Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 23:46, 04 maj 2017

Do góry
Niedawno była dyskusja na temat zejścia z tarasu, które po przedłużeniu rabaty kończyło się w połowie rabaty.

Kostka była, tylko pan złota rączka zajęty. I moje dziecię w ramach nauki i przygotowań do matury zaproponował, że położy nam tę kostkę, twierdząc, że umie to zrobić. Zostawiliśmy go z tym problem, nie mieliśmy nic do stracenia. Dostał do pomocy młodszego brata, by kostkę donosił. Ja robiłam obiad i co chwilę wychodziłam na taras, zerkać, czy dobrze mu idzie. Na koniec zostałam zawołana, by zaakceptować pracę. mamy położoną kostkę. Chodniczek skończony
Dumna jestem z mojego synka

Z prawej strony chodniczka dosiałam trawę.

Ogródek Iwony II 23:31, 04 maj 2017

Do góry
frezja napisał(a)

Te żółte iglaczki to co to ? jałowiec Lime Glow ?

Krasnal wąż rozwija ?

Ewa, krasnal jest upominkiem, musi troszkę sobie tu postać na deszczu i mrozie
Te żółte kuleczki, to berberys miniaturowy. Szukałam nazwy i teraz nie pamiętam. Jest kilka jego odmian, jeśli chodzi o miniaturki. Bardzo szybko startuje, i późno gubi listki. Wart posiadania
Ogródek Iwony II 23:10, 04 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Te żółte iglaczki to co to ? jałowiec Lime Glow ?

Krasnal wąż rozwija ?
Ogródek Iwony II 23:06, 04 maj 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
Fajny kolor mebli ogrodowych. Coś chyba jeszcze malowałaś ?
Kwitną ci szafirki od Mirki ? , bo u mnie tak .

Tak, kwitną.

Malowałam jeszcze skrzynki warzywne, ale te na mahoń, tak jak były. I balustrady przy ganku.
A na szaro listewki do pergoli.
Zbyszek zrobił mi pergolę do New Dawn

I doszła kolejna część pergoli na płocie. Listewki się skończyły. Znowu trzeba gromadzić. Najlepiej, jak nic nie kazać robić Samo się wtedy robi. Zażegnywał się Zbyszek, ze dostanę tylko jedno przęsło jeszcze, bo on musi sobie z sąsiadem przez płot pogadać. Teraz sam zrobił trzy części. Nie pytam się, bo się rozmyśli

Kupiłam kułeczka do skrzynek. Takich po warzywach. Pomaluję na szaro, dostaną pod spód sklejkę dla wzmocnienia i kółka, wyściełam folią i będą osłonkami dla sezonowych roślin
Ogródek Iwony II 22:52, 04 maj 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
O, jakie ładne obrazki pokazujesz. Lubię szerokie kadry. Krasnalek się uśmiecha kiedy wyjdzie słonko, ale co robią te piłki tenisowe na rabacie??

Rozwiązanie mojego e-Ma, bym się nie potykała o pręty wetknięte w ziemię. Nie mam nawadniania. Rozwijam wąż do podlewania. Pręty zabezpieczają roślinki na rabatach, by wąż nie niszczył roślinek i bym go nie ciągnęła po rabatach. M pozwolił mi je pomalować. Ale jeszcze nie zrobiłam tego. Kiedyś będą prowadnice. Ale jeszcze nie znalazłam nikogo, kto by mi je wykonał.
Ogródek Iwony II 22:47, 04 maj 2017

Do góry
Na bylinowej żonkile. I tulipany. Tylko tulipanki miały być inne. Kolorem pasują. Koncepcją nie. Miały być podwójne.

Nie są. Szkoda

Z daleka jednak ładnie je widać...

Ogródek Iwony II 22:24, 04 maj 2017

Do góry
bacowa napisał(a)

A te 3 czapki to nałożyłaś bo zimno.

Szyszki w czepku urodzone
Ogródek Iwony II 22:22, 04 maj 2017

Do góry

Te się zawieruszyły wśród czosnków. Chyba zapomniałam rok temu wykopać kilka cebulek ...

Powinny być na drugiej rabacie. W tle widać trawkę. Długo wschodziła. Ale wreszcie ją widać

Ławka i stół przemalowane, odświeżone
Ogródek Iwony II 22:15, 04 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jodła koreańska:

A te 3 czapki to nałożyłaś bo zimno.
Ogródek Iwony II 22:15, 04 maj 2017

Do góry

Nigry w tym roku słabo kwitły. Chyba mróz zmroził kwiaty.

Ogródek Iwony II 22:10, 04 maj 2017

Do góry
Jodła koreańska:

Migdałek

Ogródek Iwony II 22:01, 04 maj 2017

Do góry

Ogródek Iwony II 21:54, 04 maj 2017

Do góry

Exotic emperor uwielbiam. Śliczne, długo kwitną.

Potem na tej samej rabacie zakwitną Quiny. Ale tych jest mniej, niż rok temu.
Malgosik napisał(a)

To zamierzone działanie?
Ja w tym roku mam queeny z Elegant Lady i planuję by razem zakwitły.
Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Queeny się wyradzają?
Ja na razie miałam co roku wykopywane, ale już teraz nie będę tego robić.

W pierwszym roku, myślałam, że zakwitną razem. Tydzień tak kwitły. Trochę byłam zła, ale potem okazało się, że fajnie wygląda, jak jedne kwitnące tulipany zastępują drugie. Cały czas coś się dzieje na rabacie. Wykopałam w czerwcu, jesienią posadziłam na nowo.W tym roku już nie będzie rewolucji na rabacie, zostaną, nie będę ich wykopywać

Ogródek Iwony II 21:35, 04 maj 2017

Do góry
Czas na fotki ogrodu. Wreszcie kilka zdjęć cyknęłam
Turzyca palmowa ładnie przyrasta

Zeszłoroczne prymulki kwitną. Wreszcie nie wyginęły

Dosiałam i nawiozłam trawnik. Na wierzch nasionek wysypałam przesiany kompost. Teraz czekam, aż zarosną puste placki po zimie.

Ogródek Iwony II 21:29, 04 maj 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Przyszłam te szafirki obejrzeć, a ich nie ma... Ale za to nadrobiłam fotki i plany. Czekam na nowe fotki.

I zmianę awatarka pochwalę, super jest

Szafirki mam w dwóch miejscach. Między hostami na skraju rabaty

W trzmielinie, ale tam słabo kwitną jeszcze. Sadziłam jesienią.

Ogródek Iwony II 21:16, 04 maj 2017

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Ostatnie dni pracowite, chyba wszędzie. Deszczyk służy pikowaniu, wysiewom, żeby jeszcze troszkę ciepła było Też wysiewam śremskie, tylko w rękawiczkach trzeba zbierać, bo kłują

Nie wiedziałam, ze ogórki kłują

Niestety jeszcze nie posiane. Rabaty warzywne wreszcie przygotowane.

Dziś wiało i padało i było zimno. Nos tylko na chwilkę wystawiłam z domu. Musiałam pozbierać werbenę, rano doniczki wystawiłam na zewnątrz. Będę wysadzać już na rabaty. Zaczyna kwitnąć
Przypomnę, że w grudniu wzięłam kilka sadzonek z ogrodu do domu. Uszczykiwałam, wsadzałam do wody, a potem z korzonkami do ziemi.

Zwolniły się wreszcie parapety. Mogę ogórki wysiewać
Moja codzienność - ogród Oli 19:07, 04 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Masakra jakaś. Olu, poradziliscie sobie z tą czaplą?
Prywatne żerowisko sobie z robila

niestety jeszcze jej nie dorwaliśmy...
Ogród w mieście-ogrodzie 18:25, 04 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aktualne foty:

Andrzej, mam pytanie techniczne. W jaki sposób uszczelniles zbiornik? Woda wuypelnia go po brzegi. Ja planuję prostokatny zbiornik z cegly, ale jeszcze nie rozgryzlam tematu. Bylabym wdzięczna za podpowiedź i instrukcję.

Użyłem gumy w płynie Canada Rubber. Wcześniej usiłowałem uszczelnić to różnymi masami na bazie cementu np. Woderem, ale to nie zdawało egzaminu.
Dwa ogrody 18:21, 04 maj 2017

Do góry
wraz z siewkami aminka, krwawnika i chwastów

Iwk4 - Iwonko, faktycznie zimno, fotki robiłam dziś w kilka minut i gdyby nie tych kilka kolorów, byłoby zupełnie jak nie w maju

Ogród w mieście-ogrodzie 15:54, 04 maj 2017

Do góry
Aktualne foty:

Andrzej, mam pytanie techniczne. W jaki sposób uszczelniles zbiornik? Woda wuypelnia go po brzegi. Ja planuję prostokatny zbiornik z cegly, ale jeszcze nie rozgryzlam tematu. Bylabym wdzięczna za podpowiedź i instrukcję.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies