Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

zbigniew_gazda 10:06, 28 mar 2018

Agatko wiosna przyjdzie zaraz po świętach. W imieniu krokusów dziękuję.
Twoje krokusy może jeszcze wylezą. Powrotu do zdrowia życzę i nie wysilaj się za bardzo. Pozdrawiamy serdecznie i Wesołych Świąt.
Rench 10:16, 28 mar 2018

zbigniew_gazda napisał(a)
wiosna przyjdzie zaraz po świętach. W imieniu krokusów dziękuję.
.

Oby się spełniły Twoje prognozy Tak się chce tego słonka
U mnie śnieg niby zginął,ale ziemia jeszcze zmarznięta.
Myślisz,że już można przyciąć lawendę?
zbigniew_gazda 10:35, 28 mar 2018

Renatko - zawsze tak było że zaraz po świętach robiła się wiosna i myślę że i tym razem tak będzie. Pewnie że przycinaj lawendę, 10 stopni mrozu już chyba nie będzie. Wstrzymuję się z przycinaniem lawendy, traw, bo nie mam miejsca w kompostowniku. Jak się ociepli i ziemia odmarznie to zrobię to razem z grabieniem ogrodu a urobek pójdzie do spalenia he he he. Pozdrawiam serdecznie.
Kindzia 11:53, 28 mar 2018

Zbysiu...Zawitka mi przypomniała o Twoich pięknych chryzantemach. I teraz rozpaczliwie szukam miejsca dla nich u siebie. I wydaje się, że bym wcisnęła...ale to wina pory roku i mojego bylinowego ogrodu...teraz pusto przecież. Ciekawe czy mój rozsądek zwycięży???

Pokaż swoje jeszcze raz, z opisami odmian, jak możesz...

Pozdrawiam
zbigniew_gazda 12:29, 28 mar 2018

Już się robi Kasiu. Halince wysłałem na pw. namiary na szkółkę i Tobie też zaraz wyślę. Kupuj i sadź do Twojego pięknego ogrodu. U Ciebie przezimują z powodzeniem bo masz cieplejszy klimat.

Powyżej Odmiana Gloria Red. Poniżej białe - odmiana Laguna White.

Rench 14:37, 28 mar 2018

Renatko - zawsze tak było że zaraz po świętach robiła się wiosna i myślę że i tym razem tak będzie. Pewnie że przycinaj lawendę, 10 stopni mrozu już chyba nie będzie. Wstrzymuję się z przycinaniem lawendy, traw, bo nie mam miejsca w kompostowniku. Jak się ociepli i ziemia odmarznie to zrobię to razem z grabieniem ogrodu a urobek pójdzie do spalenia he he he. Pozdrawiam serdecznie.

Zasadniczo tak bywa,że po świętach już wiosna. 27 lat temu 30 marca na święta urodziłam córeczkę.
Poszłam do szpitala w zimie,a wróciłam na wiosnę 2 kwietnia

Dzięki za radę,już mnie strasznie nosi z tym cięciem.Lecę
Wszystkiego dobrego na te Święta Wielkanocne

Milka 17:25, 28 mar 2018

O rany, cudne, ale jakoś najbardziej ta czerwona mnie zachwyca, coś ostatnio mnie ciągnie do mocnych barw, na nowo w ogrodzie je wprowadzam, dzięki Zbysiu i byle do wiosny, ma być po świętach
zbigniew_gazda 18:03, 28 mar 2018

Renatko w życiu bym nie przypuszczał że masz już taką córę. To Ty wyglądasz na 27. Owocnej pracy.

Irenko no to kupuj chryzantemy zimujące w ogrodzie. Żadnej roboty przy nich nie ma. Co jakiś czas zasilić i tyle. Nawet nie trzeba przycinać bo same krzewią w kule.
frezja 22:19, 28 mar 2018

Cóż za kolory
zawitka 08:18, 29 mar 2018

Jeszcze rzucam okiem na nie czy ty je okrywasz w pewnym momencie żeby nie rosły i dobrze kwitły czy nie bo berdzo jestem ciekawa ich zachowania .Na sperzedaż jako kwiaty te stare odmiany to się nie okrywało rosły wysokie a żeby kwiat byłduży obrywało się same nie rozwinięte jeszcze kwiaty ;d.

Urokliwe są bardzo