Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 00:07, 05 lut 2013

I szable - moje dużo mniejsze niż Irenki i Marzenki, choć i tak za duże w porównaniu z tymi, do których je dokupiłam. Oczywiście czego nie mam? Odpowiednich donic Te plastikowe to tymczasowa prowizorka, która stoi już od roku Podobają mi się baaaardzo te z Polnixu, zamówione przez Marzenkę, ale wydaje mi się, że ten kolor kompletnie do mnie nie pasuje...

Schody i drzwi mam dębowe ciemne, ściany w ciepłym beżu... I jak tu znaleźć fajną donicę/donice za rozsądną cenę???

Marzenko, widziałam Twoje inspiracje doniczkowe u Magdy 70. Całe fajne - poza ceną
Wieloszka 00:09, 05 lut 2013

agniecha973 napisał(a)
Jeśli nie były w ziemi od ubiegłego kwitnienia, to raczej nie dały rady się odżywić i teoretycznie nie powinny kwitnąć. Można na rabatę jak rozmarznie ziemia. Rok przerwy i w przyszłym sezonie powinny zakwitnąć.

Aga, mi akurat na jego kwitnieniu nie zależy Został przeznaczony na pokrycie wierzchu kwiatków w doniczkach.
Madzenka 00:19, 05 lut 2013

Wstawiaj hiacynty do zimnego garażu. Dziwne... U mnie się powoli roziwjają.... Na razie niemal wcale... Chyba masz cieplej.

A narcyzom dalabym ziemię i przetstowała nawożenie florovitem ....
Madzenka 00:20, 05 lut 2013

Wieloszka napisał(a)

Jeśli nie były w ziemi od ubiegłego kwitnienia, to raczej nie dały rady się odżywić i teoretycznie nie powinny kwitnąć. Można na rabatę jak rozmarznie ziemia. Rok przerwy i w przyszłym sezonie powinny zakwitnąć.

Aga, mi akurat na jego kwitnieniu nie zależy Został przeznaczony na pokrycie wierzchu kwiatków w doniczkach.

Agniecha pisze o narcyzach a Ty o mchu
Pszczelarnia 00:35, 05 lut 2013

A ja o postępowaniu z przekwitłym cyklamenem piszę - zapytuję, bo mam. I już liście obcięłam i nie wiem, co dalej. A chcę coś z nim zrobić. Bo mam niedosyt zajęć ogrodowych.

Szable - lata 70 jak nic. Obowiązkowo w oknach były. Cieszę się, że wracają w wielkim stylu.
Wieloszka 21:06, 05 lut 2013

Marzena2007 napisał(a)

Agniecha pisze o narcyzach a Ty o mchu

To przez tę późną porę - przysypiałam już nad lapkiem i niekumata byłam
Dzięki Aga, czyli nie ma się co łudzić, że zakwitną.
Wieloszka 21:12, 05 lut 2013

Pszczelarnia napisał(a)
A ja o postępowaniu z przekwitłym cyklamenem piszę - zapytuję, bo mam. I już liście obcięłam i nie wiem, co dalej. A chcę coś z nim zrobić. Bo mam niedosyt zajęć ogrodowych.

Szable - lata 70 jak nic. Obowiązkowo w oknach były. Cieszę się, że wracają w wielkim stylu.

Pszczółko, zapytuj o cyklamena mądrzejszych, bo ja zawsze po kwitnieniu wywalam, bo właśnie nie wiem co z nim dalej począć...
A szable bardzo lubię, te z żółtym marginesem na liściach. A parę ładnych lat temu, moja babcia wyrzuciła wypasiony egzemplarz, bo już niemodny był Teraz bym chętnie takiego zaadoptowała
Urszulla 21:24, 05 lut 2013

Wieloszka napisał(a)
I szable - moje dużo mniejsze niż Irenki i Marzenki, choć i tak za duże w porównaniu z tymi, do których je dokupiłam. Oczywiście czego nie mam? Odpowiednich donic Te plastikowe to tymczasowa prowizorka, która stoi już od roku Podobają mi się baaaardzo te z Polnixu, zamówione przez Marzenkę, ale wydaje mi się, że ten kolor kompletnie do mnie nie pasuje...

Schody i drzwi mam dębowe ciemne, ściany w ciepłym beżu... I jak tu znaleźć fajną donicę/donice za rozsądną cenę???

Marzenko, widziałam Twoje inspiracje doniczkowe u Magdy 70. Całe fajne - poza ceną

Madżenka ma fajne pomysły doniczkowe...ja przejściowo też pasuję na tańsze...
A takie podłużne jak te tylko w innym kolorze może ....i z nawadnianiem? lub 2 inne?

http://msgarden.pl/pl/p/Doniczka-COUBI-DUP/158
http://msgarden.pl/pl/p/Doniczka-COUBI-DUW/159
http://markus-sklep.celtur.com/p682,cd310-donica-lilia-z-wkladem.html

Fajne zrobiłaś zakupy....też bluszczyk kupiłam i zadołowałam z hiacyntamiładnie im razem...na chwilkę
Magda70 21:50, 05 lut 2013

oj ta Wasza fajna giełda...zazdraszczam...
Syla 21:54, 05 lut 2013

Udane zakupy widzę pozdrawiam Aguś