Mira, pewnie, że trudne, ale staram się bez sztywnych reguł, wkładać dużo własnej inicjatywy - ogród to nie encyklopedia . Jeszcze dużo brakuje mi do waszych pięknych ogrodów . Anabelka dokładnie na początku kwitnienia, po pierwszym deszczu będzie leżeć. Staram się nie podwiązywać w trakcie kwitnienia, bo często wygląda to jeszcze gorzej. Obok (nie wiem czy widać, przed świecznicą) rośnie młoda 'Incrediball' - nie wylega.
Podziwiam i podziwiam i szuka sadzonki nadal gdzieś ją wyszukam
I czekam na cb na ogrodowisku i u mnie wątku lubiałem czasem jak cos napisałeś u mnie a ty doradzać potrafisz
Mariusz sadzonki piwonii od Ciebie bardzo ładnie przezimowały bez okrycia i puszczaja liście. Czy w razie przymrozków przykrywać je trochę czy nic im nie będzie?
Pozdrawiam serdecznie.
Ania. Każdy silny przymrozek w nieodpowiedniej porze czyni straty. Było tak, że w maju temperatura nocą spadła do kilku stopni na minusie - nakładałem agrowłókninę białą, aby zabezpieczyć młode przyrosty.
Zimą nie ma potrzeby, te siewki dają sobie radę.