Pierwszy raz jestem u Ciebie i muszę, muszę napisać że piękne te zdjęcia z Twojej działki ! Pozdrawiam sąsiadkę z opolszczyzny i życzę spokoju i zdrowia.
Kochani, szczególnie dzieciaci. Pytanie zupełnie nie ogrodowe mam ale rozmawiamy na forum na wiele tematów więc ośmielę sie zapytać.
Wczoraj samochód potrącił naszego kociaka. Niestety kota nie udało sie uratować choć wypadek przeżył
Pytanie czy i jak powiedzieć dziewięciolatkowi że kot nie żyje?
Ja jestem za tym żeby mu powiedzieć prawdę. Nie chcę go okłamywać że kot gdzięś sobie poszedł bo myślę że syn będzie czekał na swojego kiciaka i miał ciągle nadzieję że on wróci. Mąż odwrotnie, skłamać i powiedzieć że kot gdzieś poleciał...
Jakie jest Wasze zdanie.
Nasz kociak smacznie śpiący na ulubionym fotelu jeszcze parę dni temu
Adsiu, Agatko, nie mam pojęcia, jakie warunki lubi trzcinnik. Mój Zbyszek też go nie lubi. Teraz, gdy ja się zachwycam jego kolorem słomkowym, on mówi, ze to siano. Ale trzcinniki są różne. Mam trzy i wszystkie jakoś są mi miłe, gdy na nie patrzę trzcinnik karl foerster trzcinnik overdam jeszcze malutki, dzielona kępka z jednej na 5 sztuk trzcinnik krótkowłosy
A potem była wycieczka do Prawęcina po Nigry szczepione.
Jedna z czterech jest bardziej wypasiona, ma większe listki i koronę (pan twierdził że ona jest starsza od pozostałych, zobaczę za rok czy się zrównają). Na wiosnę przytnę koronę żeby się zagęściły.
Ustawione będą tak.
Ale teraz czekamy na paliki z tartaku. I puki co musi im trampolina wystarczyć
Gosiu, było mi bardzo miło. Żadnej fotki nie zrobiłyśmy sobie na pamiątkę. Kolejnym razem pamiętaj. Tak mi się komfortowo z tobą spędzało czas, że zapomniałam o powinnościach.
Zbyszek mi wypomina uciętego powojnika, którego podcięłam przypadkiem, ale to jest chyba zaczątek zmian pergolowych. Ma zamiar zdjąć kratki i niebawem będzie na nowo robił. Gromadzi materiał i głośno o tej pergoli mówi, czyli będzie szybciej, niż myślę. Tylko drewnochron muszę kupić, bo się skończył.
Gosiu, zdrówka życzę. Ja w zeszłym tygodniu się zbierałam, teraz ty
Te liście wielkie to funkia Stained Glass, jeżówki Hot Lava (ledwo je widać),trawa trzcinnik, jeszcze tam jest czosnek, rozchodniki i funkia Fire and Ice z szałwią, pnącze to cytryniec chiński zanim to osiągnie efekt jaki ja chcę widzieć to trochę potrwa -
i specjalnie dla Ciebie rano zrobiłam fotki lin
Wcale nie leży- już pokazuję dowody , że coś się dzieje na azie ide w poszerzanie bocznych rabat....Zaczęłam od prawej strony Dzisiaj będzie c.d.
Powiedz mi tylko jeszcze jakie żywopłoty miałaś na myśli , bo zaczyna się dobry sezon na graby.....
Przed:
Po:
folia też poszła wek zostały tylko siewki stipy
Tak Mireczko, od kilku dni Denim mieszka już w moim domku. Wczoraj chciałam Ci o tym napisać, ale w nawale prac nawet komputera nie odpaliłam. Śliczny jest i bardzo Ci za niego dziękuję
Gosi się tak podobał, że nawet chciała Cię prosić o zrobienie sadzonki
Dotarła paczuszka z turzycami The beatles i ptasie łapki
Ptasie łapki były ładne i udało się je trochę podzielić
The beatles myślałam że ona kępkowo rośnie, a tu tyle kłączy, mam nadzieje że mi czegoś innego nie wcisnęli
Witam
Proszę drogich forumowiczów o pomoc w uratowaniu hortensji. Posadzone w dwa miesiące temu ziemia gliniasta ale przygotowałam duży dół i ziemia dedykowana dla Hortensji. W czasie upałów było podlewane i nic im nie było a teraz jest pogoda bardziej deszczowa i zaczęły listki na obrzeżach rdzewieć. Łodygi tez rdzewieją. Posadzone w półcieniu osłonięte wiec może to grzyb bo na spodzie listka jak na zdjęciach.
To moje pierwsze hortensje wiec się dopiero uczę. Z góry dziękuje za pomoc.
Może mnie admin nie wygoni wszak to forum ogrodnicze a nie leśne
To pokażę kolejne takie wejście by zrzucić stres
Chciałabym Ani pokazać miejsce gdzie rośnie aktualnie kilkadziesiąt kań w jednym miejscu ale dzisiaj nie mogę jeszcze .
Oczywiście. Urosną. Dlatego nie chce ich w wersji jeden.
Ale jak już pisałam, to dywagacje nad daleką przyszłością. Póki co hakuro. Uważam że z rozplenicami komponuje się świetnie.