Ponieważ z zapasów dla ptaszków ostały jedynie łupki w moich kaloszach, mąż własny mój czym prędzej pojechał po nowe zapasy słonecznika i wynagrodził ptaszętom czekiwanie
Zeżarło coś słonecznik dla ptaszków. W domku ogrodnika jedna ścianka została "goła" czyli nie obita deskami. I właśnie tam zawiesiłam torbę ze słonecznikiem. Brrr gamonica z mła!
Dziurka
Trochę większa dziurka
Ty nie masz foremek? to jak pierniczki wycinasz ? no mus kupić
Masz rację lepiej ciasto zdecydowanie ale tak teraz myślę ciasta wtrynię kawał a tu dwa ciasteczka - nie chce mi się kalorii liczyć - to niezdrowe klimaty
Ja miałam na szczęście taki gęsty musik malinowy, chodziło mi o kolor czerwony - super smakuje,
mam też cebulę hippeastrum, kupiłam przy zakupie listopadowym tulipanów, biały pełny, chyba będzie biały
czekam z wielką radością - tak jak lubię
Wstawiam mapke sytuacyjną działki, tak o to pi przez drzwi wyglądają wysokości na działce.
Sylwia, zrobie szkic ale już nie dzisiaj, rano do pracy rodacy
Mam sporo pomysłów, sporo planów i wiem, że póki co ze wzgledu na budowe nie zrobie tego tak jak chciałbym to zrobic, za dużo na raz, ale na tyle na ile bede mógł, bede realizował swój plan, i może w perspektywie kilku lat uda mi sie to wszystko ogarnąc
Joku, trawy mielę w rozdrabniaczu i super się tną - tylko tą górną część jakieś 20 cm lepiej wywalić.
Ja tak naprawdę trawy wiążę - zrobiłam to dopiero wczoraj - nie dla urody ale po to żeby zimą się nie rozwiały i trzymały kupy, potem łatwo ściąć i siup do rozdrabniacza i mam ściółkę do truskawek, może być i do czego innego.
W rozdrabniaczu nie zmielisz cienkich miękkich bylin bo zapchają i nic z tego, generalnie rozdrabniacze są do gałęzi. Takie cieniusieńkie brzozowe też nie przelatują - tak czy siak rozdrabniacz to super sprawa pod jednym warunkiem że będziesz używać i masz na tyle materii co mielenia. Ja mam mały ogród /ok 0,7 a/ a materiału jest sporo.
znalazłam fotkę z maja , po lewej widać te pocięte trawy, a na środku ścieżki mam ściółkę z pociętych gałęzi z sosny