Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wśród brzóz i dębów 10:09, 31 sty 2018

Do góry
Dziewczyny, dzięki za odwiedziny i wsparcie. W paletki jestem już zaopatrzona, rzeczywiście pozwalają zaoszczędzić sporo miejsca. Marzy mi się mała szklarenka, ale to może w przyszłości.
Dziś u nas piękna pogoda, ale znów zapowiadają powrót zimy. Tymczasem, chociaż na zdjęciu trochę wiosny, córa przysłała mi taka fotkę, zdjęcie robione na starym cmentarzu.

Zakręcony ogród 09:32, 31 sty 2018

Do góry
Dziewczyny bardzo Was proszę poradzcie mi w kwestii tujek.Muszę dokupić kilka sztuka aureospicaty i szmaragdów, żeby wykończyć żywopłot. Ponieważ będą się łączyć ( z jednej strony szmaragd a z drugiej aureospicata ) zastanawiam się jak to zrobić ,żeby wyglądało ładnie.
z lewej strony szmaragdy, które będą do końca płotu :

a z prawej aureospicaty :

a co na środek ? Coś zupełnie innego ? W tym rogu chce miec nigrę i pytanie czy powinna miec zielone plecy czy nie.

Pierwotnie chciałam posadzić sama Nigrę, która bo bokach miałaby tujki ale chyba jednak lepiej będzie wyglądało jak plecki będą po całości. Tylko co na środek ? Od razu zaznaczam, że to satre zdjęcie i trawa jest wcięta dużo głębiej a co za tym idzie rabat jest dużo szersza
Małymi krokami-Ogród Wioli 09:15, 31 sty 2018

Do góry
Przywołuję wiosnę
Miłego, słonecznego poniedziałku wszystkim życzę

Dwa ogrody 08:44, 31 sty 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Fotka do ewentualnego rozpoznania
Laurowiśnio, to z niej zebrałam nasionka, pewnie to nie jest ta jednoroczna dziewanna austriacka, którą podziwiałam u Ciebie

Wydaje się, że to ona, w necie są też zdjęcia dziewanny austriackiej wielopędowej, moje były jednopędowe więc kwiatki bardziej gęsto osadzone. U Ciebie też chyba jedna jest właśnie taka, ta druga może była przycięta? Zdjęcie liści może masz, jeszcze dla potwierdzenia?
Moja działka na Dębowym Lesie 08:30, 31 sty 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Aniu musi być dobrze,mocno w to wierzę i nie ma innej opcji

eda napisał(a)
ja też będzie dobrze bo być musi piękne widoki i kolory i tego też dokonacie znów buziaki posyłam i ściskam serdecznie

Oby, oby.To już 10 miesięcy walki, kuracji, 3 operacje aby było lepiej.W końcu.
Dziękuję za wparcie

Dla was i zaglądających tutaj

Wietrzny ogród 07:57, 31 sty 2018

Do góry
Dziekuje dziewczyny za odzew
Cyprysikow nie chcę, miałam kiedyś boulewarta i dobrze go nie wspominam, ciagle chorował, choc inne rośliny mialam zdrowe. Przyjrzę się za to bliżej choinie kanadyjskiej, do tej pory mam jeddeloha i fakt piekna jest.
Gruszka wkleiłam te linki bo te ogrody są mi najbliższe, ale nie dokładnie takie o jakim ja myslę. Nie znalazłam jeszcze takiego ogrodu, dlatego miotam się troche. Z jednej strony podobają mi się ogrody z kilkoma tylko gatunkami np

A z drugiej coś takiego

Chciałabym to jakos połaczyć ale na razie nie umiem.
Tu jest mój pinterest

https://pl.pinterest.com/annasosnowsa/nowoczesny-ogr%C3%B3d-naturalny/

Przedziwny Ogród 07:52, 31 sty 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Uwielbiam mieszać gatunki drzew, krzewów i kwiatów o różnych odcieniach zieleni i barwach kwiatów.

Agatko mam pytanko po lewej stronie tego zdjęcia obok jeżówek te liściaste drzewo to co to?
A mieszanie gatunków pięknie ci wychodzi
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:45, 31 sty 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:44, 31 sty 2018

Do góry
niebieski łubin i lawenda

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:43, 31 sty 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:43, 31 sty 2018

Do góry
Nowe wianuszki

kalia i magnolia

Za drzwiami do ogrodu... 00:39, 31 sty 2018

Do góry
Mała działka - wielkie nadzieje 00:32, 31 sty 2018

Do góry
Potrzebuję też przesadzić 5 szt. wys. ok. 1 m., które były wsadzone wiosną 2017, ale będą przeszkadzały w tym miejscu - sadzone bez planu Mam nadzieję, że przeżyją zimę. Nie wiem kiedy można je przesadzić.

I na koniec 3 potwory, każdy ma po 2-3 grube pnie, mają ponad 5 m. wysokości (tak myślę) i z nimi to już kompletnie nie wiem, co zrobić. Mąż protestuje, jak chcę je wyciąć, mi nie pasują do żadnej koncepcji.

(dwie z nich widać na pierwszym zdjęciu w tle)

Jak widzisz, same tuje (nie wspomnę o 2 krzakach, niby kulkach tujowych. Aha, jest jeszcze płożący świerczek i 2 jałowce, które kwalifikują się do wycinki.
Jak widzisz - masakra jakaś.
Możesz mi coś poradzić, ewentualnie odesłać do kogoś?
dzięki
Za drzwiami do ogrodu... 00:28, 31 sty 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Witaj Aniu Łączka bajeczna, a warzywniaczek oczarował mnie W takim towarzystwie warzywkom milej się rośnie Pozdrawiam gorąco

Warzywniak przechodzi corocznie metamorfozy,ale jeżeli Ci się podoba to wkleję kilka wspominkowych ujęć.
Mała działka - wielkie nadzieje 00:22, 31 sty 2018

Do góry
Toszka napisał(a)

W czym ci potrzebna pomoc? Jakie tuje?
Pokaż.

Witaj Toszko, na mojej działeczce są głównie tuje, duże i wieloletnie, nigdy nie były przycinane. Chciałabym w pierwszej kolejności ściąć je od góry, żeby już na wysokość nie rosły. Nie wiem ile mogę ściąć, żeby im nie zaszkodzić i kiedy to zrobić. Chodzi o takie okazy:

i po drugiej stronie wejścia:

kolejne 6 szt. od strony sąsiada:

Mam jeszcze 3 szt., w różnych miejscach, innej odmiany (nie wiem jak się nazywa), ale nie wiem też, czy je się przycina od góry:
dokończę w następnym wpisie, bo już wstawiłam 4 zdjęcia

Wśród brzóz i dębów 00:14, 31 sty 2018

Do góry
Ewuś, Aniu, dzięki za pozdrowienia. Czuję się lepiej, wybrałam się dzisiaj na zakupy i przy okazji znów przywlokłam do domu kolejne nasionka. Tylko gdzie ja pomieszczę te wszystkie wysiewy?
Za drzwiami do ogrodu... 23:51, 30 sty 2018

Do góry
Wcześniej nie wiedziałam, że jest tyle kolorów chabrów.

Za drzwiami do ogrodu... 23:48, 30 sty 2018

Do góry
Na koniec wspomnień łąkowych, łąkowe bukieciki.

Ranczo Edy 23:06, 30 sty 2018

Do góry
Bardzo się cieszę że jesteś oo to szkoda ale to nic że u Ciebie nie ma będziesz miała mniej szkód bo u mnie pewnie nie będzie kolorowo jak zima zaraz wróci na nowo choć nadzieja zawsze jest ze będzie dobrze
zobacz co będzie mi kwitło niedługo w domu
spokojnej nocyyy

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:05, 30 sty 2018

Do góry
Zagajanka napisał(a)

Zobacz - 2014, październik (3 miesiące po posadzeniu):

2017 - sierpień:

Szalona!!! Będzie ostre cięcie w tym sezonie u mnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies