Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 23:20, 23 lis 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

bardzo piekny widoczek
masz takie ujecia z innych por roku ?

Kasya pyta o ujęcie rabaty do strumienia (lewa i prawa) o innych porach roku. Mam od maja (wcześniej trwały tam wykopki związane ze ścieżką).

Zaczynamy od końca.

Listopad

Lewa i prawa

Lewa

Październik

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:18, 23 lis 2017

Do góry
Dostałam w doniczce takie oto lilie. Teraz już skończyły kwitnienie. Ścięłam przekwitłe kwiaty. Łodygi i liście nadal są zielone. Zastanawiam się czy nadają się one do ogrodu, a jeżeli tak to czy nadal je podlewać? Czy wysuszyć cebule? A może wsadzić do gruntu?
Kiedyś będzie tu ogród 23:11, 23 lis 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
Masz Juz dużo ciekawych roślin
Miło fotki poogladac
A pogooglaj sobie jeszcze olszę czarna imperialis
Oj Kasiu kusisz... kusisz... Ale olsza warta rozejrzenia się. Widziałaś ją w realu?

anna_t napisał(a)

przepiękne!!!!!!!!

Dzięki Aniu. Teraz kora, owoce grają pierwsze skrzypce. No i oczywiście zimozielone.

tulucy napisał(a)
Piękny ten dereń, bardzo piękny. I nawet znajdę u siebie miejsce na taki Zimowy ogień

Łucjo dereń i mnie pozytywnie zaskoczył. Tym bardziej, że od dwóch miesięcy stoi w wodzie. Ciekawa jestem jak będą wyglądać na tle śniegu.

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:11, 23 lis 2017

Do góry
wrobelki napisał(a)
Gosiu podobno od środy ma być cieplej to może się jeszcze uda wsadzić Też kupiłam te 2 kg opakowanie ale czerwonych dla moich chłopaków

Ps W końcu dodałam zdjęcia murku
Wrobelki Zdjęcie murku widziałam, dzięki wielkie Muszę jeszcze zapytać się Ciebie jaki to kamień?
Zastanawiałam się czy u siebie nie zrobić murku z bardziej płaskiego kamienia, coś w stylu jak mam schodki

Tulipany wsadziłam do donic - jeszcze kilka zostało do zadołowania. Dzisiaj była piękna pogoda, ale co z tego jak po powrocie z pracy już robi się zmrok Mam nadzieję, że sobota będzie znośna pogodowo
Kiedyś będzie tu ogród 23:06, 23 lis 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Aniu a z montany jesteś zadowolona? Mam ją na liście zakupowej na przyszły sezon i robię rozeznanie. Co to za krzew z tak ślicznymi ,czerwonymi owocami?
Asiu z montany jestem bardzo zadowolona. Piękna, bezproblemowa i cudownie się przebarwia. A krzew o który pytasz to zwykła kalina koralowa 'Compactum'.

Mirka napisał(a)
No Ania piękny ci on.Nie wyrzucaj patyczków po cięciu plis.☺
Czy on teraz takie kwiaty ma?
Mirko cudowny... patyczków nie wyrzucę jeżeli będę cięła. Kwitnie cały czas odkąd go kupiłam, tj od lipca.

Lulilaj napisał(a)

Na prawdę piękny ten klon
Witam się Aniu już oficjalne, kończę z tym podglądaniem

Witaj Asiu. Ja właśnie "siedzę " u ciebie... jak ja zazdroszczę tej kopary... A klon warty zasadzenia.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:56, 23 lis 2017

Do góry
jankosia napisał(a)
Małgoś, wszystkiego najlepszego dla ciebie z okazji tysiączka. Nie wiem kto powiedział "zwracaj zawsze twarz ku słońcu, a cienie zostaną w tyle" czy jakoś tak- kiepska w to jestem Ale bardzo mi to do ciebie pasuje. Zawsze uśmiechnięta, zawsze pogodna i życzliwa Kocham cię taką. I chociaż na forum wpadam i wypadam to ludzie tacy jak ty są dla mnie właśnie kwintesencją wspólnoty ogrodniczej jaka się wokół tego miejsca w sieci zebrała. Nie wymyślne rośliny, nie wymuskane ogrody I nawet nie zakupy roślinne (choć od tych ostatnich jestem uzależniona), a ludzie właśnie tobie podobni co można z nimi i pośmiać się i posmucić, kielicha wypić i na czekoladę śródnocną wpaść Wszystko wokół drzew, kwiatów i innych łopatek, ale nigdy DLA łopatek. I to jest ekstra! Buziaki kochana :*

Taką naleweczkę ładną ostatnio dostałam, a że dzisiaj jest okazja, a ja w dodatku muszę się rozgrzać to twoje zdrowie wypiję

O rany Monia ale komplementów....
Wzruszam się jak takie rzeczy czytam. Dziękuję bardzo, bardzo za wszystkie miłe słowa. Z tobą też jak to mówią tylko konie kraść więc nie ma się co dziwić że nam dobrze razem w różnych okolicznościach, i tych poważnych i ważnych i tych wesołych. Ale masz rację - tu na forum wiele świetnych osób zgromadziło się wokół głównego ogrodowego tematu i fajnie mi z nimi wszystkimi.

Z tym optymizmem to jakoś u mnie ostatnio nie ten-teges, ale to rzeczywistość i życie mi znowu pokazało brzydszą twarz....cóż... myślę że dam radę.

A za toast naleweczką za zdrowie wielkie dzięki. Przyda się oj przyda bo wciąż niedomagam...
Buziaki!
p.s. butelka śliczna
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 22:14, 23 lis 2017

Do góry
Korzystając z fajnej pogody i mojego zapału do łopaty a raczej wideł amerykańskich przekopałam 21m2 rabaty przy tarasie.Z tego kawałka wywiozłam 3 taczki chwastów!

Doskonale widać jak dużo ziemi brakuje i jak kiepskiej jakości jest ta obecna

Do południa zaczęłam także porządki na froncie,mam nadzieję,że w ten sposób będę mieć mniej pracy wiosną nadzieja

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:04, 23 lis 2017

Do góry
Małgoś, wszystkiego najlepszego dla ciebie z okazji tysiączka. Nie wiem kto powiedział "zwracaj zawsze twarz ku słońcu, a cienie zostaną w tyle" czy jakoś tak- kiepska w to jestem Ale bardzo mi to do ciebie pasuje. Zawsze uśmiechnięta, zawsze pogodna i życzliwa Kocham cię taką. I chociaż na forum wpadam i wypadam to ludzie tacy jak ty są dla mnie właśnie kwintesencją wspólnoty ogrodniczej jaka się wokół tego miejsca w sieci zebrała. Nie wymyślne rośliny, nie wymuskane ogrody I nawet nie zakupy roślinne (choć od tych ostatnich jestem uzależniona), a ludzie właśnie tobie podobni co można z nimi i pośmiać się i posmucić, kielicha wypić i na czekoladę śródnocną wpaść Wszystko wokół drzew, kwiatów i innych łopatek, ale nigdy DLA łopatek. I to jest ekstra! Buziaki kochana :*

Taką naleweczkę ładną ostatnio dostałam, a że dzisiaj jest okazja, a ja w dodatku muszę się rozgrzać to twoje zdrowie wypiję
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:00, 23 lis 2017

Do góry
mira napisał(a)

Gosia które? hehe - te kupowane we wrześniu czy kiedyś tam owszem, moje wykopane też
ale ja zamówiłam jeszcze w listopadzie ale mało więc posadziłam
no bo zamiast 27,32 zł zapłaciłam 5,96 zł za botaniczne tulipany 20 sztuk
więc mam Polychroma nowe - będę je testować

ale też skusiłam się bo były w dobrej promocji tulipany z kolekcjonerskiej serii
Picture, Browni i Hemisphere - a że kupiłam ich mało bo po 5 sztuk wsadziłam do doniczek i dokładnie opisałam - będę więc wiedzieć co ma być i wiem gdzie kupiłam jakby co

będę mieć do donic to raz a dwa uwieeeeelbiam wypatrywać nowych tulipanów takich jakich jeszcze nie miałam

teraz taka pogoda że można by jeszcze sadzić tulipany

właśnie

widziałam na własne oczy - tulipany posadzone do donicy w marcu zakwitły w maju - byłam w szoku
na rynku widuję właśnie wiosną w sprzedaży cebule tulipanów ale nigdy nie pytałam sprzedających o nie.

Ty jesteś niezły fryzjer więc powiedz mi ciachnąć tę czuprynkę ?
To jest tawuła którą cięłam na kulę ale raz się opóźniłam i wyrosła mi czuprynka i tak ją zachowałam - zastanawiam się może ciut przyciąć

Oj to szalejesz tulipanowo

Czuprynkę bym ciachnęła
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:37, 23 lis 2017

Do góry
mira napisał(a)
Zauważyłam że forum ogrodowo się wycisza a górę biorą już wszelkie inne zakupy i dekoracje. To chyba normalne że już powoli temat świąt będzie wiodącym. Najpiękniejsze są chwile oczekiwania jakby nie było.

Mam pytanie kto ma taką chryzantemę - musiałam to ukorzenić i mi zakwitła .

Ja mam
Żeby choć na same święta przypudrowało przynajmniej bo inaczej klimatu nie ma
Ja to już do wiosny chcę
Jurajski Ogród 21:32, 23 lis 2017

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Dla Miry (i nie tylko) moje "domowe" donice z sukulentami. Wszystkie widoczne tu sukulenty są przeznaczone do wnętrz. Należą chyba do rodziny "gruboszowatych", bardzo je lubię, bo są niekłopotliwe.

[img

super masz te sukulenty

ten jest ciekawy - oby tu Gabrysia zerknęła - chyba o takim mi kiedyś mówiła - ciekawa jestem.
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:16, 23 lis 2017

Do góry
Zauważyłam że forum ogrodowo się wycisza a górę biorą już wszelkie inne zakupy i dekoracje. To chyba normalne że już powoli temat świąt będzie wiodącym. Najpiękniejsze są chwile oczekiwania jakby nie było.

Mam pytanie kto ma taką chryzantemę - musiałam to ukorzenić i mi zakwitła .

Robił ktoś gołąbki z jarmużu ?

Teraz czas dla ptaków choć jeszcze mają przecież sporo jedzenia wkoło
chyba dziobią co? bo sama się jeżówka tak nie sypie

też myślę o dekoracjach - to pozostałość po kalinie jaką wycięłam

na koniec życzę Wam słoneczka nadal nawet wieczorową porą

Ogród to moja bajka 21:14, 23 lis 2017

Do góry
Są już cztery.

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:00, 23 lis 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Jeszcze sporo pięknych kwitnien i kolorów u ciebie obejrzalam z przyjemnocia .
U mnie już tyle ich nie ma.

Wiesz co foki są stare sprzed 14-tu dni to naprawdę się dynamicznie zmienia

ale 12 listopada jeszcze były marne ale były

Ogród Nebel 20:57, 23 lis 2017

Do góry
Jeszcze coś co zrobiłam sama. Ptaszki na gałęzi.
To jest stała dekoracja w moim domu

Będzie się również zmieniała.
Za jakiś czas pokażę jak!!!
Wizytówka - Ogrodowe szaleństwo 20:49, 23 lis 2017

Do góry
namiastka czerwca 2017

Ogród Nebel 20:45, 23 lis 2017

Do góry
A co do próżnowania ... w między czasie powstają również bombki, na razie jest ich tylko kilka. Zamysł jest taki, że każda powstaje na bazie jednego schematu, będą się różnić tylko wykończeniem

Wizytówka - Ogrodowe szaleństwo 20:43, 23 lis 2017

Do góry
Trochę maja 2017

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:41, 23 lis 2017

Do góry
kasiek napisał(a)

O jaka super ta bordowa chryzantema - masz jej wiecej?
Też podzielam zachwyt rdestu w trawach

no całą kępę już do odmłodzenia zrobię sadzonkę będziesz miała lepszy doping do mnie dojechać
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:39, 23 lis 2017

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Przybiegłam na nostalgiczne (i nie tylko) fotki. Ślicznie jest

Agnieszka fotek coraz mniej, a na dodatek jestem bez aparatu na razie.

Muszę uzupełnić domek bo ptaki wybrały mi rurki z robaczkami

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies