Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

mrokasia 18:15, 12 gru 2017

Wow!!!! Iwka, normalnie zaniemówiłam!!!
Przepiękne te Twoje wyplatanki
DorKa 20:16, 12 gru 2017

mrokasia napisał(a)

Ja
uff Kasia troszkę mi ulżyło
polinka 18:56, 13 gru 2017

iwka napisał(a)
serwetnik lub jak kto woli chustecznik prosto się robi, te akurat wykonałam z papieru śniadaniowego. Nie wiem za bardzo jak Ci wytłumaczyć chyba że zrozumiesz co napiszę trzeba mieć jakąś formę,trochę większą jak pudełko chusteczek, wycinasz dwie tekturki takiej samej wielkości z otworkami na środku,jedną oklejasz tym czym chcesz,może być jakaś tapeta ja użyłam kawałków skai. Na jedną część w takich samych odstępach przyklejasz rurki osnowy,przykrywasz drugą częścią,trzeba odczekać aż dobrze zaschnie. Zaczynasz wyplatać,pierwszy rządek splot ósemkowy z trzech rurek, kolejne splot ósemkowy zwykły. Koniec a jeszcze malowanie lakierem w celu usztywnienia

Śliczne!!! Zdolnaś TY
Magleska 19:02, 13 gru 2017

iwka napisał(a)
dziękuję Madzia,idę zobaczyć czy odpowiedziałaś na moje pytanie

Nie wiem czy byłaś , ale odpowiedziałam
Ps. Przecudne robisz te koszyki ,podziwiam bardzo ....ile to pracy i cierpliwości do tego trzeba .....ale są niesamowite .., precyzyjne ......w życiu bym nie powiedziała ,że to z papieru ....dla mnie wygląda jak wiklina ..... zdolniacha
kasja83 08:22, 14 gru 2017

iwka napisał(a)
to Ci pokażę co nieco

tu np tacki zrobione z papieru pakowego

a tu taka osłonka ze śniadaniowego

Ale, że naprawdę?????
Jestem w szoku!Pięknie!!!!
mamuska1980 10:29, 14 gru 2017

Superaśne robótki ręczne. U mnie brak cierpliwości, dwie lewe ręce i takich cudeniek nie ma.
Anda 10:41, 14 gru 2017

Ten chustecznik baaardzo mi się podoba. Jak będę następnym razem w PL to się do Ciebie po taki zgłoszę, ok?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kasja83 10:32, 02 sty 2018

Iwonka wszystkiego dobrego w Nowym Roku życzę. Energii i pasji do tworzenia i działania-jak do tej pory
Makusia 14:12, 23 sty 2018

Iwka Bestio! Prze prze przepiękne te rękodzieła! Ależ Ty masz talent!!!!
iwka 12:04, 10 lut 2018

helooołłł wszystkim

Dawno mnie tu nie było i dzisiaj zmotywowana przez jedną koleżankę wpadam na chwilkę

wszystkim dziękuję za miłe słowa o moich wyplatankach, ot takie dodatkowe zajęcie na długie zimowe wieczory, kopać się nie da, to trzeba czymś ręce zająć i zima szybciej mija

Dziewczyny które chciały linki, polecam na początek Magdę Komar Maggi, prowadzi bloga i na youtube wrzuca filmiki. Na początek w sam raz, bardzo dokładnie wszystko tłumaczy.

AniMa dobrze utwardzone wytrzymują sporo teraz zrobiłam donice,zobaczymy jak będą się sprawować

Dorka,no niestety bardzo pracochłonne zajęcie,trzeba nakręcić się tych rurek, później wypleść i jeszcze żeby było ładne nie jeden koszyk wylądował w piecu

Kochani,wszystkim bardzo dziękuję

Zdjęć dawno nie było, mamy luty a moje fotki z końca grudnia