Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Komendówka 08:53, 21 wrz 2017

Do góry
roma2 napisał(a)

Pierwszy raz jestem u Ciebie i muszę, muszę napisać że piękne te zdjęcia z Twojej działki ! Pozdrawiam sąsiadkę z opolszczyzny i życzę spokoju i zdrowia.
Ogródek Iwony II 08:47, 21 wrz 2017

Do góry
Miłego dnia, lecę do pracy, reszta w wolnym czasie. Także o działaniach z cyklu: z życia ogrodnika - fotki są
Skarbonkowy ogródek 08:47, 21 wrz 2017

Do góry
Kochani, szczególnie dzieciaci. Pytanie zupełnie nie ogrodowe mam ale rozmawiamy na forum na wiele tematów więc ośmielę sie zapytać.

Wczoraj samochód potrącił naszego kociaka. Niestety kota nie udało sie uratować choć wypadek przeżył

Pytanie czy i jak powiedzieć dziewięciolatkowi że kot nie żyje?
Ja jestem za tym żeby mu powiedzieć prawdę. Nie chcę go okłamywać że kot gdzięś sobie poszedł bo myślę że syn będzie czekał na swojego kiciaka i miał ciągle nadzieję że on wróci. Mąż odwrotnie, skłamać i powiedzieć że kot gdzieś poleciał...

Jakie jest Wasze zdanie.

Nasz kociak smacznie śpiący na ulubionym fotelu jeszcze parę dni temu

Ogródek Iwony II 08:46, 21 wrz 2017

Do góry
asiak napisał(a)
A u mnie trzcinnik się pokłada, nie lubię go chyba...
Nie rośnie na pełnym słońcu, może dlatego

AgataP napisał(a)

A mnie też jakoś nie urzeka, a właśnie rośnie na pełnym słonku - może za mało go podlewam...

Adsiu, Agatko, nie mam pojęcia, jakie warunki lubi trzcinnik. Mój Zbyszek też go nie lubi. Teraz, gdy ja się zachwycam jego kolorem słomkowym, on mówi, ze to siano. Ale trzcinniki są różne. Mam trzy i wszystkie jakoś są mi miłe, gdy na nie patrzę
trzcinnik karl foerster

trzcinnik overdam jeszcze malutki, dzielona kępka z jednej na 5 sztuk

trzcinnik krótkowłosy

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 08:43, 21 wrz 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Kochani potrzebuję zidentyfikować takie drzewko. Piękne, zdrowe, cudownie zaczyna się przebarwiać.

Przypomina trochę Malus toringoides - jedną z jabłoni ozdobnych.
Ogród zapracowanej mamuśki 08:39, 21 wrz 2017

Do góry
A potem była wycieczka do Prawęcina po Nigry szczepione.
Jedna z czterech jest bardziej wypasiona, ma większe listki i koronę (pan twierdził że ona jest starsza od pozostałych, zobaczę za rok czy się zrównają). Na wiosnę przytnę koronę żeby się zagęściły.
Ustawione będą tak.

Ale teraz czekamy na paliki z tartaku. I puki co musi im trampolina wystarczyć
Ogródek Iwony II 08:39, 21 wrz 2017

Do góry
Margo napisał(a)
Iwonko, dopiero teraz zaglądam ale dziękuję za przemiła gościnę. Bardzo lubię odwiedzać Ciebie i Twój ogród, No i faktycznie nagadac się nie możemy .
Dziękuję za roślinki, sadzonki bluszczu mega duże są. Stipę dla Ciebie zebrałam, a hakone wykopię w przyszłym tygodniu, bo teraz chora jestem .
Buziaki

Gosiu, było mi bardzo miło. Żadnej fotki nie zrobiłyśmy sobie na pamiątkę. Kolejnym razem pamiętaj. Tak mi się komfortowo z tobą spędzało czas, że zapomniałam o powinnościach.

Zbyszek mi wypomina uciętego powojnika, którego podcięłam przypadkiem, ale to jest chyba zaczątek zmian pergolowych. Ma zamiar zdjąć kratki i niebawem będzie na nowo robił. Gromadzi materiał i głośno o tej pergoli mówi, czyli będzie szybciej, niż myślę. Tylko drewnochron muszę kupić, bo się skończył.
Gosiu, zdrówka życzę. Ja w zeszłym tygodniu się zbierałam, teraz ty
Lubię go :) 08:37, 21 wrz 2017

Do góry
Te liście wielkie to funkia Stained Glass, jeżówki Hot Lava (ledwo je widać),trawa trzcinnik, jeszcze tam jest czosnek, rozchodniki i funkia Fire and Ice z szałwią, pnącze to cytryniec chiński zanim to osiągnie efekt jaki ja chcę widzieć to trochę potrwa -
i specjalnie dla Ciebie rano zrobiłam fotki lin

Działka prawie w Borach Tucholskich 08:33, 21 wrz 2017

Do góry
"Hej, dzień się budzi
w kolorze słońca
W otwartych oczach ludzi..."

czujesz to ?

Ogród zapracowanej mamuśki 08:32, 21 wrz 2017

Do góry
mamuska1980 napisał(a)
The beatles poszły na rabatę szambową. Dojdą tu tulipanki, ale nie wiem co tu jeszcze dosadzić puki trawka się nie rozrośnie.

Tutaj może obwódkę bukszpanową w literkę L? A na wiosnę tulipany albo czosnki, jeszcze kilka trawek dosadziłabym
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 08:31, 21 wrz 2017

Do góry
makadamia napisał(a)

No wymyśliła, wymyśliła, i co? leży ta koncepcja i się dezakutalizuje.

Weź trochę powera od Margerytki

Wcale nie leży- już pokazuję dowody , że coś się dzieje na azie ide w poszerzanie bocznych rabat....Zaczęłam od prawej strony Dzisiaj będzie c.d.
Powiedz mi tylko jeszcze jakie żywopłoty miałaś na myśli , bo zaczyna się dobry sezon na graby.....
Przed:

Po:
folia też poszła wek
zostały tylko siewki stipy
Ogród z wilkiem zamkn. 08:25, 21 wrz 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
Te moje vanilki jakieś mocno ciemne są

Na tej rodkowo-azaliowej coś muszę pozmieniać , brak mi tam koloru

Takie tam

Tu też chyba zabardzo naciapkane ale za to kolorowo

Ślicznie Magda, poszłaś jak burza, mam wrażenie, że w jeden sezon cały ogród zrobiłaś A vanilki moje podobnie wyglądają
Jaką trawkę masz na 3 zdjęciu?
Ogród zapracowanej mamuśki 08:23, 21 wrz 2017

Do góry
The beatles poszły na rabatę szambową. Dojdą tu tulipanki, ale nie wiem co tu jeszcze dosadzić puki trawka się nie rozrośnie.

Turzyca ptasie łapki posądzona przy magnolii. Z 7 sadzonek zrobiłam 20.
Tutaj też cosik brakuje.

Ogródek Iwony II 08:21, 21 wrz 2017

Do góry
Tak Mireczko, od kilku dni Denim mieszka już w moim domku. Wczoraj chciałam Ci o tym napisać, ale w nawale prac nawet komputera nie odpaliłam. Śliczny jest i bardzo Ci za niego dziękuję
Gosi się tak podobał, że nawet chciała Cię prosić o zrobienie sadzonki

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 08:20, 21 wrz 2017

Do góry

Ervinho napisał(a)
Dorzucam kilka bliższych zdjéć

Wygląda jak krzaczasta forma migdałka...
Ogród zapracowanej mamuśki 07:59, 21 wrz 2017

Do góry
Dotarła paczuszka z turzycami The beatles i ptasie łapki

Ptasie łapki były ładne i udało się je trochę podzielić
The beatles myślałam że ona kępkowo rośnie, a tu tyle kłączy, mam nadzieje że mi czegoś innego nie wcisnęli
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 07:58, 21 wrz 2017

Do góry
A to zaczyna trawić moje bukszpany...
Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 07:42, 21 wrz 2017

Do góry
Witam
Proszę drogich forumowiczów o pomoc w uratowaniu hortensji. Posadzone w dwa miesiące temu ziemia gliniasta ale przygotowałam duży dół i ziemia dedykowana dla Hortensji. W czasie upałów było podlewane i nic im nie było a teraz jest pogoda bardziej deszczowa i zaczęły listki na obrzeżach rdzewieć. Łodygi tez rdzewieją. Posadzone w półcieniu osłonięte wiec może to grzyb bo na spodzie listka jak na zdjęciach.

To moje pierwsze hortensje wiec się dopiero uczę. Z góry dziękuje za pomoc.
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 07:23, 21 wrz 2017

Do góry
Może mnie admin nie wygoni wszak to forum ogrodnicze a nie leśne

To pokażę kolejne takie wejście by zrzucić stres
Chciałabym Ani pokazać miejsce gdzie rośnie aktualnie kilkadziesiąt kań w jednym miejscu ale dzisiaj nie mogę jeszcze .
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 06:35, 21 wrz 2017

Do góry
Zana napisał(a)

Zmartwię Cię, ale też głosuję za tą wersją. Po co Ci graby na tle tuj, tuje przecież urosną wysokie.

Oczywiście. Urosną. Dlatego nie chce ich w wersji jeden.
Ale jak już pisałam, to dywagacje nad daleką przyszłością. Póki co hakuro. Uważam że z rozplenicami komponuje się świetnie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies