Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 19:50, 10 kwi 2026

Do góry
Judith napisał(a)
I na koniec śmiech przez łzy - szykujący się do kwitnienia jeden jedyny kwiat magnolii gwiaździstej…

Ale jak to tylko jeden ???
Ranczo Edy 19:44, 10 kwi 2026

Do góry
Zimno idzie...
Nos mi zmarzł, herbatka nie pomogła
Siły na jutro zostawiam ...

Płotu nie ma ...dziura zamiast skalniakowej rabatki i tak po mału do przodu ...

Było tak już trochę początek rozbiórki...

Ogród pod lasem 19:29, 10 kwi 2026

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
No byłam dziś, po truskawkowy

Co to???
Grzebiuszka ziemna 19:26, 10 kwi 2026

Do góry
Kordina napisał(a)
W rewanżu chciałam koleżance pokazać mój ulubiony las i tak mnie zatkało, całe połacie wycięte, dewastacja całkowita, obraz nędzy i rozpaczy. Piękno zamienione w pobojowisko...

Z rzeczy przyjemniejszych zrobiłam w prezencie dla mojej ulubionej koleżanki prezencik stosowny do czasu, podkładki pod kubek z królisami. Miało być w założeniu wintage:

O matko jakie cuda! Też chcę mieć tak utalentowaną koleżankę Korzystać z tego jako podkładki to grzech, powiesiłabym na ścianie, żeby codziennie podziwiać
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 19:22, 10 kwi 2026

Do góry
I na koniec śmiech przez łzy - szykujący się do kwitnienia jeden jedyny kwiat magnolii gwiaździstej…
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 19:21, 10 kwi 2026

Do góry
Tulipanki czekają na więcej ciepła . Choć w Warszawie na miejskich rabatach widziałam już kwitnące tu i ówdzie

Fiolki w leśnym zakątku i rozkręcający się barwinek
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 19:18, 10 kwi 2026

Do góry
Z wiosennych nowości:
Pissardi już za chwileczkę już za momencik!

Klony Globosum - uwielbiam je startujące

Migdałek i świdośliwa w blokach startowych

Ogród pod lasem 18:56, 10 kwi 2026

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Gdyby nie fotki powyżej to miałabym szok, ze jagody już masz takie Ale pięknie przybrało rośliny.
Ogród z plażą 18:55, 10 kwi 2026

Do góry
ajka napisał(a)

A tu sesleria w przedogródku, kotki już przekwitają, ale z takimi białymi też ją lubię

Mega te kotki wyglądają na seslerii
Magary Dramaty z Rabaty 18:54, 10 kwi 2026

Do góry
Magara napisał(a)
Ewa - moja sąsiadka przygłucha nie jest, ale ma słuchawki z najwyższej półki, podobno

Kaśku - kilka dni temu byłam prawie odkopana Ale ostatnie trzy dni mega wiatrów sprawiły, że mam rabaty od nowa do sprzątania Naspadało igieł, witek brzozowych, suchelców sosnowych, nawiało suchych liści i innych śmieci z drogi i od sąsiada. Sprzątnę (nie wiem tylko kiedy???) ile się da bo na rabaty już ciężko głębiej wejść z uwagi na cebulowe. No i zimnica u nas straszna, robić się zwyczajnie nie chce
O oczarze wyjątkowo pamiętałam, nawet była próba kupna na Dzień Kobiet, zamiast ciemiernika. Ale wysoka cena za niewielką sadzonkę ostatecznie mnie otrzeźwiła i zabroniłam Małżonkowi kupować
Stacjonarnie u nas lipa z oczarami - są jak kwitną, a wtedy ceny powalają. Jak nie kwitną to tańsze, ale nie wiesz do końca co kupujesz. Ja bym chciałam Amethysta albo ostatecznie Diane. Przez neta mam opory, wolałabym zobaczyć sadzonkę i pokrój na żywo. Więc pewnie oczar pozostanie jednym z wielu moich niespełnionych chciejstw ogrodowych Dzięki za pamięć, cmok

Lucy - dostrzegam tą jakże subtelną różnicę pomiędzy psem, który szczeka, bo ma ku temu powód, a psem, który potrafi ujadać przez kilka godzin non stop biegając wzdłuż płotu Ale nie chcę już tego tematu chyba kontynuować

U nas zimno, wietrznie, nieprzyjemnie, w nocy minusy, i tak ma być jeszcze dobrych kilka dni.
Na pocieszenie kupiłam dziś sobie w Brico pierwiosnka przecudnej urody
Cena mnie powaliła, ale uznałam, że mi się należy

U nas też zimnica w nocy. Pierwiosnek chyba z grupy balerina. Śliczne są.
Sezon 2017 u Hanusi 18:45, 10 kwi 2026

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Izo, Edyto, dziękuję Wam za chwile pobytu u mnie. Czas się kurczy, wiosna gdzie indziej w pełnym rozkwicie, a my dalej czekamy na ciepłe noce. Ja do ogrodu planuję dotrzeć po niedzieli, a może nawet w niedzielę. Zobaczymy jaki grafik mim pokażą moi domownicy. Obydwoje w pracy, i to dość skomplikowanej czasowo. Muszę czekać na przysłowiowe okienko.

Póki co doglądam parapetów. Zasiałam kilka ziarenek pomidorowych, czas pikować. Niewiele 10-15 sztuk, nie jest to duża liczba. Dam radę.

I jeszcze mam przełożone wizyty u doktorów. Też muszę się sprężać, bo jeszcze NFZ wymyśli karę za niestawienie się na umówiony termin.

Nam życzę szybkiego ocieplenia. A straty? Zawsze były, był więc czas się przyzwyczaić. Miłego dnia.

Hanuś i lepiej jak się rośliny nie spieszą, nie wiem jak w moim, ale w ogrodzie rodziców mróz magnolie dzisiaj załatwił w nocy. A mogły być takie piękne. Nic nie poradzimy na to
Ranczo Edy 18:45, 10 kwi 2026

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Bo TY masz szafirki, co jesienią wypuszczają listki. Moje jakieś inne. Nie takie mają liście, Bardziej sztywne i krótkie i jesienią są bezlistne. Zobacz.

Widzę widzę Hanuś śliczne są twoje i mają białawe czapeczki
Miałam też te wysokie ciemno niebieskie ale zostawiłam z nasionami cały skalniak mi oblazły musiałam wykopać a te takie miniaturki cebulki parę kolorów było mam chyba trzeci rok i białych było najmniej i takie jasne niebieskie były .Mam jeszcze w innym miejscu ciekawe czy wyszły ...
Ranczo Edy 18:41, 10 kwi 2026

Do góry

Teraz fotka Magnolii- Ricky zrobiłam i już nie jest tak różowa dostała mrozem i chyba idzie znów na noc .Przepowiednia się sprawdza jak co roku gdy śliwka na przystanku kwitnie to będzie zimno brr...

Ranczo Edy 18:39, 10 kwi 2026

Do góry
Bo TY masz szafirki, co jesienią wypuszczają listki. Moje jakieś inne. Nie takie mają liście, Bardziej sztywne i krótkie i jesienią są bezlistne. Zobacz.
Ranczo Edy 18:37, 10 kwi 2026

Do góry
Berberys

Ranczo Edy 18:33, 10 kwi 2026

Do góry
Szafirki do doniczki dziś z pod traw wykopałam ,wyrodziło się więcej ale miejsce okazało się nie dobre nie widać ich są z tych drobniejszych

Ranczo Edy 18:29, 10 kwi 2026

Do góry
Botaniczne

Ranczo Edy 18:28, 10 kwi 2026

Do góry
Ranniki.
Rodzinka się zjechała

Ranczo Edy 18:22, 10 kwi 2026

Do góry
Bratkomania
Cieszą mnie te maluchy

Sezon 2017 u Hanusi 18:02, 10 kwi 2026

Do góry
Kochani, kiedy nie ma mojego ślubnego, to ja jestem bez żadnego nawisu. Nie obchodzą mnie nasadzenia warzywne, chyba, że mam kaprycho. Nie obchodzą mnie równe rządki, albo nie zebrane suszki jesienią. Kiedy będą chęci to zrobię, a jeżeli coś zostanie na zimę, to tylko urok spod śniegu i okrycie dla bylin.

Teraz tylko jeszcze jaki taki porządek i zebranie pędów kosówki na zimową nalewkę. Skoro na Syberii z sosny-pichty robią taki cymes, to i ja sobie naszykuję lekarstw na grypy i kaszle.
Latem jeszcze tymianek i majeranek do tego i będzie super.

Aktualne przymrozki wiosenne mnie też zawsze zapędzają w zgryzoty, czy moje hortensje przetrzymają taki stres. Drzewiaste, bez problemu, a ogrodowe niestety padają, i trzeba ciąć do korzeni, żeby się wykaraskały. A to nie zawsze są badylki z kwiatami. Annabelki też wtedy późno odbijają z karpy. Trudno, mus pogodzić się ze stratą.

Róże herbaciane u mnie padają w takim rozgardiaszu, dlatego mam tylko takie rabatowe, niskie.

Inne obejrzę, JAK BĘDĘ na miejscu. Trzymajcie się ciepło.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies