Jesiennie, z konca pazdziernika
Ekran z buka i kostka z graba, sadzone z golym korzeniem wiosna, przyjely sie.
Mini odmiana budlei.Kwitnie calutkie lato.
Fantasia
Zywoplot z laurowisni Genolia.Rosnie szybko.Mozna ciac mocno. Nie przemarza, pomimo -23 stopni w zimie. W tym roku w koncu sie odgrodze od ulicy.
Mialam w tym roku znow pazia krolowej na warzywniaku.Poczwarki sa u mnie na balkonie, w domku z siatki. W maju przeobraza sie w motyle. U nas niestety na liscie zagrozonych gatunkow.
Posadzilam nowa odmiane jagody. Mam od 6 lat 3 krzaki i bardzo duze zbiory, zero chorob. Bardzo polecam. Wczesniej zrobilam kwasny kompost, ktory wymieszalam z ziemia na azalii.
Podobno najbardziej szkodzi (zdrowiu) samo życie i to w takim stopniu że raczej tego się nie przeżywa
popieram eko ale nie dajmy się zwariować
a za oknem prószy bajkowy śnieżek taki jak w czasach gdy w rodzinnych Ziębicach z chłopakami zaczepialiśmy się specjalnymi haczykami do przyczepy traktorów i na łyżwach śmigało się po zaśnieżonych ulicach, wariant z saniami był bardziej ryzykowny bo bat woźnicy śmigał ostro
Koniec sierpnia 2017
Hortka zaczyna się przebarwiać. Teraz przy hortce króluje kosmos
Więcej fotek hortensji nie mam. Ona nie jest aż tak wyrazisto różowa. To taki różowawy kolor przechodzący w brąz. Jest to też pewnie uzależnione od ilości słońca i wilgoci
U nie sąsiedztwo hortki to kolor różowy, biały i niebieski
Agatko, witaj w moich skromnych progach. Zaglądaj, zaglądaj, ale, póki co niewiele u mnie się dzieje, do mojej wiosny jeszcze dobry miesiąc, bo tradycyjnie w ogrod zajrzę koło 1 marca. Do Twojego przedziwnego oczywiście zajrzę.
Miłego weekendu!