Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wianki, dekoracje na Wielkanoc i obsadzanie skrzyneczek 17:13, 22 mar 2018

Do góry
Wianki, dekoracje na Wielkanoc i obsadzanie skrzyneczek 17:12, 22 mar 2018

Do góry

...uDany ogród 17:12, 22 mar 2018

Do góry
abiko napisał(a)
Dana jakie brudne okna, kobieto dobrze kadrujesz
U nas żadne forsycje jeszcze nie kwitną, krokusy mam po czubek przysypane śniegiem.. zima w pełni

Agniesiu, już przez nie nic widać
Forsycje mamy w wazonie. W ogrodzie nabrzmiałe pąki, ale te mrozy wszystko wstrzymały...
U nas śniegu już nie ma ale staw skuty lodem. Dzisiaj było słonecznie, ale wiał paskudnie zimny wiatr. Nic robić nie można bo ręce odmarzają.

Krokusiki nieśmiało zaglądają, czy już po zimie

Ogród Mirelli 17:10, 22 mar 2018

Do góry
I taki świąteczny wianek również do przedszkola

...uDany ogród 17:09, 22 mar 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
wszystko sliczne
ja musze magnolie przesadzic, moze sie w weekend uda Emusia przymusic
okna tez mam brudne, nawet te ktore mmylam w lutym. Ale jjeszcze dwa dni do prcy i dwa tygodnie urlopu, to troche porzadkow nadgonie

Izuś wiosna jest piękna
Ja tez u Mamy będę przesadzać magnolię, bo wsadziła ją w takim miejscu, że się nie mieści...
Okna zamierzam myć w sobotę. Cieszę się, że trochę odpoczniesz. Wybierasz się na święta do kraju?

Nie wiem jak się nazywają te przebiśniegi, ale zaczynają

Ogród Mirelli 17:09, 22 mar 2018

Do góry
Taką wiosenną skrzyneczkę zrobiłam Kubusiowi do przedszkola na pierwszy dzień wiosny - słoneczne zdjęcia z dnia wczorajszego

Bawarka 17:08, 22 mar 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)
Muszelko, zawsze mnie ciesza Twoje odwiedziny, zapraszam

Dzięki!!!! Ale mi miło!!!!
...uDany ogród 17:07, 22 mar 2018

Do góry
Maly_Bialy_Domek napisał(a)
Oby, za bardzo nie mam innego wyboru. Śliczne bazie

Basiu jak nie ma innego wyjścia to musisz spróbować, mam nadzieję że da radę w nowym miejscu
Bazie już w pełnej krasie.
Dzisiaj tez wypatrzyłam cudną kępkę przylaszczek trochę zmaltretowane, ale są

Bawarka 16:56, 22 mar 2018

Do góry
Muszelko, zawsze mnie ciesza Twoje odwiedziny, zapraszam
Dwa ogrody 16:45, 22 mar 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Miło mi, że się ujawniłaś zapraszam
Miedzianem pryskam po wycięciu róż, piwonie z reguły też już zaczynają być widoczne w ziemi, ogarniam wszystko bez wyjątku, wokół róż i piwonii porządnie zraszam też ziemię.
Nadzieja ... jest, za chwilę będziesz narzekać, że rabaty masz zapchane, jeśli masz takie zapędy jak ja

rok 2013

rok 2017
ta sama rabata w prawo i lewo, fotki z samą zielenią
prawie nie dowierzam, że ja to sama, własnymi rękami zdzierałam, sadziłam, siałam, układałam i przekładałam kostkę... chyba już by mi się nie chciało zaczynać wszystkiego od początku

Rozumiem dokładnie ogrom pracy. U mnie tak samo. Jeszcze co roku wożę kompost na rabaty na taczkach. A takich miejsc do obsadzenia jest u mnie dużo. W tym sezonie biorę się Za drugą stronę domu - tam mam masakrę..

Za dalie Was podziwiam. Oprócz kopania trzeba umieć przechowywać.
Bawarka 16:40, 22 mar 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)

... W niektorych mam biale i fioletowe

Bosko...
Bawarka 16:39, 22 mar 2018

Do góry

najmniej mam miejsc bialych. Tych musze dokupic kilka tysiecySa jak pucharki lodow smietankowych...jak kawalki usmiechnietych chmurek w ogrodzie...Sa jak wykrochmalone podusie dzieciece...

Ktore najladniejsze? Dla mnie wszystkie sa piekne...Najmniej lubie zolte, chociaz i te mam, sa jak malutkie smiejace sie sloneczka Biale...sa tak czyste i eleganckie, ze dokupie i bede cieszyc sie ich biela..nawet po snieznej, bialej zimie...Fioletowe? Ich mam najwiecej, i to one sa jakby z aksamitu...fiolecac sie w slonku, daja niesamowite wrazenie krolewskiej komnaty...
Ktore najladniejsze? Wybierz kolor, ktory najblizszy Twojemu sercu
Zielona przestrzeń 16:34, 22 mar 2018

Do góry
Sierotka z LM wzięłam sobie jeszcze takie coś

Bawarka 16:29, 22 mar 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)
Kasiu, a w trawniku masz więcej kolorów? Zastanawiam się nad fioletowymi lub białymi... A może oba?

Mam kilka miejsc,, tysiaca krokusow,, W niektorych mam biale i fioletowe

niektore sa mieszane

niektore tylko fioletowe

Zielona przestrzeń 16:26, 22 mar 2018

Do góry
sierotka napisał(a)

a
Anetko bardzo dobry pomysł nieco drozej ,ale wiesz widzisz co kupujesz ,ja w tym roku zaryzykowałam na te ze szkółki wszak szkółka ma dobre notowania i u kolezanek forumowych.W ub roku kupowałam kwitnące i kwitły fajnie dalej po posadzeniu .ja tylko nie wiem jak je przyciąć postudiuję tutaj i zlocik na dębowym zrobimy i bedzie praktyczna nauka ha ha

Jeszcze jedno

Kup sobie to...

...a będziesz mieć to...

...oraz wiele innych artykułów o cięciu m.in. hortensji, powojników, winorośli, krzewów i drzew owocowych i wiele, wiele innych ciekawostek
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:17, 22 mar 2018

Do góry
Coś tam już wychodzi powolutku ale jeszcze kilka dni trzeba poczekać na wiosnę

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:14, 22 mar 2018

Do góry
Wczoraj był pierwszy dzień wiosny to chciałam dziś uczcić ten fakt wiosennymi fotkami ale to jeszcze troszkę trzeba poczekać. Już za chwilkę będą prawdziwe wiosenne fotki - te dzisiejsze to wciąż jeszcze typowe przedwiośnie....

Coś jeszcze, coś więcej... 15:56, 22 mar 2018
Do góry

bingo !!! ale to juz wiesz
Ogródek Iwony II 15:47, 22 mar 2018
Do góry
Iwk4 napisał(a)
Miałam zrywać tapetę w pokoju, noooo, ale wiosna przyszła, to trzeba było działać.
Skoro w ogrodzie nie można, to stroiki zrobiłam Jajeczne
Pierwszy do przedpokoju:

I wiecie co? Mam postanowienie ogrodowe: kupić sobie wierzbę mandżurską. Zawsze wiosną sąsiadka ją przycinała i miałam darmowe gałązki do dekoracji. I co? Przemarzła jej. I nie mam... Więc kupię wierzbę i posadzę na tyłach jako materiał na dekoracje wiosenne

bardzo ładny .... że jakoś tak nie ma zapedu do takich robót ....nawet nie spotkałam gotowego w sklepie raczej u mnie świeta będa bez wianka chyba ze cos jeszcze upoluje w ostatniej chwili
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies