Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rozpoznawanie bylin 16:47, 19 lis 2017

Do góry
elisa_1 napisał(a)
Witam, bardzo proszę o pomoc. Znalazłam taka roślinę i chciałabym poznać jej nazwę i ewentualnie sposób uprawy, czy to się nadaje do ogrodu. Z góry dziękuję, może akurat ktoś mi pomoże

[img
Rozpoznawanie bylin 16:46, 19 lis 2017

Do góry
makar42 napisał(a)
Może mi ktoś rozszyfrować to ziele ?

...uDany ogród 16:37, 19 lis 2017

Do góry
Pięknie jest, chociaż obecnie niebo wygląda tak jakby miało sypnąć śniegiem...

Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:33, 19 lis 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
]

Fajna ta chatka Puchatka to Twój domek ogrodnika ? I te stołki mnie zainteresowały - sami robiliście ?
Ptaszków zazdroszczę .....moje dalej nie wiedzą o stołówce albo psa się boja
Ambrowce jeszcze liście mają śliczne ...... moje łyse już -foch
...uDany ogród 16:30, 19 lis 2017

Do góry
Dzisiaj w ogrodzie były nieprawdopodobne kontrasty
Uwielbiam takie widoczki, a Wy?

Połowa działki - czyli mam powoli dość 16:21, 19 lis 2017

Do góry
zawitka napisał(a)
Kasiu tak wygląda ten kiścień po 3ch latach.Siedział w cieniu , przesadziłam go na wiosnę w półcień tak że rano dostaje trochę słoneczka a potem ma lekki cień .

Na pierwszy rzut oka - jest za żółty - jakby chloroza - sadziłaś go w kwaśnej ziemi? Bo ja do swojej dodaje sporo torfu.Takie brązowe plamy często powstają od przypalenia liści - np jak jest podlewany na słońcu. Konieczne zasilanie dla kwasolubnych. Tak myślę
Rododendronowy ogród II. 16:16, 19 lis 2017

Do góry
I na koniec kwitnace grudniki i dzisiejsze róze.

Pozdrówka dla wszystkich.
Zakręcony ogród 16:05, 19 lis 2017

Do góry
i mogłabym wykorzystać ziemię,która tam jest ,żeby w tych kamieniach jakies kulki i trawy posadzić .. Czy juz nie kombinować ? tak to bedzie wyladaz jak wyrownam wszystko tłczniem
Rododendronowy ogród II. 15:57, 19 lis 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Bożenko co to za trawiszcze,fajnie wygląda

Asiu to jakis carex , dostałam go od Kasi -Luizy (jak szkoda ze jej nie ma). Moim zdaniem fajnie wyglada ale bardzo sie rozrasta wiec go rozdaje chętnym, Tobie tez mogę. Dla mnie staje sie troche kłopotliwy bo powinnam go stale (co rok)wykopywac i sadzic od nowa a to juz nie te lata zeby nie narzekac na taką robote.

Kolorowe krzewy o które pytasz w nastepnym poście to azalie japońskie.
Rododendronowy ogród II. 15:53, 19 lis 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Ten serb piekny na ostatniej focie taki gesty robi wrazenie jakby dwa rosly.
Roslina jak ma slonce z kazdej strony to pieknie rosnie.
U mnie tez ostatnie kwitnienie w ogrodzie. Dzisiaj nawet byla znosna pogoda.

Zrobiłam zdjecia moich serbów , zobacz

Lubię serby są śliczne i niekłopotliwe ale jak dla mnie za wysokie i mają jeszcze jedna wade jak juz są stare to najdłuższe dolne gałęzie zaczynaja rosnąc w górę , tworzą nowe przewodniki i jakby nowe świerki, ja je obcinam bo nie chce miec lasu z jednego świerka ale jeden zostawiłam , to serb płaczący i ten niby nowy serb jest juz tak wysoki jak ten główny, takie dziwadełko jedna roślina a jakby dwie , co ciekawe ten nowy tez jest płaczacy choc juz nieco mniej i pień ma sztywniejszy niz rodzic.
Rododendronowy ogród II. 15:42, 19 lis 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Kurcze chyba pierwszy raz to miejsce widzę To oczko wodne Bogdziu? I co to za iglak nad nim?

To miejsce jest przy tarasie i to jest kaskada z której oczywiscie płynie woda ale teraz pompa juz wyjęta więc są same kamienie, a pod nimi małe jeziorko z którego brana jest woda która spływa z kaskady. Iglak nie wiem jak sie nazywa , pewnie jakis cyprysik lub tuja, pokraczny taki więc go lubię.

Zakręcony ogród 15:34, 19 lis 2017

Do góry
wyrandapowac chcialam to zo jest poza kolkiem, czyli trawę wrośniętą w kamienie. Wyciąć się ich nie da

Zaczątek ogrodu 14:49, 19 lis 2017

Do góry
Najbardziej fotogeniczne rośliny ♥

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 14:29, 19 lis 2017

Do góry
DEo mnie tez nadciągnęło znad morza, dzisiaj zero spacerów.

Świerk - choroby i szkodniki świerków połączony 14:17, 19 lis 2017

Do góry
Dzień dobry.
Bardzo potrzebuję pomocy bardziej doświadczonych .
Otóż kilka dni temu zauważyliśmy z mężem, że z naszym świerkiem dzieje się źle. Kiedy cały proces się zaczął to dokładnie nie jestem w stanie powiedzieć. Świerk zaczął brązowieć. Zdziwiło nas to o tyle że w październiku był w niezłej kondycji.W sklepie ogrodniczym nie bardzo wiedzieli jak mi pomóc. Może ktoś już mia czymś takim doczynienia. Można mu jakoś pomóc czy mam się już z nim żegnać.. tym bardziej, że mamy listopad i nie wiem czy oprysk coś da. Długo o niego walczyłem, żeby się przyjął i może dlatego tak żal.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:07, 19 lis 2017

Do góry
W szoku wczoraj byłam i wydaje mi się to wysoce nieprawdopodobne, ale w tej budce chyba są jeszcze pisklęta. Sikorki wczoraj latały do niej w tę i z powrotem. Ale nie wchodziły do środka tylko coś jakby podawały i odlatywały od razu i tak co chwilę.
Fotki z nimi nie mam bo za szybko się to działo, żebym zdążyła złapać

Czy to w ogóle możliwe???

A i zaskoczyło mnie jeszcze coś. Ze dwa tygodnie temu szpaki przestały się pojawiać, myślałam , że odleciały, a tu wczoraj ponownie nawiedziły nasz ogród tylko dużo mniejszą grupą, odlecą jeszcze czy zostaną na zimę?
Pogubiłam się po drodze... 13:03, 19 lis 2017

Do góry

Pogubiłam się po drodze... 12:56, 19 lis 2017

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies