Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:49, 27 lut 2018

Do góry
Wendy79 napisał(a)
W sprawie pogody, to moje obserwacje są krótkie, bo to dopiero 3 sezon zacznę, ale dwa poprzednie pod koniec lutego warzywny miałam przygotowany do siewu, a najpóźniej na początku marca zaczynałam od bobu, grochu i wsadzania cebuli. W tym się tak nie zapowiada. Moja mama mówi, że ostatni raz tak późna zima była w 2011 roku.
Spinki w tym roku nie mam, bo sprawy zdrowotne wyrwały mnie z tego "zaślepienia" ogrodowego i na spokojnie myślę: co będzie, to będzie.
W sprawie kalarepy: sadzę na rabatach kapustnych, w kilku partiach, na wiosnę i jesienią. Kapustne zawsze mam z nagietkami, koprem tzw. rzucanym i porami. Widziałam piękną inspirację z miniaturowymi słonecznikami ozdobnymi i chyba też spróbuję w tym roku takie połączenie.

Od 4 lat robię dokładne notatki - zwykle sezon zaczynałam w lutym od cięcia w ogrodzie - wszystkiego co się da i grabienia trawników. Ale czy w lutym działanie w ogrodzie w naszym klimacie to jest normalne ??????

wiem, wiem przypomniały mi się młode lata - kto tam wtedy myślał o ogrodzie w lutym - klimat się zmienił - dla mnie to oczywiste.

Ja sobie to tak tłumaczę - jeszcze się nabędziemy w ogrodzie

Zapisuję - kalarepa, koper, pory, słoneczniki małe

Kiedy wysiać kalarepę ?

żeby pozostać w warzywniku

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:43, 27 lut 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Też mam tacki z dziurkami i podstawki Ale bez dziurek też mam, żeby równowaga w przyrodzie była

Co tam Mira wschodzi?

U mnie nic jeszcze bo moje tacki z wysiewami mają dopiero 3 dni - ale codziennie do nich zaglądam - popsykam posprawdzam co posiałam coś zawsze powiem i spoko

Czytam co tam o daliach piszesz .

Ja dziś poszłam po sól i mąkę i kupiłam też dalię białą i różę za 8 zł - i to mi się podoba - znaczy cena róży.

Te kwitły jak szalone ale niskie i się mi pokładały - muszę w tym roku dać jednak paliki.

Zakątek z fioletową ławeczką 20:42, 27 lut 2018

Do góry
Na niebiesko

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 20:33, 27 lut 2018

Do góry
Sam już oczekuje na lilie wodne ehhh
Przyjazny ogród 20:25, 27 lut 2018

Do góry
Mira, pewnie, że trudne, ale staram się bez sztywnych reguł, wkładać dużo własnej inicjatywy - ogród to nie encyklopedia . Jeszcze dużo brakuje mi do waszych pięknych ogrodów . Anabelka dokładnie na początku kwitnienia, po pierwszym deszczu będzie leżeć. Staram się nie podwiązywać w trakcie kwitnienia, bo często wygląda to jeszcze gorzej. Obok (nie wiem czy widać, przed świecznicą) rośnie młoda 'Incrediball' - nie wylega.

Zakątek z fioletową ławeczką 20:13, 27 lut 2018

Do góry
Na żółto

Przyjazny ogród 20:02, 27 lut 2018

Do góry
Smotrawa okazała zasiała się sama. Ta jedna z dwóch kęp, rośnie tam gdzie jej pasuje, w miejscu sadzenia marnieje.

Zakątek z fioletową ławeczką 19:59, 27 lut 2018

Do góry
Na różowo

Przyjazny ogród 19:55, 27 lut 2018

Do góry
Nieoznaczona róża, nie przekracza metra, wypuszcza długie niekwitnące pędy.

Przyjazny ogród 19:51, 27 lut 2018

Do góry
Ostróżki posadzone 2016 (pochodzenie Skubianka). 'Anabelle' obok młoda hortensja drzewiasta 'Incrediball' w kompozycji z jarzmiankami (pochodzenie Radków ).

Zakątek z fioletową ławeczką 19:43, 27 lut 2018

Do góry
Troszkę kolorów w ten mrózna fioletowo

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 19:42, 27 lut 2018

Do góry
goskocie napisał(a)
Uff skoro mam pozwolenie to wstawiam moje Tulaczki
W sumie coś z ogrodu mają, jeden jak ogrodnik w spodniach na szelkach i wypasiony owad i sukienka w kwiatki ;-P Czyli to jest to co robię poza ogarnianiem nowych ziem

O mamo, majstersztyk
I Podkarpackie Targi Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu 19:38, 27 lut 2018

Do góry

Serdecznie zapraszamy na I Podkarpackie Targi Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu, które odbędą się 10-11 marca 2018 roku w G2A Arena w Jasionce.

Podczas targów GARDEN EXPO znajdziecie wszystko czego potrzebujecie do ogrodu. Narzędzia, maszyny i akcesoria do pielęgnacji ogrodu, środki ochrony roślin a także przegląd oferty szkółek roślinnych oraz firm związanych z branżą florystyczną i architekturą ogrodową. Dodatkowo kącik porad ekspertów.

Targom towarzyszyć będzie strefa produktów regionalnych wytwarzanych na Podkarpaciu. Targi dają uczestnikom duże możliwości poznania trendów w ogrodnictwie, ale także są świetną okazją dla wystawców, którzy mogą zaprezentować swoją ofertę szerokiemu gronu odbiorców.

Więcej informacji na stronie wydarzenia http://garden-expo.pl

Miejsce, gdzie najłatwiej mnie znaleźć 19:31, 27 lut 2018

Do góry
Winnie napisał(a)
Wendy, arystokratka to ‘Uetersener Klosterrose’.
Z dzikich mam pomarszczone: ‘Kórnik’ (u mnie niewiele ponad metr wysokości, kwiaty dość duże, białe),

'Ritausmę' (ok. 1,2m, cudowne białe kwiaty z różowym muśnięciem, zebrane w bukiety)

Doturlałam się do Ciebie i bardzo się cieszę bo nasyciłam się pięknymi fotkami które teraz tak grzeją.
Na pierwszej stronie epimedium mnie zachwyciło, mam już jeden krzaczek i na pewno kolejne nabędę tym razem rubrum.

Jaki duży masz ogród, jest stara i nowa część?

te róże też mam ale bardzo młode, teraz będzie ich drugi sezon i ciekawa jestem na ile urosną.

Co tak umilkłaś, pokaż jak przygotowania poczyniłaś już

pozdrawiam
Ukojenie 19:30, 27 lut 2018

Do góry

Ukojenie 19:29, 27 lut 2018

Do góry
Foto-raport wysiewowy dzis po pracy:

Pomidory

Kalarepa

Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:13, 27 lut 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ciut słonka jeden z niewielu dni tej zimy

Sylwia, te zdjęcia robiłaś wczoraj? Chyba niemoźliwe
Ogród na piasku i z wielkim murem 18:07, 27 lut 2018

Do góry

Trochę koloru dla rozgrzewki
Przedogródek pod dębem 17:59, 27 lut 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

Dalej na brzegu kolekcja irysów. Obecnie znacznie bogatsza:

Opisywałem również, że za rzeczką są łany śnieżyczek. Zdjęcie nie oddaje stanu rzeczywistego. Jest ich naprawdę ogromnie dużo. Łany ciągną się około 1 km:

Przepięknie dobrane odcienie fioletu z bielą!

Jeśli można - baaaaardzo proszę o lepsze zdjęcie łanów śnieżyczek... Chyba umarłabym ze szczęścia, gdybym takie miała

Pozdrawiam serdecznie!

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 17:26, 27 lut 2018

Do góry
a jak o szyciu mowa to wrzuce Wam mojego rekina kredkozerce

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies