Witam,proszę o pomoc. Na początku sierpnia, wykorzystując gałązki hortensji bukietowej ułamane przez psa, zrobiłam sadzonki. Gdzie powinnam je przezimowac? Na razie rosną w doniczkach na parapecie. Będę wdzięczna za odpowiedź.
Romuś, w swoim folderze budowlanym mam sporo szczegółowych zdjęć z budowy podjazdu. Dasz znać, to podeślę na maila.
odchwaszczanie ugoru to faktycznie mordercza praca. Wciąż ją czuję w kościach.
Zaczęłam w lutym, a kończyłam na początku maja. Codziennie.
Fajna ta rabata.
Ja też tulipanki powciskałam w rożne miejsca.
Ja nieraz wkopując nowe cebule, uszkadzałam poprzednie.Będzie pigwówka.
Ponoć jedna z najlepszych nalewek
Ja nastawiłam w tym roku z czarnej, czerwonej porzeczki, wielo owocowa, z derenia, mniszka i miętówka
Mi jeszcze się marzy taki , prawdziwy ziołownik.Oddzielny z wieloma ziołam w jednym miejscu.Ale póki co nie mam miejsca
Jakieś zawilce próbowałam dziś obfocić i resztki róż zmałatanych przez deszcze ale za późno już jest jak docieram do domu i słabo te fotki wychodzą z niedoboru światła. Ale z kronikarskiego obowiązku zamieszczę
Leżaczek już pora chować, bo jesień idzie, ale aż szkoda, że już po lecie i zimno idzie..... dobrze, że ten tydzień nas jeszcze trochę ciepełkiem rozpieści
za domem miałam ziołownik, ale doszliśmy z mamą do wniosku, że trzeba go przenieść, bo raz, że zarósł miętą... zdominowała kłączami wszystkie zioła a dwa niestety od strony sąsiada jest ogromny orzech, który rzuca cień przez większość dnia, a wiadomo, że zioła kochają ciepło i słońce Stowrzyłam tymczasową rabatę, w sumie przetrwalnik na rośliny, które wyleciały z rabat i nie wiem gdzie je upchać
na obwódce są dwa rodzaje macierzanki :
Kasztanów nie miałby u mnie kto zbierać.
Dzisiaj posadziłam ostatnie cebule. Z pracami ogrodowymi na szczęście jestem na bieżąco. Przy ładnej pogodzie mogę leżeć odłogiem.
Ściętolistny klonik i trzmielina na ostro
Róża NN miała świetny sezon. Barbula pięknie współgra z rozchodnikami.