Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Magary Dramaty z Rabaty 00:01, 29 kwi 2024

Do góry
Ania-ajka - wiem, zaglądam do Ciebie na bieżąco, widziałam, czytałam Chyba śladu nie zostawiłam, no bo co tu mądrego powiedzieć w takiej sytuacji??? Teraz to pozostaje nam czekać.
Dziś obejrzałam film Marty Potoczek z Leniwej Niedzieli o ratowaniu roślin po przymrozkach. Mówiła o zasilaniu dolistnym i doglebowym. Zamówiłam trzy opakowania Goteo Regenerator, który polecała. Tyle mogę zrobić. I czekać.

Zuza - espeszjaly for ju : paprotnik łuskowaty, nerecznica kuraty, paprotnik Clivicola, nerecznica Polydactyla I jeszcze rutewka dwuskrzydłowa Ankum
Clivicola mnie ujął/ujęła najbardziej, cudo. Chyba gdzieś miałam z tyłu głowy, wydaje mi się, że Jola-Joku ją pokazywała.

Jak się sprawdzi na pewno dokupię (o ile wcześniej nie kupię betoniarki )

Haniu - też się staram omijać wzrokiem to co poległo, ale się nie da, za dużo tego Ruszyłam do prac, ale stoję w rozkroku i czuję niemoc
Odnośnie strat poprzymrozkowych - Marta Potoczek (już wyżej pisałam) bardzo obrazowo dziś mówiła, żeby tych roślin dotkniętych przymrozkiem nie ruszać. One i tak są w stresie jak po wypadku komunikacyjnym. Grzebanie w nich, cięcie etc. - spowoduje dodatkowy stres. Przekonała mnie. Poza oskubaniem grujecznika z suchych listków - do reszty nie podchodzę, będzie co będzie...

Basia - No jest głośno Żyją żaby, ptaki, owady. Dlatego staram się w siebie optymizm wtłoczyć i nie poddawać
Wizytówka - Ogród prawie wymarzony 23:22, 28 kwi 2024

Do góry
Wiosna 2024

I festiwal tulipanów ❤️♥️

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 23:04, 28 kwi 2024

Do góry
kasiek napisał(a)

Aguś to kolejna porcja ujęć dla Ciebie

Tego ujęcia jeszcze nie widziałam, Super! Dziękuję! Jest piękne
Anna i Ogród 2 22:09, 28 kwi 2024

Do góry
Basieksp napisał(a)

Pasuje ten trójkąt pozostałe rabaty też masz w liniach prostych, fajnie się to zgrywa Jest tak jak Juzia pisze, elegancko

Dzięki
Jestem szczęśliwa jak na nią patrzę. Na prawdę szczęśliwa. Poza tym w końcu rabata solidnie przygotowana tzn. we wrześniu wysiałam poplon a jak go przekopałam to późną jesienią nawieziony został obornik. Teraz jak kopię dołki to czuć pulchną ziemię i gródki obornika
Malinowy zakątek 22:00, 28 kwi 2024

Do góry
Moje stado jezowek
Wszystkie w zasadzie do rozsądzenia, teraz można już?

Werbena patagońska ruszyła i na szczęście mroznjej nie zaszkodził
Zieleń, drewno i antracyt 21:58, 28 kwi 2024

Do góry
Ostatnia odmiana na dziś

Zieleń, drewno i antracyt 21:51, 28 kwi 2024

Do góry
Tu w pełnej krasie
Zieleń, drewno i antracyt 21:50, 28 kwi 2024

Do góry
Asia, coś specjalnie dla Ciebie

Ogród z zegarem 21:48, 28 kwi 2024

Do góry
Agatorek napisał(a)
[img

O Matko ale busz!!
Czy ty drozdże lejesz?

I basen jest
Zieleń, drewno i antracyt 21:41, 28 kwi 2024

Do góry
Dla porównania bardziej białe

Ania na Żuławach 21:36, 28 kwi 2024

Do góry
Dostałam dziś przedwczesny prezent na Dzień Matki
Zakochańce w moim ogrodzie

Zieleń, drewno i antracyt 21:34, 28 kwi 2024

Do góry
Ten miał najwięcej żółtego w bieli - cudo

Zieleń, drewno i antracyt 21:29, 28 kwi 2024

Do góry
Zieleń, drewno i antracyt 21:22, 28 kwi 2024

Do góry
Teraz słodkie rozbielenie - wyjątkowo delikatne
Ogrodowe wariacje 21:18, 28 kwi 2024

Do góry
Wiaan napisał(a)
Zakupy może nie takie duże ale cieszą ogromnie

Piękne nie musi być duże
Super piwonie albo jak kto woli bujony

tulipy tez piekności
Zieleń, drewno i antracyt 21:15, 28 kwi 2024

Do góry
Jeszcze jeden niebieściutki, tym razem chyba bardziej znany. W duecie z kolejnym znanym

Tu razem
Anna i Ogród 2 21:12, 28 kwi 2024

Do góry

Pasuje ten trójkąt pozostałe rabaty też masz w liniach prostych, fajnie się to zgrywa Jest tak jak Juzia pisze, elegancko
Ogród z zegarem 21:07, 28 kwi 2024

Do góry
Anetko, dziękuję . Fakt, trzeba się narobić, żeby efekt był, jaki jest, ale warto

Magarku, mam nadzieję, że będzie bujność, jak wrócę . Na razie szkolę psy, żeby się z obcymi Onymi nie spoufalały

Basiu, byliny i krzewy owszem, ładnie rosną. Drzewa w większości już duże kupowałam, cierpliwości (i cienia) mi brakuje

Moje bergenie wyglądają teraz tak :

W tym roku pierwszy raz są takie stojące na baczność

Basiu (Basiek), to dżungla, która powstała wraz z budową domu, dlatego tak tu zarośnięte (ale z eMem lubimy, jak jest tak gęsto).
Te drzewa stojące w wodzie to samosiejki wierzb rosnących przed ogrodzeniem. 5 lub 6 lat i tak urosły. Ale mają dużo wody, więc i warunki super, jak dla nich.

Dziękuję Aniu, ❤️. Ilość roślin rzeczywiście jest spora . A jeszcze troszkę zamówiłam (głównie bylin do poupychania na rabatach). Rośliny cieniolubne będę upychać dwoma kolanami, bo mam cień tylko na jednej rabacie .

Zuza, dziękuję . Wszystko pasuje, bo wzięłam sobie do serca hasło ogrodowiska, że musi być spójnie . U mnie tym elementem jest kuta architektura. Wydawało mi się wcześniej, że może będzie za bardzo zwracać na siebie uwagę, ale przy tej powierzchni nie gra pierwszych skrzypiec.

Asia, wiesz, przy dużej powierzchni małe rabaty nie robiłyby wrażenia, więc musiałam postawić na ilość (i jakość ) i obsadzić trochę terenu. Biforki- arterki za jakiś czas będą

Elisko, widzę, że humor cały czas się Ciebie trzyma . Bo nie oddam tej połówki altanki

Mirka, mam taki wysoki poziom wód gruntowych. Po zimie zawsze jest sporo wody, a po tej, to woda była na równo z ziemią. Bez tych jeziorek miałabym stojącą wodę na rabatach.
Latem są to suche oczka .

Juzia , często z eMem śmiejemy się, że było klepisko, a jest San Francisco
Poczekaj do lata i jesieni, wtedy dopiero będzie widać busz (urosną trawy i hortki)

Dziękuję Nicol , mam nadzieję za kilka dni przetestować basen. I to, czy Brutus jednak nie przeskoczy płotka.
Porannych obchodów nie robię, nie mam czasu

Haniu, dziękuję . Jestem bardzo zadowolona z pracy pana Kowala . Rozumiemy się bez słów. I to bardzo cenię w wykonawcach
Te pierwsze nasadzenia rozrosły się aż za bardzo miejscami, ścieżki w niektórych miejscach są zarośnięte tak, że trzeba się wycofać i przejść inną drogą
Zieleń, drewno i antracyt 21:02, 28 kwi 2024

Do góry
Kolejne dwa - kolory niespotykane, przepiękne Nie wiem jak na Waszych monitorach, ale u mnie odwzorowane idealne. Lekko liźnięta przez przymrozek, na szczęście urody nie straciły.

Zieleń, drewno i antracyt 20:53, 28 kwi 2024

Do góry
Zaczynam przegląd poszczególnych odmian
Zacznę od tych, które bardzo, bardzo chciałabym mieć u siebie (chociaż na razie szukać nie będę ) Niektóre zdjęcia mogą się powtarzać przy kadrach krzewów z większej perspektywy.

Najpierw mój nr1 - cóż za idealnie pasująca nazwa

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies