Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:34, 19 sie 2016

Do góry
Agato tą akurat kupiłem sam w Częstochowie, z Opatówka jest Old Port, która jest co chwilę do większej donicy dawana bo czeka na miejsce.

O Red Barona ja się nie boję, w szkółce gdzie kupuję przetrwał 5 ostatnich zim bez najmniejszego uszczerbku, a jakie zimy były w ostatniej 5 latce wiadomo, od skrajności w skrajność
Już lecę

Sebek na zdjęciu może tego nie widać, ale one prawie mojego wzrostu, nie wiem co je tak prostuje, ale cieszy mnie to, że tak rosną. Jedyne co robię to drastycznie tnę wiosną i nawożę systematycznie

Ewo tak tak pamiętam, mało mnie przy komputerze i sporo wiadomośći się nazbierało, już odpisuję

Gosiu mnie odpowiada tym bardziej, że bodziszek kwitnie na fioletowo, gdybym się nie ociągał z wycinaniem roślin to może by jeszcze zakwitł, a tak to nie wiem, ale za to ozdobny z liści.

Beatko jeżówka jest pomarańczowa, ale zmienna troszkę taka melonowa, lososiowa, środek jest bardziej pomarańczowy niż płatki zewnętrzne. Delikatna nie żarówa
Plan jest taki by całośc tego zestawienia powiększyćczyli dwa razy tyle Barona, 7 świecznic, 5 jeżówek itd, ale trwają trudne ciche negocjacje o trawnik... to jakiś absurd bo i tak ja wszystkim się zajmuję
Ogród Cioci cz. 3 20:27, 19 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No to musiała to być inna odmiana, ale kolor prawie identyczny

Może tylko na stronie nie mają
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:35, 19 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Genie zaszczyci mnie kwiatkiem, drzewko ładnie podrosło od wiosny

czy ona z Opatówka? nie Tobie Bożenka kupowała? ja w przyszłym roku wybiorę się tam na zakupy

teren wyczyściłam, ale kurna coś mnie wstrzymuje, waham się z tym nasadzeniem hortek Diamantino. A jak nie jestem pewna to nie robię

Red Baron świetnie Ci rośnie, myślałam o nim ale boję się z zimowaniem.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:47, 19 sie 2016

Do góry
Rabata od frontu

MW dzielnie broni róż

No i królewna QoS zaszczyciła mnie szanownym kwiatem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:44, 19 sie 2016

Do góry
Genie zaszczyci mnie kwiatkiem, drzewko ładnie podrosło od wiosny

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:40, 19 sie 2016

Do góry
Agato wpadnę zobaczyć bardziej szczegółowo bo już widziałem jaką czystkę zrobiłaś

Moni spokojnie tak można zebrać z tymi włoskami, troszkę przy wysiewie będą przeszkadzać, ale wysiać się da. Ja taki kłębuszek z kłosami wykruszałem nad białą kartką by pozbyć się tych włosków, po prostu zebrałem więcej nasion niż potrzebowałem i gotowe

Kindzia mówisz troska o moje zdrowie psychiczne w sumie fajne wakacje

Kamilo no ja raczej nie przypomnę

Aniu nie sądziłem, że ten moment tak szybko nadejdzie, ale najgorsze jest to jak już człowiek coś kpi i ta roślina czeka w tej doniczce na miejsce jak na zbawienie, wczoraj wywaliłem zwykłe szałwie by miniaturowe pysznogłówki posadzić, pięknie kwitną a wylądowały gdzieś na końcu...ehh trudny żywot.
Biało różowy ogród za płotem. 09:32, 19 sie 2016

Do góry
Mateusz trawnik w końcu wyszedł na ludzi, jeszcze troszkę chwastów jest, ale to już nie tragedia

Kamilo dziękuję bardzo

Marzeno cieszy mnie to bardzo

Paweł szkoda, że nikt nie płacił jak profesjonaliście bo teraz wygrzewałbym się na ciepłych wyspach
W sprawie choinek żaden problem, tyle się naczytałem, a i tak każda z tych wolno rosnących po wielu latach wyrośnie na olbrzyma, a do tego są bardzo drogie, jak świerk będzie za duży pójdzie na choinkę, a wsadzi się nowy lub tak jak planuję coś innego

Asiu dziękuję bardzo.
Kora na razie lży ponad tydzień i problemu nie ma chyba, że zamachnie się myjką ciśnieniową przypadkiem to wtedy wszystko jest na trawniku
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:31, 19 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Lubię efekty latania z aparatem

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:21, 19 sie 2016

Do góry
Lubię efekty latania z aparatem
Ogród Cioci cz. 3 22:35, 18 sie 2016

Do góry
No to musiała to być inna odmiana, ale kolor prawie identyczny
Mój ogród pod górkę... 22:29, 18 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No nie mogę i znów kolejne rośliny, wychodzi na to, że masz jeszcze mnóstwo miejsca. Jeżówka wygląda mi na Pink Double Delight, ładna ale u mnie musi być wiązana bo inaczej leży, ale są osoby u których trzyma pion
Jak właścicielka ogrodu pozwoli to z przyjemnością zawitam, w końcu daleko nie mam

Obejrzałam w necie PDD i zdjęcia swojej - może to i ta
Zapraszam serdecznie
Mój ogród pod górkę... 22:13, 18 sie 2016

Do góry
No nie mogę i znów kolejne rośliny, wychodzi na to, że masz jeszcze mnóstwo miejsca. Jeżówka wygląda mi na Pink Double Delight, ładna ale u mnie musi być wiązana bo inaczej leży, ale są osoby u których trzyma pion
Jak właścicielka ogrodu pozwoli to z przyjemnością zawitam, w końcu daleko nie mam
Moja codzienność - ogród Oli 20:54, 18 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No nie ten uchwyt do zakamuflowanej szafki to już przesada, jak tu człowiek ma być zdrowy

Moja codzienność - ogród Oli 20:54, 18 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Mam stan przedzawałowy...

jednak jeszcze oddycham, ale po wizycie w Twowim ogrodzie na pewno musiałbym brać antydepresanty.

Wnętrze altany to istny majstersztyk, jest po prostu zajebisty. Z waszych płyt jestem dumny i troszkę się cieszę bo mam ten sam efekt powierzchni na swoich... no z małym defektem , który widzę u was udało się świetnie zniwelować. Czyli materiał do produkcji się sprawdził
No napatrzeć się nie mogę

tylko mi tu bez zawałów

Łukasz metoda na folię okazała się być najlepszym rozwiązaniem bo gładkie płyty jednak betonu nie przypominały a w inny sposób nie bardzo szło uzyskać pory i dziurki. Na pewno robiąc płyty do domu trzeba będzie to jeszcze dopracować ale w altanie mogą być co i jak napiszę na pw
dzięki raz jeszcze !

Biało różowy ogród za płotem. 20:36, 18 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Skończyłem skarpy... uf co za ulga i mogę powiedzieć, że nawet efekt mi się podoba, jedna skarpa ładniejsza jest od drugiej, ale może jeszcze się szala przechyli w przyszłości.

Taka foteczka całości z jeszcze niedokończonymi skarpami na zachętę do oglądania jutro bo zbyt zmęczony na więcej dzisiaj jestem

Ślicznie wyszło
Ogród Cioci cz. 3 19:24, 18 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ciociu ta hortensjowa to jest cudowna, ah te kolory. Przepięknie to wygląda, a ten kolor pysznogłówki wczoraj macałem, ale cóż pomacać sobie mogłem bo ziemi do sadzenia brak

Gdzie macałeś? Mają w bylinowym bo na stronie nie ma?
Ogród w skali mikro cz.II 16:14, 18 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No i tradycja musiała być, z ogrodowiska to każdy z jakimś 'zielskiem' przychodzi

Co do zbiornika jeżeli podoba Ci się taka kanciasta forma to lepiej niech taka zostanie w planach

Zielskiem nooo fieszzzzz ??? jak możesz nazwać na przykład Twoja przecudna matę rozchodnikowa " zielskiem "?? skandaliczny skandal jak by to powiedziała Madzenka

Zbiornik chyba będzie kanciasty i to postokatny..nie umię zrezygnować z traktu komunikacyjnego obok oczka
Ps...eccentriki już dotarły łooogromniaste

I kcem tam jeszcze wsadzić trytomę czy głowny projektant zaakceptuje takie drobne odstępstwo od projektu ??
Mój ogród pod górkę... 14:46, 18 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ładnie teraz się 'spotkaniujesz' a fajnie zobaczyć ogród w innej odsłonie

Lubię odwiedziny Mam nadzieję, że Ty też kiedyś u mnie zawitasz!
Biało różowy ogród za płotem. 14:20, 18 sie 2016

Do góry
Kamilo zdjęcia już na pokładzie

Aniu też się ładnie uśmiechnę

Aniu_t ja się cieszę, że poszedłem jednak w taki rośliny bo też róże i lawenda były w koncepcjach.
Choiny za patelnią nie przepadają, ale prawa skarpa usypana jest z gliny do tego w ciągu dwóch lat buk rzuci cień, więc będzie sobie radzić no i wody jej nie braknie.
Nie wiem czy między róże nie były lepsze jakieś cięte cisy, ale choiny też w porządku.
Tak hortensjom dałem w mieszance troszkę gliny by woda lepiej się trzymała, sadzonki udało mi się bardzo ładne kupić, więc w przyszłym roku pokażą zapewne na co je stać
Biało różowy ogród za płotem. 14:14, 18 sie 2016

Do góry
Polar Bear bardzo nierówno zakwitają

Bardzo lubię ten fragment rabat

i lasek werbeny na koniec

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies