Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:16, 23 lis 2017

Do góry
m_gocha napisał(a)
Mira wsadziłaś nowo zakupione tulipany?

Gosia które? hehe - te kupowane we wrześniu czy kiedyś tam owszem, moje wykopane też
ale ja zamówiłam jeszcze w listopadzie ale mało więc posadziłam
no bo zamiast 27,32 zł zapłaciłam 5,96 zł za botaniczne tulipany 20 sztuk
więc mam Polychroma nowe - będę je testować

ale też skusiłam się bo były w dobrej promocji tulipany z kolekcjonerskiej serii
Picture, Browni i Hemisphere - a że kupiłam ich mało bo po 5 sztuk wsadziłam do doniczek i dokładnie opisałam - będę więc wiedzieć co ma być i wiem gdzie kupiłam jakby co

będę mieć do donic to raz a dwa uwieeeeelbiam wypatrywać nowych tulipanów takich jakich jeszcze nie miałam

teraz taka pogoda że można by jeszcze sadzić tulipany

właśnie

widziałam na własne oczy - tulipany posadzone do donicy w marcu zakwitły w maju - byłam w szoku
na rynku widuję właśnie wiosną w sprzedaży cebule tulipanów ale nigdy nie pytałam sprzedających o nie.

Ty jesteś niezły fryzjer więc powiedz mi ciachnąć tę czuprynkę ?
To jest tawuła którą cięłam na kulę ale raz się opóźniłam i wyrosła mi czuprynka i tak ją zachowałam - zastanawiam się może ciut przyciąć

Nowocześnie z różAnką :D 20:13, 23 lis 2017

Do góry
dziewczyny mam pytanie czysto koncepcyjne, czy pod kątem projektowym dobrze by wyglądało takie coś?

chodzi o to żeby taki sam kwadrat jak placyk na ognisko był też w rogu np. z brzozami. zaprojektowane tam rosliny przez Lukiego bez zmian.
tak sobie tylko luźno rozmyślam
te białe linie przy rabatach to krawężniki kładzione na płasko, jak tu
https://pl.pinterest.com/pin/178736678944609242/
https://pl.pinterest.com/pin/105482816247506004/
to takie moje marzenie, chyba podsunięte przez Asię Macadamie.
i pytanie kolejne rownież luźne nie zobowiazujące ile brzóz się zmieści w kwadracie 5x5m?
strzałka wskazuje skąd glownie będzie oglądana rabata

narysowałam 3 ale chyab mało?

choć nawiązywały by do 3 drzew w drugim rogu

to sa tylko pomysły nie plany
Coś jeszcze, coś więcej... 20:07, 23 lis 2017

Do góry

Coś jeszcze, coś więcej... 20:06, 23 lis 2017

Do góry
abiko napisał(a)
Seba jakieś wianki robiłeś? może coś pokażesz..

W sumie... Łaj not?

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:03, 23 lis 2017

Do góry
Z trawnika u mnie wykopałyśmy siewki knautii w pięknym, bordowym kolorze, będą Cię cieszyć kwiaty w przyszłym roku.
Naparstnice rozsiały się porządnie, na rabacie.

Niesamowity mamy listopad, nie pamiętam żeby nie było mrozu do tej pory, więc kwiaty jeszcze świecą kolorem.

No knautia, przecież - tylko nie krzycz, wszystko pięknie popikowane rozrośnięte ale zostawiam do wiosny tak w skrzynce

te jaśniejsze chyba naparstnice, postawiłam skrzynki pod przeczkami i przysypię je liśćmi - muszą przezimować

jeszcze mam skrzyneczkę z moimi siewami - łubiny i ostrogowce chyba też tak zrobię

ponieważ jestem mocno zaziębiona i kaszląca - a jutro miałam mieć dzień na ostre działanie w ogrodzie
będzie tylko spacerek więc zrobię sobie wianki z winobluszczu dla ozdoby ogrodu

Sezon 2017 u Hanusi 20:01, 23 lis 2017

Do góry
To musiało być coś z nasionami, ja któregoś roku miałam taką sytuację z ogorkami, kwitły jak szalone, a owoców zero, i się nie dopytałam, co to była za przyczyna, czyżby brak jakiegoś nawozu?

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 19:56, 23 lis 2017

Do góry
Na koniec łasuch wyjadający dekoracje jesienne.
Dziękuję Wam za odwiedziny i przesyłam ciepłe pozdrowienia!

Do góry

Do góry
C.d. z dzisiaj

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:56, 23 lis 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Jak zwykle obejrzałem cudne rośliny w pięknych kadrach (Mircia można powiedzieć że popadam w rutynę na Twoim wątku)
Pozdrawiam

Och Radziu nie popadaj w rutynę - nie mam teraz aparatu - będzie pisane a fotek mało
widziałam u Ciebie że już o świętach myślisz - udzieliło mi się

Mój ciemiernik zwany różą Bożego Narodzenia przypomina że czas wrzucić inny bieg.
Dziś sprawdzałam ma 5 kwiatków a ten największy pięknie rozwinięty - staram się teraz często go odwiedzać.

Zamawiając cebulki tulipanów w listopadzie zamówiłam też Hippeastrum Jewel - biały pełny - w ramach przygotowań do świąt podlewam go i doglądam - idzie idzie ciekawa jestem ile czasu potrzeba na wyrośnięcie kwiatu.

Do góry
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 19:55, 23 lis 2017

Do góry
Czego tu brakuje? co się zmieniło? Kto zauważy? Czy Sylwia będzie pierwsza?

Do góry
Czwartek, 23 listopad

Do góry
Czwartek, 23 listopad

Do góry
Mili goście-bardzo dziękuję, że wpadacie i dobre słowo zostawiacie. Pracownia faktycznie w tym roku prezentuje się najczyściej ale to tylko dlatego, że w tym sezonie spędziłam w niej łącznie może z trzy godziny.

Zdjęć nie miałam, pisać też nie było co. Podglądałam sobie u Was co słychać. Podziwiałam Waszą troskę o przyrodę i dokarmianie ptaków. Sama też równo z Wami zaczęłam sypać słonecznik.

Co w ogrodzie? Z nowości to posadziłam zamówione róże, przyszykowałam dla nich rabatę wzdłuż podjazdu.
Weekendy pracowite, było spore przedsięwzięcie. W związku z nim ulegnie zmianie umiejscowienie karmników. Ale to pokażę jak już zrealizuję.

Wyszłam dziś na chwilę z aparatem, zaraz coś wstawię.

W domu mam od kilku dni pierwszą większą roślinkę-sansewierie.
Kiedyś będzie tu ogród 19:54, 23 lis 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Pierwsze spore mrozki spowodowały, że wszystkie liście opadły. Teraz pierwsze skrzypce gra kora...

Na prawdę piękny ten klon
Witam się Aniu już oficjalne, kończę z tym podglądaniem
Jurajski Ogród 19:54, 23 lis 2017

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Agnieszko nareszcie odnalazłam Twój ogród na O. Kiedyś miałam go zapisanego w ulubionych i jakimś sposobem nagle mi zniknął
Dodam, że jestem nim zachwycona - długo by wymieniać czym
Zacytowałam to zdjęcie... bo oprócz tego że zakątek cudny i widoki boskie, to to miejsce ma coś magicznego... Wiem, że gdybym tam usiadła to pomyślałabym: chwilo trwaj...
Pozdrawiam i wątek ponownie zaznaczam.
Muszę go sobie przewertować od początku
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:46, 23 lis 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Cudne te rdesty na tle trawSzkoda, że już zimno idzie.

Sylwia i przyszło - rdesty załatwione a trawy sobie stoją - ja nie wiążę traw na razie niech radośnie powiewają.

Prace jesienne u Ciebie na finiszu!!Ale i kolorki jeszcze się czają.

Kasja - mam już trochę dość bo czuję już oddech świąt i mam chęć myśleć już o dekoracjach ogrodu no ale jest jeszcze stale coś do zrobienia
nagietek jest nieugięty -

Ciężkie prace za Tobą, przewalanie kompostowych stosów bardzo obciąża kręgosłup, powinnam i ja ale zostawiam to, bez żadnych ruchów, do następnej jesieni, niech sam się przerabia. Za to podgoniłam inne prace, też potrzebne, taka pogoda zobowiązuje a wiosną będzie mniejsze tempo, no powiedzmy, juz widzę ileż gałęzi świerkowych czeka na wycięcie. Słowem jest jak ma być.
Kolorowo jeszcze u Ciebie, fajnie.

Ewa ja nie przewalałam kompostowego stosu za jednym machem- trochę zrobił M a ja wzięłam się na sposób i co poszłam wywalać coś na kompost za każdym razem 5 machów i tak poszło.
A teraz myślę jak Ty z tą popieczarkową ziemią sobie poradzisz - ja bym pewnie też po kilka dziennie i tak tup tup powoli się zrobi

Ja kompostu nie przerzucam... Po co mam dżdżownice stresować

Cudne kolory jeszcze...

Łucja - ja chciałam przewalić kompost bo pod spodem tak 1/3 był dobry do wywalenia do skrzyń a bardzo to chciałam teraz zrobić no i naszykować wolne miejsce na nowe wsady

Napełniłam ile mogłam skrzynie kompostem, posypałam dolomitem, podlałam i przysypałam trawą z ostatniego koszenia która zawierała sporo liści a na koniec polałam emami - ciekawa jestem ile ziemia siądzie do wiosny - ale to nic jak przyjdzie marzec mam gdzie sadzić cebulki i siać rzodkiewki, sałatki, marchew pietruszkę i takie tam

Kiedyś będzie tu ogród 19:45, 23 lis 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
U Ewy/Pszczółki była mowa o dereniach- ja jestem coraz bardziej zachwycona Midwinter Fire

Montana...

No Ania piękny ci on.Nie wyrzucaj patyczków po cięciu plis.☺
Czy on teraz takie kwiaty ma?
Moja bajka 19:38, 23 lis 2017

Do góry
rok 2016

a tu już 2017r
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies