Masz, zrobione od ręki.
Niestety mięliśmy stolarza do d..., spieprzył łącznie blatu, użył dwóch lakierów na szafki... ech życie i fachowcy... niech ich...
Ale i tak jestem zadowolona. Na początku drżałam o blat, teraz kroję na na nim oczywiście dość ostrożnie . Stawiam gorące garnki, wyrabiam ciasto, wszystko bez stresu. Plam po wodzie nie ma, trzeba tylko przy zlewie uważać.
Jesienią będę szlifować i olejować na nowo, bo 4 lata go użytkujemy. No wiesz dzieciaki to potrafią, już są odpryski na lakierze, mam obiecany nowy przez męża zawsze jednak znajdą sie ważniejsze rzeczy No ale bez stresu...
Tak patrzę na tą wjazdową... hortensje to na pewno dobry pomysł, ale od wczesnej wiosny do kwitnienia hortensji nic nie będzie do tego wiosną po ścięciu hortensji pozostanie tylko kępka patyków, na pewno będzie trzeba do tych Diamantino jeszcze coś dodać, na dodatek trzeba by wiedzieć jaka ta rabat długa, szeroka i jakie masz preferencje poza hortensjami
Babolu no dobijasz mnie
Nie dość, że szalejesz i działasz jak błyskawica, to jeszcze masz mój wymarzony blat...
Chciałam, ale bałam się wody głównie...
Ale kiedyś, jak będé zmieniać, to se taki walnę... A co...
Luki dzieki ze zajrzales. Tam jest jakies 10 x 1,4m, hortek zmiesci sie 8 szt, bo rosnie tam forsycja. Usunac sie nie da wiec tne ją w kulę. Wiosna cebulowe, pewnie cos bialego. Czosnki tez dosadze. Dalej kwitna rodki, a i magnolie będą w przyszlym roku wiec zle nie powinno byc. Moze do hortek dosadzac będę jednoroczne typu werbena w jednym roku, w innym cynie lub dalie. Kolory tylko biel i fiolet.
Co myślisz?
Uśmiecham się bo też mam taki układ w kuchni. I okno w tym samym położeniu, tylko zlew w narożniku ładne mebelki, jeszcze konieczne coś zmywalnego między blatem i meblami pozdr.
czytam o rabacie biało-fioletowej, to tak jak u mnie
ale bordo mi się też wdaje
dorzucam mój zestaw: czosnki, hiacynty fioletowe,lawenda,rozchodnik,ostróżki i trawy
Zmywalna mam farbe na scianie, 4 lata wytrzymuje i sladu nie ma. Nic wiecej nie chce. Nad rabata mysle. Musze w tym roku cos posadzic bo chwast sie wprosi