WIOSNA to często zgina nas na kolana; żeby lepiej coś zobaczyć i bardziej móc się cieszyć.
Do wachania to jeszcze trochę. ..trochę i będzie nam się buzia śmiała.
I inhalacje wiosenne w pełni będą .
Podziwialam twoją szafkę. .Światnie wyszła .
najpierw rozpoznałem Kasię
Później dołączyliśmy do reszty
Piotrze, Koliberku, Anitko, wszyscy których spotkałem na Targach
jeszcze raz dziękuje za przemiłe spotkanie .
Dziękuję za wzruszenia i radosny czas w Waszym towarzystwie
Było wspaniale spotkać się z Wami w realu a nie tylko na forum Ogrodowiska choć i te wirtualne spotkania wiele mi dają.
To spotkanie udowadnia, że odległości nie są ważne, warto je pokonać dla tak miłych chwil jakie doświadczyłem
Pozdrawiam wszystkich
No całkiem szybko wzeszła Ja dopiero dziś posiałam. Wiesz ja sieję gęściej i nie pikuję. W maju kępami wysadzam.
Editna nie rośnie kępowo tylko pojedyńczo i żeby był efekt trzeba po kilka do dołka posadzić.
Renatko, nie wierzę!
Co rok niby mam szybko, a potem nagle inne rejony w dwójnasób nadrabiają
Będzie dobrze
Dzięki serdeczne
ochronione na górze, coś za bardzo Leosiowi smakują
za rok mu minie, jakoś wytrzymam skorom psiara
sztachety chciałam przemalować, ale jak patrze na tę patynę czasu, to zastanawiam się..
dziś było dużo słońca, choć poranek tego nie zapowiadał
siedziałam na ławce w niebieskim i delektowałam się widokami i śpiewem ptaków, no i ostro pracowałam też, coby nie mówić
Ale żeby nie było tak pięknie, to mój ogródek wygląda tak
To ochrona przed gawronami zjadającymi mi wychodzące tulipki
Podobno odlatują marzec/kwiecień, już się nie mogę doczekać
Siatka przeciw ptakom zamówiona...
Kasia, one szybko rosną; patyki 2-letnie, tez już trudniej się cięło, no i jakby mi było mało, znowu patyki wtykałam, ale to już pójdzie do ludzi, jak się ukorzenią, brak miejsca powoli
Kasiu, dyskutowałyście o hortensjach, ogrodowym ścina się kwiatostan i te gałązki, co ewidentnie martwe, na resztę się czeka korekta za 2 tygodnie
bliżej
cudna roślina
takie lubię, o nic nie prosi
te 2 Alfredy, prezent od dzieci, wolno rosną, ale zielone i stale kwitną, a lekko nie mają
dobrze, że mi eMuś z drabiny nie spadł
patrzę na fotki, i taka sepia, czyli nie ma tej świeżej zieleni majowej
Tak na szybko. Mam na nich edenki. jedna już jest fajna, druga posadziłam dopiero latem.
Zdjęcia niezbyt dobre jak jeszcze nie kwitły mocno. Później efekt był przepiekny ale coś ze zdjęciami krucho. Nie wiem czy robiłam tak z oddalenia.
Dzięki Monia
Chciałam je stąd zabrać, ale skoro tak tu szaleją, niech zostaną nie wiem jaki sekator kupić, te reklamowane, jako dobre, okazują się niewypałem, firmę F. już 2 razy reklamowałam.
cedry polecam każdemu
nie śmiecą, można ciąć, stale zielone, najintesywniej rosną w sierpniu
to cedry libańskie
sadzonki na starcie miały 25cm, obecnie około 4,5m, po 6 latach
to co do cięcia...ufff, przy okazji, jaki bajzel
z tymi to dopiero nas czeka robota