Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Cioci cz. 3 13:37, 17 lis 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)

Gosiu co to jest w środku kadru, czy to trzmielina prowadzona jak drzewko? Jak to robisz ? Możesz zrobić więcej zdjęć?
A i jeśli możesz to napisz coś więcej o tej opalarce chwastów, jaki szeroki strumień ognia daje? Czy to na gaz butlowy? A i czy wątrobowce też likwiduję? Może jakieś zdjęcie mogłabyś wstawić? Ja mam dużo ścieżek, czy nie zamęczę się tym opalać ?

To stary pień śliwki tak obrósł trzmieliną. Palnik mam y mały więc na dużych powierzchniach chyba faktycznie się nie sprawdzi. Miotacz musiałabyš mieč.
Fotki trzmieliny wieczorem
Ogrodowe kreacje 12:14, 17 lis 2017

Do góry
Kochani dzisiaj stuknęło mi 25 lat Jakoś po 20 te lata szybko śmigają Upiekłam rano biszkopt z przepisu z Ogrodowiska i powiem wam ładnie wyrósł Wstawię jego zdjęcie wieczorkiem
Ogrodowe kreacje 12:14, 17 lis 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Pozować za bardzo nie chciał i czmychał szybko

sliczny kicio

szafirki zawsze wschodza jesienią
Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 11:54, 17 lis 2017

Do góry
Wiosenne zestawienie kaliny, kosaćcy syberyjskich, tulipanów. W tle wierzba hacuro i śliwa wiśniowa.

Kosaćce, irysy (Iris) 11:48, 17 lis 2017

Do góry
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:47, 17 lis 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
W którym to miejscu na tym zdjęciu ? Nie kumam ,gdzie ....tam gdzie grill ,tzn za nim ?
..... a u mnie ? znajdź miejsce na nią plisss

o TUTU: gdzie czarna kreska u dołu foty

Teraz lecę do centrum ale jak wrócę poszukamy miejsca u Ciebie na molinie
Kosaćce, irysy (Iris) 11:46, 17 lis 2017

Do góry
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:45, 17 lis 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

Może jakieś 3 drzewka graby fastigiata ? Albo zimozielone jakieś fajne ? .
Hi hi .....narysowałem Ci 3 drzewka zdolności moje są niesamowite żart ,oczywiście

Tak własnie planowałam to najprostsze rozwiązanie, tez fajny pomysł troche trudniejszy do wykonania zapodała Kasya z pergolą jako przedłużenie w bok tarasu. Muszę pokombinować. Dzięki
Te Variegatusy mi się marzą ale wiosna....łyso
Kalina - Viburnum 11:42, 17 lis 2017

Do góry
Moja codzienność - ogród Oli 11:41, 17 lis 2017

Do góry
leon60 napisał(a)

Przepięknie ! U mnie trawy dawno związane, bo wiatr targa strzępy po całym ogrodzie.

Co to za roślina pomieszana z hakone?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:29, 17 lis 2017

Do góry
Witam się w tym wątku, mam dylemat co do jednego miejsca w moim ogrodzie, chciałabym bardzo zasłonić mało urodziwą ściankę grilla murowanego, w tym momecie jest dominantą z perspektywy wjazdu na posesję. Nie wygląda to dobrze... W miejscu, gdzie widać ziemię z chwastami będzie kontunuacja trawnika oraz wzdłuż tarasu mała rabata, planuję stożki, kule cisowe lub buksowe ze stipami, molinią i ew. szałwią.
Czym można zasłonić ten wisok, myślałam o miskantach variegatusach, mam je i są piękne, ale na wiosnę łyso. Może choiny kanadyjskie strzyżone (będzie nawiązanie bo chcę je dać również wzdłuż garażu). Poradzicie coś?

P.S. W tle ta nieurodziwa działkę zachwaszczoną zasłonią posadzone szmaragdy i śliwy wiśniowe.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:19, 17 lis 2017

Do góry
effka napisał(a)
Teraz pytanie, mam czas na przemyślenia przez zimę, chce zasłonić ten średnio atrakcyjny grill. Fajne byłyby trawy, ale sezonowe więc wiosną łyso. Może cisy albo coś innego zimozielonego by się nadało. TYLKO CO?
O tutaj widać grill i to miejsce przed grillem. Tam gdzie rozkopane i widać wbite widły ]quote]
Wzdłuż tarasu będzie rabata, wstępnie myślę o stożkach i kulkach cisowych/buksowych plus stipy i molinie.

Może jakieś 3 drzewka graby fastigiata ? Albo zimozielone jakieś fajne ? .
Hi hi .....narysowałem Ci 3 drzewka zdolności moje są niesamowite żart ,oczywiście
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:15, 17 lis 2017

Do góry
effka napisał(a)
Teraz pytanie, mam czas na przemyślenia przez zimę, chce zasłonić ten średnio atrakcyjny grill. Fajne byłyby trawy, ale sezonowe więc wiosną łyso. Może cisy albo coś innego zimozielonego by się nadało. TYLKO CO?
O tutaj widać grill i to miejsce przed grillem. Tam gdzie rozkopane i widać wbite widły.

Wzdłuż tarasu będzie rabata, wstępnie myślę o stożkach i kulkach cisowych/buksowych plus stipy i molinie.

a noe myslalas zeby ta pergole przedluzyc ? tzn w bok jeszcze 1 przeslo i jeszcze 1 na plecach grilla
wtedy mozna dac tam kratke na pnącza i zasloni sie szybko do samej gory
Ogród Cioci cz. 3 11:11, 17 lis 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

ja to jestem w szoku ze jeszcze nie widzialam mrozu poza szybami w samochodzie...co roku u mnie przymrozki bywaly najwczesniej a w tym jakos cieplo w miare
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 10:34, 17 lis 2017

Do góry

A to co za piękność drobniutka kwitnąca?
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 10:33, 17 lis 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

Cudowny bukiet Wstaw do wątku tematycznego "Bukiety"
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:29, 17 lis 2017

Do góry
zawitka napisał(a)

No i 2 metrowe miotełki stoją .Tak je powiązałam bo dziś jakoś mi sil zabrakło .Zobaczymy jak długo tak postoją .Przyrzekam że niegdy nie podleje Ml pokrzywą ha ha

ślicznie się prezentują Pokazałaś inny sposób wiązania. Pokrzywa nie podlejesz tzn., że po podlaniu urosły giganty?
Moja działka na Dębowym Lesie 10:28, 17 lis 2017

Do góry

Niech tak stoją - ładnie wyglądają
W tym roku nie mam chryzantem w donicach, bo cały czas żelazne turki kwitną
Pozdrawiam Aniu
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:26, 17 lis 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
zostawiam słoneczną Szmaragdową, brzozy purpurea świecą w tle i mykam do ogrodu coś może zdążę podziałać

Ale to zdjęcie piękne
Zmieniłaś aparat ? Bo tyle cudnych fotek zrobionych i tyle kolorów .... cudnie .......
Ps. Berberysy mam chocolatte i one tez pięknie sie przebarwiły ,ale Twoje świecą ...... aż z daleka rażą po oczach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies