Haniu dla Ciebie Kochana wiozę wirtualnie tę piękność .Zyj długo i szczęśliwie i zarażaj dalej swoją dobrocią i empatią innych. Samych serdecznosci życzymy z męzusiem.
A dziś wysmarowała las w szkle. Planowałam już od dawna, gromadziłam materiały i wieeeelki słój. Jeszcze nie ma korka bo jest „w produkcji” wiec przykryty talerzykiem trudno pokazac to na fotce ale musicie mi uwierzyć ze na żywo wyglada dużo lepiej
Z nudów zaczęłam robić zimowe dekoracje. Pan Gustaw bo tak go nazwałam miał siedzieć przed domem ale moja nastolatka chce żeby został w domu więc muszę zrobić drugiego może większego.
Rabata jest póki co w planach. Ale przedstawię rysunek gdzie myślałam nad kulkami na pniu.
Ale ze względu na dostępność roślin może lepsze będzie kulkowisko z cisów powtórzone pod sumakiem. Rośliny jasnoszare to już rosnące, reszta to plany bądź mikro roślinki.
Ponadto zaryzykowałem i odciąłem dwie karpy ostrym szpadlem i posadziłem w ziemi. Może się przyjmą. W sumie było ich siedem, więc niewiele ryzykuję - tak myślę.
Ponadto noszę się z zamiarem przesadzenie mojej gunnery w miejsce bardziej zaciszne, osłonięte. W tym roku przeżyła (ciężko) dwa huragany i olbrzymi grad więc chcę jej poprawić warunki. Ale to na wiosnę. Dół wykopałem. Teraz tylko kompost i nawóz
Kora. Ostatnio usmiechnęłam się, bo w gazecie ogrodowej znalazłam ogród który zajął II miejsce i miał identyczny zagajniczek. Nawet wrzosowisko prawie identycznie zrobione A i reszta ogrodu, jakby ogrodowiskowa.
Czajnik na avatar chciałoby się krzyknąć
Aż mam ochotę kupić ( tylko gdzie?) parę ciemierników do tej mojej białej donicy drewnianej w wejściu, do tego jakieś trawki i dekoracja zimowa byłaby.
Zaraz idę do Ciebie, bo dawno nie byłam.