Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Sezon 2017 u Hanusi 07:43, 29 wrz 2017

Do góry
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 07:26, 29 wrz 2017

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Podoba mi się!
Ptasi gaj 07:20, 29 wrz 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Elu, piękna ta twoja trawiaste. W jaki sposob masz tam posadzone trawy? Moglabys naszkicowac plan nasadzen? Tak odręcznie wystarczy. Jakie tam masz miskanty? Bo z przodu masz rozplenice?
Działeczka Asi :) 07:12, 29 wrz 2017

Do góry
Pokażę Wam fotkę, jak w zeszłym roku wyglądał mój kącik ławeczkowy
Najpierw tak

Później tak

I obecnie

Z Pszenicznej ... 06:52, 29 wrz 2017

Do góry
AgataP napisał(a)

wieczorem molinia świeci - pięknie rośnie, chyba będę musiała powiększyć rabatę bo zaczynam ją kosiarką ścinać.

A nie mówiłam że molinia fajna jest
W cieniu - zacieniona 23:47, 28 wrz 2017

Do góry
bogumila napisał(a)
...ogólnie...już jesiennie.

Co to za drzewka iglaste tak wysoko podkrzesane???
Mój zakątek - początki 23:36, 28 wrz 2017

Do góry

Ogrodowiskowy standard
Ptasi gaj 23:34, 28 wrz 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Super ta rabata wygląda o tej porze roku. Ty masz ją całą wysypaną kamykami?
Ogrodowe kreacje 23:32, 28 wrz 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Zachowam sobie lato w bukiecie lawendowym w kuchni Probowałam też hortensję, ale doczytałam, że jak chce się kolor jej utrzymać to trzeba w ciemności suszyć, a ja na dworzu i niestety ale poszarzała

Super! Będziesz miała zimą w domu lato z własnego ogrodu
Anna i Ogród 23:22, 28 wrz 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Mnóstwo roboty przy tej rabacie. Muszę ją jutro skończyć. Ale póki co mogę co nie co pokazać.

Koło altany teraz są Vanilki

Podoba mi się ta hortensja tutaj. I to bardzo mi się podoba
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 23:12, 28 wrz 2017

Do góry
monika_krk napisał(a)

Zdecydowana jestem na Barenburga tylko nie wiem ktora mieszanka.
Zostaje mieszanka uniwersalna ale z kolei boje sie czy osiagniemy porzadany efekt wizualny...
Jesli ktos chcialby sie wypowiedziec, doradzic lub powiedziec o swoich dosiwadczeniach z tymi trawami to bedzie suoer

Monika_krk, ja mam mieszkankę barenburg universal, bardzo sobie chwalę, mieszanka była bardzo czysta i trawnik wyrósł taki, jaki chciałam, nie pojawiły się żadne niechciane gatunki traw. Dobry efekt wizualny osiągniesz z każdej z tych odmian, o ile będziesz trawnik dobrze pielęgnowała: często kosiła, dobrze podlewała, regularnie nawoziła. Tylko pozostaje pytanie, jak chcesz ten trawnik użytkować.  

Mój trawnik stracił teraz już trochę na kolorze i mam też już tępe ostrze kosiarki, ale w sierpniu był jeszcze bardziej zielony niż na zdjęciu. Dodam, że koszenie było obowiązkowo 2 razy w tygodniu, bo rośnie szybko.

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:10, 28 wrz 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Siaka marzy mi się pospacerować między Twoimi trawami - jakieś zdjęcia może?
tyle mam
W cieniu - zacieniona 23:07, 28 wrz 2017

Do góry
bogumila napisał(a)

Buźka się śmieje??? Mnie też....

Rewelacja
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:05, 28 wrz 2017

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Ależ masz piękne selery, ja niestety robię jakiś błąd, bo u mnie korzeń nie przyrasta.
Jedną nogą jestem już w przyszłym sezonie, ten uznaje już trochę za stracony. Zmiany w pracy powodują, że nie mam czasu na ogrodowe działania i tak jeszcze z dwa miesiące, a potem to już zima przyjdzie... Próbuję się z tym pogodzić.

Selerom w lipcu obcinam wokół ostrym nożem korzenie boczne z lekka odkopuję bulwę od góry. Pierwszą metodę zdradziła mi Hania Andrus, a tę drugą Pszczółka. Selery lubią podlewanie. Wcześniej też kiepsko mi rosły.
O następnych sezonach zaczynam myśleć z lekkim przerażeniem. Ogród wszedł w okres szybkiego przyrostu masy i trzeba zacząć myśleć o redukowaniu. A to czasem wymaga sporej siły.
Tymczasem ciesze się tym sezonem.
Pięknie przebarwia się świdosliwa i derenie.

Wciąż kwitną róże

Nie wierzyłam, że trzmielina aż tak będzie płonąć. Pobiła chyba nawet derenie Sibirica. Wciąż pozostaję w zachwycie nad urodą miskantów

i wrzosów.

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:53, 28 wrz 2017

Do góry
Dajano, Nie było Ciebie na O. Spodziewałam się wieści niekorzystnych, i chyba tak jest, sądząc z bardzo krótkiego wpisu u mnie na wątku.żeli mogę przyspieszyć osuszanie łez, to to robię. Ściskam i tulę Ciebie serdecznie, i przypominam stare powiedzenie: Czas goi rany nie tylko ciała ale i duszy. Trzymaj się dzielna kobietko, i daj sobie chwile na zapomnienie o złych momentach.
Odzywaj się do nas, wtedy będzie Tobie lżej, nie będziesz czuła się samotna.
Kwiatuszek dla Ciebie na otarcie łez.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:48, 28 wrz 2017

Do góry
abiko napisał(a)
Hania piękne masz te marcinki I jesień u ciebie taka cudna. Też nie wiedziałam o porach, niestety jakoś nie mam do nich ręki u mnie nie rosną i nie wiem dlaczego.

A faktycznie czas czosnek sadzić..

Pory sadzę w szerokim i głębokim rowku w kształcie rozwartej litery V. W miarę wzrostu pora obsypuję go ziemią. To, co zostaje pod ziemią jest białe. W początkowym okresie podlewam pory rozcieńczoną gnojówką z pokrzywy. Sadzę odmianę letnią i zimową. Te zimowe mam w ogrodzie do kwietnia następnego roku.

A marcinki uwielbiam. Bez nich nie wyobrażam sobie jesieni w ogrodzie.

Moja działka na Dębowym Lesie 22:48, 28 wrz 2017

Do góry
Bogusiu Jak jest słonko, to na pewno są.Może jeszcze się nie oswoiły z Tobą

Hortensja Sundae Fraise
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:43, 28 wrz 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Mało piękny !!! On jest rewelacyjnie przepiękny

W imieniu rozchodnika dziękuję.

Ogród, mydło i powidło. 22:43, 28 wrz 2017

Do góry
Dla Bogdzi zdjęcia Rozplenic moich:
Od lewej 3 stare kłosy Karley Rose, potem 3 młode kłosy, kolejne 2 to Hameln i ostatnie 2 to Hameln Gold.

Karley Rose wypuszcza różowe kłosy ale one potem blakną i na roślinie są 2 kolory.

Ale musiałam ją związać bo strasznie się rozłożyła a Hamelny radzą sobie bez wiązania ale kłosy ma śliczne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies