nie kupić, skoro takie śliczności cały czas ktoś pokazuje???
Bawarka 13:23, 28 lut 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)
Na pozostale posty, odpisze jutro..Dobranoc

bosko i ciepło mmm
Bawarka 13:22, 28 lut 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)
Dla Muszelki...W tym roku chce przejsc z Niemiec, zaczynajac od Königssee, przez Austriee..do Wloch. Tutaj Drei Zinnen- Trzy zeby.

jaaa cie ...
Sezon 2017 u Hanusi 13:21, 28 lut 2018

Do góry
Hanusia piśnij coś bo zamartwiamy się ...mrozi u nas rano było 15 na minusie teraz cieplej słońce wyszło a jak u Ciebie ? czekamy buziaki zostawiamy

to te posiane od Ciebie stoją na baczność

System automatycznego nawadniania 13:10, 28 lut 2018

Do góry
Na 32
Ja robię np. tak:
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 13:07, 28 lut 2018

Do góry
Justyno pracuje w przedszkolu wiec zbieram bajki
U nas popularna jest taka metoda zmyslowego opowiadania bajek i biblijnych historii. Zamiast pokazywac obrazki robie teatr na dywanie. Dzis byla wlasnie bajka o przebisniegu

do tego zamiast kwiatow byly kolorowe chustki. Nie moge pokazac zdjecia, bo sa na nim dzieci.
Z niektorymi niemieckimi bajkami jest trudno z tlumyczeniem, bo rosliny nazywaja sie inaczej np Przebisnieg to Schneeglöckchen i ma dzwonek w nazwie wiec czasami jest bajka o dzwonku, ktory budzi wiosne i tego juz nie da sie calkiem na polski przelozyc.

Basiu no na kilogramy sprzedaja te materialy. Troche tego kupilam.
Dla koleznaki uszylam taka saszetke na komorke wlasnie z nowego materialu
KAMILowe krok po kroku 12:54, 28 lut 2018

Do góry
lato

jesień
Pszczelarnia 12:51, 28 lut 2018

Do góry
Dziękuję, za tyle pomysłów - przeanalizuję każdy i dam znać.

Zostawiam radosną twórczość ogrodniczą, truskawki w roli głównej (miały być).

KAMILowe krok po kroku 12:47, 28 lut 2018

Do góry
hej.

Azalie i Rodki częściowo pochorowane. może w tym roku odżyją. Zeszły rok był pierwszym po po sadzeniu.

Azalia jedna na pewno wypadła:/

W zeszłym roku zrobiłem spore hostowisko. w tym roku mam nadzieję że będzie to wszystko wyglądać znacznie lepiej.

W tym roku muszę albo dokupić albo zrobić 10 szt hortensji limelight.

po za tym kupiłem parę sztuk berberysów, 3 śliwy Pissardi, i jakieś byliny.

Przyznam że już mnie korci coś działać ale zimno jak diabli.

Kupiłem duże drzwi takie z starej kamienicy. Chcę je zamontować w ogrodzie i rzucić na nie.

Na pewnie planuję zakup wertykulatora i rębaka.

Generalnie lista jest długa. Mam nadzieję że chociaż w 70 % wykonam plan

już zapowiedziałem w pracy szefowej, że teraz od piątku na tydzień na narty potem tydzień w pracy a potem do końca marca "choruję" bo musze ogród ogarnąć na sezon
Ogród w cieniu brzozy 12:41, 28 lut 2018

Do góry
I żeby wrócić do aktualnych tematów - w tamtym roku wysiałam nowości dla mnie groszki pachnące i goździki szabo. Jedne i drugie słabo kwitły, groszek miał pewnie mało słońca w miejscu, które mi pasowało, był w donicy.

Goździki się wykładały, prezentowały się mało porządnie, ścinałam kwiaty do bukiecików. Zastanawiam się czy mogą przezimować, bo bardzo dobrze wyglądały jeszcze w połowie lutego. To zdjęcie z września.
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 12:35, 28 lut 2018

Do góry
I reszta:
Ogród w cieniu brzozy 12:21, 28 lut 2018

Do góry
Nowa rabatka, próba z kolorem pomarańczowym, dwie te większe dalie to pomyłki, miały być drobne, żółta jeżówka już przesadzona.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies