Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

Iwk4 06:57, 26 kwi 2017

W tym roku faktycznie aura nie sprzyja sasankom. Za zimno i za malo slonca.
Bogdzia 20:31, 26 kwi 2017

paniprzyroda napisał(a)
Mam kilka solidnych kępek białych i kremowych pierwiosnków, chciałabym je podzielić i posadzić za Limkami, podczas kwitnienia będzie ok, ale jak hortensje ruszą na dobre, pierwiosnki będą miały całe lato cień. Dadzą radę?

Jesli bedzie dostęp jakiegokolwiek światła to poradza sobie.Fajnie ze zajrzałas.
Dorota123 08:36, 27 kwi 2017

Śliczne te białe narcyzy, a może żonkile.Dużo już u Ciebie energetycznych kolorków.
Pozdrawiam wiosennie.
yolka 16:37, 27 kwi 2017

Ale się zmieniło, mimo zimna wszystko rośnie, a białe narcyzy po prostu mnie zachwyciły.
barbara_kraj... 00:15, 28 kwi 2017

Podziwiam pełne sasanki.
paniprzyroda 17:52, 04 maj 2017

hanka_andrus napisał(a)
Wg mnie, cień pierwiosnkom w lecie nie zaszkodzi.

Haniu, cieszę się z Twoich odwiedzin
Pierwiosnki posadziłabym za tym rządkiem hortensji, przed siatką. Wyrwałam już część runianki, która zaczęła im wrastać w korzenie. Na przyszłość myślę o wysokich czosnkach, ale muszę dopracować podłoże, bo piasku/podsypki przy podmurówce więcej niż właściwej gleby.

Kasya
Mrozy właściwie nic nie zniszczyły, chociaż róże różnie startują. Najlepiej mają się starsze pnące

okrywowe

ale Eden Rose wygląda tak:
paniprzyroda 18:21, 04 maj 2017

wraz z siewkami aminka, krwawnika i chwastów

Iwk4 - Iwonko, faktycznie zimno, fotki robiłam dziś w kilka minut i gdyby nie tych kilka kolorów, byłoby zupełnie jak nie w maju

paniprzyroda 19:03, 04 maj 2017

Bogdziu, powojnik, który miałam wykopać już mam ukorzeniony w nowym, wobec tego poczekam, aż przekwitnie i dopiero ruszę matecznik

Dorotko, dokupione jesienią białe narcyze miały być takie same, a są jak widać

Jolu, białe narcyze okazały się żółtymi, a pamiętasz przyciętą lawendę? Strasznie słabo odbija przez te zimna i brak słońca

a cięty hyzop tworzy ładną kulkę; pomimo wyrywanych(!) sadzonek mam kolejne siewki, które chyba zagospodaruję

paniprzyroda 19:18, 04 maj 2017

Basiu, sasanki stłamszone w tym roku, za to melduję, że len ma się znakomicie, a skrętniki nie zaprzyjaźniły się ze mną
front robót powoli się posuwa, przesadzone liliowce, za chwilę wsadzę przed nie dalie, muszę się z tym uporać na początku przyszłego tygodnia i mam nadzieję, że nie wystartują przed zimnymi ogrodnikami
za liliowcami hortki ogrodowe, mają ostatni sezon na to, aby się zebrać, jeśli nie zakwitną, pójdą do likwidacji

namiastka warzywnika w 3 skrzyniach, zioła w donicach, tutaj tylko to, co potrzebne bezpośrednio do kuchni ogórki, marchew, pietruszka, buraczek i cała reszta będzie posiana w polu
deski z odzysku, niech wystarczą na dwa lata, będzie ok, malowania i wykończenia uskutecznię w czerwcu

Bogdzia 19:25, 04 maj 2017

U mnie wiekszosc róz wyglada jak Twoja Eden,moje Edenki jeszcze gorsze. Niebieskie donice cudne.Ogród zielony i bogaty, piękny.Pozdrówka.