Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

GingerO 10:44, 10 cze 2024

Haniu,
Ogród jak Ty. Piszesz o sobie zawsze ze skromnością i prostota, a nawet nie wiesz jaki urok roztaczasz wokół, taki właśnie z głębia, czymś niby ulotnym, trudnym do opisania, ale wyraznie namacalnym i dającym podporę nam. Nasza Hania.
Bee 11:46, 10 cze 2024

Magleska napisał(a)

Zdjęcia są poprostu Ach i Och.

Haniu masz prawdziwy Tajemniczy ogród.
April 12:18, 10 cze 2024

Jakie fajne, inne spojrzenie na twój ogród Haniu Dobrze że miałam możliwość poznać na żywo, bo niektórych miejsc nie byłam pewna, czy od ciebie
Ale masz rację, w zdjęciach dziewczyn jest więcej poetyckiego uroku
Nie zmienia to faktu, że obydwa spojrzenia bardzo mi się podobają, bo ogród ma niepowtarzalny, przytulny klimat
Magleska 12:19, 10 cze 2024

Cieszę się ,że zdjecia się podobają ,ale powiem Wam ,że na żywo ogród robi dużoooo większe wrażenie

niestety padła mi bateria w czasie ,gdy światło już było lepsze ,a nie jestem fotografem ,żeby umieć poustawiać coś w aparacie ,robię zdjęcia w automacie

ogród i sama Hania są rewelacyjni

a Maksiu -moja nowa psia miłość
Gruszka_na_w... 14:31, 10 cze 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale uczta dzięki dziewczynom Ciekawe czy przekazały pozdrowienia Nie przypominam sobie czy widziałam już Twój ogród w obiektywie gości ogrodowych, a to zupełnie nowe nieznane miejsce Pięknie w każdym zakątku

Pozdrowienia dziewczyny przekazały. Dziękuję bardzo. Do piękna w każdym zakątku raczej sporo brakuje. W ogrodzie potrzebne są też takie miejsca, w których natura sama sobie radzi bez ingerencji ogrodnika. Ogarnięte jest to, co w zasięgu wzroku, a że ten już nie sokoli, wiec bywa różnie.
LO mocno aromatyzuje okolice tarasu.

Lubię ja w duecie z powojnikiem Kermasina.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 14:35, 10 cze 2024

Prośba o pomoc w identyfikacji.
Co to może być? Z każdym dniem kłosek kwiatowy się wydłuża i zaczynają się robić na nim odstępy między drobnymi kwiatuszkami. Obstawiam jakąś szałwię.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 14:41, 10 cze 2024

Może to szałwia okręgowa?
Piękne fotki dziewczyny wstawiły ale trzeba przyznać, że i obiekt piękny .
Judith 14:47, 10 cze 2024

Szałwia okręgowa na bank. Kwestia tylko jaka odmiana.n

EDIT: Znalazłam - tylko bezodmianowa ma takie liście w kształcie serca.
Gruszka_na_w... 14:48, 10 cze 2024

GingerO napisał(a)
Haniu,
Ogród jak Ty. Piszesz o sobie zawsze ze skromnością i prostota, a nawet nie wiesz jaki urok roztaczasz wokół, taki właśnie z głębia, czymś niby ulotnym, trudnym do opisania, ale wyraznie namacalnym i dającym podporę nam. Nasza Hania.

O matko! Olu! Wzruszyłaś mnie bardzo tym wpisem, nie wiesz nawet jak bardzo.
Piękne słowa. Dziękuję bardzo!
PS. Gdyby epitafium o podobnej treści znalazło się kiedyś na mym nagrobku, to odeszłabym z tego świata w pełni szczęśliwa i spełniona.

Okienko widokowe (podkrzesałam magnolię Stellatę).

Judith 14:49, 10 cze 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

[...]
Lubię ja w duecie z powojnikiem Kermasina.

Takie zdjęcia przypominają mi o braku powojnika w moim ogrodzie . Piękny.