Cały tydzień wstaję o 5.30. Madżenka zresztą też. Nasi M. pukali się palcem w czoła - bo kto to widział z własnej nieprzymuszonej woli w sobotę o tak barbarzyńskiej porze wstawać Ale czegóż się nie robi dla zakupów w TAKIM towarzystwie
W którym? Bo wydaje mi się, że byłam w kilku Ale wszystko na głównej hali, do jednej małej, osobnej wskoczyłyśmy tylko po mech. Na jednym stoisku był bardzo duży wybór przeróżnych donic i osłonek - to nam się spodobało najbardziej Tam kupiłam moje miso-doniczki i Irenka swoje też.
A co dają na tym, o którym piszesz?
Urszulla te donice z pierwszego linka msgarden to dokładnie te, które mam - kolor kawa Ale ten plastik bardzo taki plastikowy Nie pasi mi A inne w cenie już zdecysowanie mniej rozsądnej
Jutro jadę zobaczyć na nasz kiermasz Deromy, ale teraz poza sezonem, to raczej nie spodziewam się tam cudów
Magda giełda fajna, to fakt, ale oczopląsu można dostać A przez to, że sprzedawcy żywych kwiatów zwijają się o 9, trzeba mieć naprawdę niezłe tempo i opracowaną listę zakupów
Syla a ja właśnie u Ciebie podglądałam plany na czerwone pufy (wow!) i czytałam o obwódkach trzmielinkowych Buziam!
dlatego jak jadę to ok. 4 rano
przewracam się o tej porze na drugi a nawet trzeci bok
no ale jak mus to mus...
Hmmmm to októrej ja bym musiała wyjechać?????????? Żeby na 4 zdążyć?????
Urszulla te donice z pierwszego linka msgarden to dokładnie te, które mam - kolor kawa Ale ten plastik bardzo taki plastikowy Nie pasi mi A inne w cenie już zdecysowanie mniej rozsądnej
Jutro jadę zobaczyć na nasz kiermasz Deromy, ale teraz poza sezonem, to raczej nie spodziewam się tam cudów
Magda giełda fajna, to fakt, ale oczopląsu można dostać A przez to, że sprzedawcy żywych kwiatów zwijają się o 9, trzeba mieć naprawdę niezłe tempo i opracowaną listę zakupów
Syla a ja właśnie u Ciebie podglądałam plany na czerwone pufy (wow!) i czytałam o obwódkach trzmielinkowych Buziam!
dlatego jak jadę to ok. 4 rano
przewracam się o tej porze na drugi a nawet trzeci bok
no ale jak mus to mus...
U Ciebie trzmielina może być i po kwadracie w kostkę sadzona
I szable - moje dużo mniejsze niż Irenki i Marzenki, choć i tak za duże w porównaniu z tymi, do których je dokupiłam. Oczywiście czego nie mam? Odpowiednich donic Te plastikowe to tymczasowa prowizorka, która stoi już od roku Podobają mi się baaaardzo te z Polnixu, zamówione przez Marzenkę, ale wydaje mi się, że ten kolor kompletnie do mnie nie pasuje...
Schody i drzwi mam dębowe ciemne, ściany w ciepłym beżu... I jak tu znaleźć fajną donicę/donice za rozsądną cenę???
Marzenko, widziałam Twoje inspiracje doniczkowe u Magdy 70. Całe fajne - poza ceną
Madżenka ma fajne pomysły doniczkowe...ja przejściowo też pasuję na tańsze...
A takie podłużne jak te tylko w innym kolorze może ....i z nawadnianiem? lub 2 inne?
A ja o postępowaniu z przekwitłym cyklamenem piszę - zapytuję, bo mam. I już liście obcięłam i nie wiem, co dalej. A chcę coś z nim zrobić. Bo mam niedosyt zajęć ogrodowych.
Szable - lata 70 jak nic. Obowiązkowo w oknach były. Cieszę się, że wracają w wielkim stylu.
Pszczółko, zapytuj o cyklamena mądrzejszych, bo ja zawsze po kwitnieniu wywalam, bo właśnie nie wiem co z nim dalej począć...
A szable bardzo lubię, te z żółtym marginesem na liściach. A parę ładnych lat temu, moja babcia wyrzuciła wypasiony egzemplarz, bo już niemodny był Teraz bym chętnie takiego zaadoptowała
Jeśli nie były w ziemi od ubiegłego kwitnienia, to raczej nie dały rady się odżywić i teoretycznie nie powinny kwitnąć. Można na rabatę jak rozmarznie ziemia. Rok przerwy i w przyszłym sezonie powinny zakwitnąć.
Aga, mi akurat na jego kwitnieniu nie zależy Został przeznaczony na pokrycie wierzchu kwiatków w doniczkach.
Agniecha pisze o narcyzach a Ty o mchu
To przez tę późną porę - przysypiałam już nad lapkiem i niekumata byłam
Dzięki Aga, czyli nie ma się co łudzić, że zakwitną.
Jeśli nie były w ziemi od ubiegłego kwitnienia, to raczej nie dały rady się odżywić i teoretycznie nie powinny kwitnąć. Można na rabatę jak rozmarznie ziemia. Rok przerwy i w przyszłym sezonie powinny zakwitnąć.
Aga, mi akurat na jego kwitnieniu nie zależy Został przeznaczony na pokrycie wierzchu kwiatków w doniczkach.