Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z uśmiechem 20:18, 11 gru 2017

Do góry
Ogród z uśmiechem 20:15, 11 gru 2017

Do góry
Pokażę Wam obżartucha
Takiego grubaśnego gila to dawno nie widziałam. Początkowo to nawet nie sądziłam, że to właśnie gil Całe stada były w ub roku ale takie, to nie. Ten ananasek siadł sobie na pęcherznicy i obskubywał ją z pół godziny. Zdjęcia robiłam zza szyby więc nie są zbyt ostre ale nie chciałam go ploszyć

...uDany ogród 19:50, 11 gru 2017

Do góry
Phoebe napisał(a)
Danusiu, zawsze czekam z utęsknieniem na czas,kiedy pokażesz dekoracje świąteczne...
Dzięki Tobie w każdej sytuacji, nawet i bez domu potrafi zadziać się magia...

Kinguniu stęskniłam się za Tobą
Bardzo dziękuję za te słowa! Cieszę się, że podoba Ci się mój świat.
Dzisiaj ostatecznie postanowione, remontujemy dom u Mamy. Nie mogę dłużej czekać, bo przez to czekanie życie między palcami mi ucieka.
Będziemy robić oddzielne wejście, żeby mieć więcej intymności. Tego brakuje mi najbardziej. Zyskam kuchnię z jadalnia w miejscu klatki schodowej no i duży pokój mi się przeluźni. Nawet kominek będzie
Wymienię okna na takie jak mi się podobają, łazienkę przerobimy i zyskam pralnię . Zrobiłam plan, trochę nad nim siedziałam ale chyba mi się podoba.
Pan od remontów był , wycenił i stwierdził że pomysł jest niegłupi.
Do tego będę zakładała kolejny ogród, a w zasadzie ogródek. Teraz siedzę nad konkretnym planem .
Czas zacząć żyć pełną piersią
Pozdrawiam Cię serdecznie!!

Świąteczna sypialnia

Pszczelarnia 19:45, 11 gru 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Ewunia,moja Ty królowo dereniowa j(...)

Tak sobie z lubością czytam.

Derenie w ogrodzie:

Pszczelarnia 19:41, 11 gru 2017

Do góry
mira napisał(a)
(...)
A tak przy okazji gdzie będziesz miec zbiornik na deszczówkę w szklarni czy poza.

On jest poza szklarnią, zbiera wodę z dachu, jeszcze na roboczo:

Ogród z wilkiem zamkn. 19:36, 11 gru 2017

Do góry
DorKa napisał(a)
Madziu cudniaste są ! Zdradzisz przepis ? Też chcę

Dzięki
Na spód ( brzuch ) wykrojone plecy ze starego swetra , do środka takie kulki piankowe ( to od koleżanki z pracy jakieś resztki - można różne wypełnienie dać .... np. Ze starych poduszek ) owinięte folią bombelkową i owinięte swetrem spięty brzuch trytytką , taką jak trawy wiązałam , pewnie można sznurkiem związać ,albo czymkolwiek ,ale trytytkami szybciej
Następnie zrobiona tuba na czapkę z tektury i nałożony na to rękaw od swetra ( docięty na kształt stożka i zszyty )
Cześć czapek ,to wykrojone stożki z koca szarego hihi
Jeszcze do tej tuby kartonowej doczepiałysmy drucik ,żeby tą czapę na końcu można było wygiąć
Nos zrobiony z podkolanówek rajstopowych wypchanych watą
Broda - kupione w bonoteksie kawałek futra białego 1,50 x 15 cm - coś ok 20 zł dałam na nie wyszło tych bród ok 12
Cześć bród mam z włóczki rozczesanej ( te poprzednie )
Mam nadzieję ,ze w miarę jasno wytłumaczyłam nie robiłam fotek z tworzenia niestety
Ale tu fotka bez czapki i nosa

A tu sam nos

Pochwal się jak zrobisz
Pszczelarnia 19:35, 11 gru 2017

Do góry
Św. Mikołaj był i się spisał na medal. Ale to było pewne, bo eM. list na pocztę nosił a on solidny jest jako posłaniec.

Księżycowy... 18:46, 11 gru 2017

Do góry
Hmmm, magnolia może to dobry pomysł,żeby dać jej tam jeszcze szansę. Muszę jakąś fajną, małą odmianę znaleźć...
Tymczasem siedzę w planach na przyszły sezon...

Ogrodowy spektakl trwa ... 17:46, 11 gru 2017

Do góry
mira napisał(a)
Eh to jest radość to jest ogród dobrze usytuowany.
Masz idealny ogród wyczytałam wieczorem napiszę

Ja trawy mielę i robią za słomę do truskawek a obornik mam granulowany no i przechodzę na Emy i biohumus ponoć tony obornika zawiera

Posil się bo robota czeka

Z dziurka gwiazdką czy serduszkiem?

Do rojników wrócę wieczorem bo mam super pomysł

Pozdrawiam wszystkich

Z puchem śnieżnym to długo nie postoją. Napisz. Wieczorem pokażę wszystko i opowiem.
Ogród dobrze usytuowany, ha - marzenie to ogród zaciszny (wczoraj miałam śnieżycę lodowatą). Ale na to trzeba jeszcze trochę czasu i pomysłów, jak to osiągnąć, potoku kijem nie zawrócę. Mam idealny ogród - tak w marzeniach mam.
Bawarka 17:40, 11 gru 2017

Do góry
Pokaze Wam, co odkrylam jakis czas temu. Owoc papaya, smak jak dla mnie bardzo lagodny, za to pestki... Gdy po raz pierwszy je rozgryzlam, zaskoczyl mnie ich smak. W pierwszej chwili pomyslalam: pieprz...pozniej...chrzan...Nie, za trzecim, chyba rzezucha. Wiec wrzucmy te wszystkie porownania do jednego garnka i wyjdzie nam smak pestki tego owocu Bajka, po prostu bajka.

Pestki uzywam w formie i zmielonej i w calosci jako...zwykly pieprz. Jest pyszny, dodaje potrawom swietnego smaczku, czegos nieuchwytnego
Wydlubuje je z owocu

Plucze na sicie i susze.

Owoc papaya jest najzdrowszym owocem na swiecie, poniewaz nie wchlania pestycydow ( a przynajmniej tak o nim pisza) Pestki... Samo zdrowie, poczytajcie o nich, jest sporo informacji w necie
Bawarka 17:24, 11 gru 2017

Do góry
A teraz pokaze roznice pomiedzy klejem Vicol, a kupionym tutaj...

Bombka klejona Vicolem jest snieznobiala, klejem kupionym tutaj, taka troche zoltawa...Roznice widac nawet na zdjeciu

Czas na zimna porcelane i kolejne bombki Z vicolem

My bedziemy pomagac.

Bawarka 17:18, 11 gru 2017

Do góry
violka171 napisał(a)

fantastycznie Ci wyszły,już sobie wyobrażam ten szał z wikolem

Wiolu, dzieki Tobie I jakie piekne cuda przyszly razem z klejem...Zdolna ta nasza Wiola, bardzo zdolna
Dziekuje kochana dziewczyno, za klej, za bombki, za to, ze Ci sie chcialo ....

Co za finezja wykonania, no cudne po prostu

I Aniolki tez przyjechaly

I klej. To teraz bedzie sie dzialo
Gożdzikowa - wiejski ogród 17:16, 11 gru 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

A u mnie zima. Ze śnieżycą i hulającym wiatrem. I widzę moje ulubione astry.

Siejesz je co roku?

Słyszałam w telewizji,że zima u Was szaleje....U mnie ciepło nawet przestał padać deszcz i wyjrzało słońce....ale tyle błota ,że trzeba ubierać kalosze do kolan

Ewo
astry ,aksamitki i szałwia błyszcząca to moje ulubione jednoroczne ...mam je co roku
Astry siałam tylko peoniowe...w tym roku zmieniłam na dwubarwne pomponowe i przy nich zostanę ...super są

Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:07, 11 gru 2017

Do góry

to z bardzo daleka zrobione

Gożdzikowa - wiejski ogród 17:04, 11 gru 2017

Do góry
Joku napisał(a)
Bardzo ładne obrazki dziś pokazujesz. Pozdrawia emerytka, nadal pracująca.

Rownież pozdrawiam...

Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:01, 11 gru 2017

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:56, 11 gru 2017

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:46, 11 gru 2017

Do góry
Już się wieczór robił i światło kiepskie

ale się na mnie popatrzyła fiu fiu
Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:40, 11 gru 2017

Do góry
Fajnie ożywiają ogród gdy rośliny śpią snem zimowym, a wiosną jest taka cudna muzyka w całym ogrodzie
Może kiedyś będą trele jak w dzikich ostępach

co to za ptaszek w kokosie?
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 16:24, 11 gru 2017

Do góry
Jedzonko dziś

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies