Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dwa ogrody 22:09, 28 sty 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

o tu na środku taka wisi.
Dwa ogrody 22:06, 28 sty 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Witam w klubie Asiu, robię bombki/jajka w różnych technikach, teraz do zdobienia wykorzystuję i dekupaż i elementy biżuteryjne i szlagmetal, przecierki i co tam się jeszcze przyplącze. Masz na myśli którąś konkretną bombkę? wstawiałam ich dużo
wybacz jakość, zrobiłam przed chwilą

widziałam takie srebrne postarzane. pewnie zrobione przy uzyciu srebrnej foli. określenia szlagmetal nie znałam. bazą jest styropian?
Migawki z ogródka 22:06, 28 sty 2018

Do góry
ale ona jest różowa. Poniżej moja. Potem usunę.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:01, 28 sty 2018

Do góry
I jeszcze miałam takiego gościa

Do tego po prawej widać dziuplę, może się w niej gnieżdżą w sezonie
Dwa ogrody 22:00, 28 sty 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Witam w klubie Asiu, robię bombki/jajka w różnych technikach, teraz do zdobienia wykorzystuję i dekupaż i elementy biżuteryjne i szlagmetal, przecierki i co tam się jeszcze przyplącze. Masz na myśli którąś konkretną bombkę? wstawiałam ich dużo

Śliczne wszystkie, czy te elementy ozdobne są z foremek? Sama je robisz czy kupujesz gotowe?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:58, 28 sty 2018

Do góry
JoannA napisał(a)
Dzisiaj cały dzień szaro-bury więc przeglądam fotki z lata. I tak mi się tęskno zrobiło za do ciepełkiem i słoneczkiem.

Witaj Joasiu masz racje ta ciapa przygnębia ...już lepsza była biel ze słoneczkiem taki lekki mrozik ale no cóż można pomarzyć sobie ech...wiosennie u mnie i wietrznie ...dziś słońce lekko wyjrzało i mogło by zostać ale znów deszcze zapowiadają to tak jakby Anglia u nas miała być haa tylko herbatka z mlekiem ratuje

a ja nie o tym miałam pisać miałam napisać że zachwycam się kolorami Joasiu cudne uwielbiam żółty pomarańcz inne też ale te pomarańczowe morelowe ach piękne masz różyczki Ja moje przeniosłam jesienią w bardziej zwiewne miejsce bo rosły okolone prawie ze wszystkich stron tujami i mój tato ogrodnik doradził mi przesadzenie ...pryskałam na plamistość róże kwitły ale liście okropne były choć myślę że i lato nie było łaskawe ...więc dostały nową ziemię i miejsce i trzymaj kciuki co będzie się działo na wiosnę buziaki Joasiu
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:54, 28 sty 2018

Do góry
a tu ukrywa się kos, w zasadzie są dwa chyba para , ale drugi zwiał

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:47, 28 sty 2018

Do góry
Ptaszarnia już na mnie czekała przy karmniku

to chyba dzwońce
Ogrodowe szaleństwo ... 21:45, 28 sty 2018

Do góry
Elu świerk jest dużym drzewem. Na zdjęciach, które pokazałaś tam z tyłu rośnie już chyba jakieś iglaste drzewko, prawda? Jak już ono urośnie to i tak zabierze trochę miejsca. Poza tym to liściaste, które pokazałaś też w miejscu stać nie będzie. Wydaje mi się że posadzenie tam świerków, nie sprawdziłoby się bo one też urosną, a potem będzie problem bo są duże i zabierają miejsce, światło, wodę...teraz wydają się małe, ale nim się obejrzysz "skoczą do góry". Chyba że kiedy osiągnęłyby wysokość np.1,5m uszczykiwałabyś je-wydaje mi się że wtedy to mogłoby mieć sens.

Juk nie narysowałem, bo przyznam się że ja osobiście ich nie lubię, ale to przecież tobie mają się podobać i jeśli widzisz je w tym miejscu to też dobrze. Ja jeżeli miałbym je umiejscowić to między różą. Ona jest czerwona więc biel ładnie by ją podkreśliła, a dodatkowo świerk o którym pisałem powyżej stanowiłby ładne niewysokie tło.

Nie wiem czy się Ci tak spodoba czy nie...zawsze jeżeli uznasz po posadzeniu, ze coś jest nie tak to przecież można zmienić. A luki między roślinami na moim rysunku to wiadomo-puste miejsce do zapełnienia roślinami
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:43, 28 sty 2018

Do góry
Hotel dla owadów już bliżej warzywnika.....ledwie się go udało wytachać, ciężki jak diabli, a jeszcze pusty
z jednej i drugiej strony

i z boku
Za drzwiami do ogrodu... 21:41, 28 sty 2018

Do góry
2015r wiosna i jesień
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:40, 28 sty 2018

Do góry
W dzień cyknięte

EM chciał znowu gontem daszek robić , ale ja bym jednak z tego oflisu chciała bo kiedyś będzie z niego też ogrodzenie robioneNo i taniej
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:39, 28 sty 2018

Do góry
Wczoraj była u nas jeszcze piękną zima!
Wprawdzie słońce było w natarciu, ale śnieg jeszcze polegiwał na polach.

Ale dziś zachęcona przykładem Polinki powędrowałam na obchód. I znalazłam! Wiosnę pod oknem kuchennym Pod rodkiem ruszyły tulipany...chyba tulipany. A może przebiśniegi? Mam nadzieję, że nie wymarzną

Metamorfoza- nowy ze starego 21:27, 28 sty 2018

Do góry

Mam nadzieję że w miarę wyraźny ten rysunek, jak nie to zrobię jeszcze raz.
Ogród w mieście-ogrodzie 21:19, 28 sty 2018

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Wszyscy mają cirmierniki wiec też musze sobie jakies sprawić

Mus! Cokolwiek kwitnie o tej porze cieszy byczo!
Oczary jakieś takie niemrawe na razie, kalina "Dawn" też na pół gwizdka, ale zawsze jakaś szczypta koloru jest:
Moja działka na Dębowym Lesie 21:08, 28 sty 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Ja właśnie męczę swojego RM żeby mi przerobił dwie pergole w niby altanę różaną łącząc je ze sobą.Są od siebie w odległości ok. 3,5 m więc takie łączenie łukiem odpada, pomysł jakiś się klaruje...Ale taka jak Twoja pasowałaby mi przy wejściu na taras-po jednej stronie róża już rośnie i wymaga lepszej podpory- więc znowu trzeba" pisać podanie" do mojego RM , żeby zdążyło się "uprawomocnić" do wiosny
Ten łuczek też mąż sam robił(kleił ,wycinał?)?
Aniu, jak mus to mus, trzeba się pouśmiechać i pochylić przed mężem w odpowiednim czasie.
Ja też to znam.ale cóż, jak coś trzeba ciągle nowego w ogrodzie.Mój mąz też zna,że ja nie spoczywam na ostaniej rzeczy zrobionej.
I sam uczył się i uczy wielu rzeczy na te potzrby.
Tak ten łuczek to robótka mojego e-Ma .
Techniczne rzeczy do niego należą

No cóż,żeby się cieszyć ładnym widokiem trzeba nie tylko nam pracować .Nie prawadz ??

Drzewa, krzewy owocowe i pnącza o jadalnych owocach 21:05, 28 sty 2018

Do góry
Nie wiem, czy o tej porze roku ktoś tu zajrzy, zwłaszcza Mazan - Walerek (pozdrawiam), ale liczę na to, że do wiosny jednak doczekam się pomocy. Na działce, którą kupiłam rosło dużo wieloletnich krzewów czerwonej porzeczki. Zostawiłam tylko dwa, bo nie ma na nie amatorów. W ubiegłym roku owocowały obficie, ale wydaje mi się, że należy je przyciąć, by jakoś odmłodzić. Proszę o podpowiedź jak to zrobić. Poniżej zdjęcia tych 2 krzewów. Widać na nich, że gałęzie już były wycinane.
Będę cierpliwie czekać, bo pewnie wczesną wiosną trzeba byłoby to zrobić.

Ogród, mydło i powidło. 21:02, 28 sty 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Duża ta twoja magnolia i ma mnóstwo pakow.
Coraz bliżej nasza wiosna.
Też widzę, że róża ci kwitnie
Pozdrawiam

Aniu jeśli magnolia zakwitnie to będzie widowisko - niestety jej kwiaty są bardzo wrażliwe na przymrozki, mam ją od 2012 i od tego czasu 2 razy w pełni udało się jej zakwitnąć, tu w 2015, miała wtedy zaledwie kilkanaście kwiatów:

Różyczki całą zimę szaleją, tu z 6 stycznia:

Aniu też pozdrawiam - będę trzymała kciuki 31
Moja działka na Dębowym Lesie 21:00, 28 sty 2018

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Aniu piękne fotki pokazałaś. W zimie tęskni się do kolorów lata. Faktycznie ogromny areał ziemi i masa pracy przed wami. Ale pomalutku sobie zagospodrujecie i będzie pięknie.

Basiu, wiosny i kolorów już bardzo się chce .
Takiej dzialki zakrzaczonej chyba nikt wokó,l nas nie miał.
Tyle,że to za nami, to kupiliśmy.I jeszcze w bok.
Do wyrównania terenu do daleka droga, a co mówić do zagospodarowania .
Mam nadzieję,że kiedyś tu będzie ładnie.
Ale żeby mieć silę tak ciężko pracować znowu trzeba było zrobić, uwędzić pożywne jedzonko

Dwa ogrody 20:56, 28 sty 2018

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies