Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Komendówka

Komendówka

wrobelki 23:04, 27 paź 2017

Ty u mnie, a ja u Ciebie Czytałam, że już lepiej u Ciebie bardzo się cieszę Domek docelowy pooglądałam śliczny jest, dobrze że Ksawery go ominął. Pięknie Ci marcinki kwitną.
ElzbietaFranka 00:30, 28 paź 2017

Dlaczego marzenie, posadź choiny niech rosną nawet mniejsze. One potrzebują ze 2 lata na aklimatyzację jak mają dobre miejsce to już będą rosły.
Lubia ziemię nawet podmokłą no i cień, chociaż moje mam ich ponad dziesieć rosną w różnych miejscach i dobrze rosna.

Jestem akurat na str. 174 przy tych grzybkach maślakach, człowiek się cieszy jak znajdzie takie okazy, sama wiem po sobie. A jak jest kilka takich skupisk to radość i zdziwienie, że aż tyle. Ten rok był wyjątkowy na grzybki.
Nie trzeba było podlewac i taki urodzaj.
Ja w zeszłym roku tez dużo nazbierałam, ale podlewałam bo we wrześniu u nas susza była.

Pryzma moja też się nią cieszę, że tyle wszystkiego nazbierałam bo miałam obawy, ale po zimie pewnie opadnie i trzeba będzie ziemi przywieźć i przemieszać. To jedyny mój zakątek który nie był ruszany, ale trzeba wreszcie coś tam zrobić i Milka poradziła posadzić rododendrony, azalie i hosty i będzie git.

Dzieki za odwiedziny pozdrawiam

MirellaB 07:43, 28 paź 2017

Cześć Romka
Ty masz grzyby na działce, a ja muszę spory kawał drogi pokonać do ładnych lasów na grzybobranie.
Marcinki w ładnym kolorze. U mnie tylko białe.
Pozdrawiam Cię serdecznie
sylwia_slomc... 10:19, 28 paź 2017

roma2 napisał(a)

. Będę jutro i w poniedziałek. I wtorek może. Sezon byłby zamknięty, gdyby nie moje opóźnienie. Czy kogokolwiek to dziwi? Co tu zagląda? Ja sama już się nie dziwię. Niestety. Mam w planach przedziabanie z obornikiem terenu pod żywopłot. Obornik na kupie ciągle. Podejrzewam, a właściwie jestem pewna, że już zdążyły się tam pojawić nowe chwasty. Także kręcę się aktualnie jak g...o w przerębli (przeręblu?, kurcze nie wiem), wiem, że się kręcę.
Czy pogoda pozwoli? Jak nie będzie żabami rzucać, to ogarnę.

Ogarniesz , ale na zdrówko własne uważaj, trzymam kciuki, żeby żabami nie rzucało
sylwia_slomc... 10:22, 28 paź 2017

Już pigwowce z owoców obrane??? A ja do moich nie zajrzałam nawet , rok temu po przymrozku szukałam, a teraz jeszcze przymrozku nie było.... Mus zajrzeć dzisiaj
sylwia_slomc... 19:21, 30 lis 2017

Romeczka ja do Ciebie tez zaglądam, ale coś ostatnio cichutko tutaj. Zasypało Was? Zdążyłaś z ogrodem przed zimą?
roma2 23:06, 11 gru 2017

Nic nas nie zasypało. Trochę pośnieżyło, ale cały śnieg zwiał chyba do Małej Mi. Chyba . W sobotę byliśmy przez chwilkę sprawdzić jak tam podłogi, czyli wylewki wygladają. Chyba dobrze. Planujemy na sylwestra zabrać pieski, czyli Kluskę od siostry i Flipka zębatego od córci i zwiać na wieś. Ciszej tam. Nawet jak strzelają, to krócej niż w mieście, więc uciekniemy od strzelaniny. Kupiłam świerczek serbski, zadołowałam, wyjmę na sylwestra i dam mu światełka na jedną noc. A potem pójdzie do dziury, a wiosną w ogródek.
roma2 23:08, 11 gru 2017

Świerczek

roma2 23:17, 11 gru 2017

Zeżarło coś słonecznik dla ptaszków. W domku ogrodnika jedna ścianka została "goła" czyli nie obita deskami. I właśnie tam zawiesiłam torbę ze słonecznikiem. Brrr gamonica z mła!
Dziurka

Trochę większa dziurka

I dziurka która pozwoliła "dojść" do skarbca:

roma2 23:25, 11 gru 2017

Ponieważ z zapasów dla ptaszków ostały jedynie łupki w moich kaloszach, mąż własny mój czym prędzej pojechał po nowe zapasy słonecznika i wynagrodził ptaszętom czekiwanie