Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z wilkiem zamkn. 18:25, 23 paź 2017

Do góry
Anusia .... dobrze ,zostawię , przynajmniej w tym sezonie ..... .
chcę odsunąć się z roślinami od płotu - żebym nie musiała sie wkurzać na psa ... po prostu odpuszczam 1 m dla mojego i psiego,spokoju

O tu przy ciemnym płocie chce zrobic pusty metrowy pas i dopiero rośliny ( tam pomiędzy wisienkami są 3 vanilki i 3 gracki - ścięte ,bo psica połamała - nie wiem czy wyjdą na wiosnę ) kamory są torem przeszkód
Dla Ciebie moje rózie
Ogród z łezką II 18:24, 23 paź 2017

Do góry
Łubinowi się pomerdało...tojad planowo

Larissy też są niezmordowane

Ogród z łezką II 18:21, 23 paź 2017

Do góry
I jeszcze jesienne zdjęcia mam

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 18:14, 23 paź 2017

Do góry
W niedzielę pomimo deszczowej pogody pojechaliśmy na spacer do lasu w okolicach Ojcowa. Plus - mało ludzi. Nie zabierałam aparatu, bo padało, więc zdjęcia tylko z telefonu
Ogród z łezką II 18:11, 23 paź 2017

Do góry
ewsyg napisał(a)
Kasiu, lubię Twój ogród. Masz przepięknie. Mnóstwo kwiecia jeszcze u Ciebie. Baronezze spisała się na medal, miała dużo kwiatów. Sporo jeżówek jeszcze ma u Ciebie kwiaty. Moje już prawie wszystkie przekwitły No cóż, należy się nam i roślinkom odpoczynek. Pozdrawiam

To bardzo miłe co piszesz Ewcia Już mi się kwiatki kończą w ogrodzie, w sobotę ścinałam. Ale daliowy bukiecik mam

Ścinałam też vanilki do suszenia. Nie wiem dlaczego, ale akurat te bardzo mi latają w zimie po ogrodzie. I schną sobie w wazonie

Baronesski to róże, z których jestem bardzo zadowolona. Są na prawdę godne polecenia, kwitną nieustająco

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 18:11, 23 paź 2017

Do góry

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 18:08, 23 paź 2017

Do góry
To ostatnie zdjęcia przed deszczową pogodą, która zapanowała od niedzielnego poranka.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 18:06, 23 paź 2017

Do góry
Krakus napisał(a)
Piękną nam jesień pokazujesz...Glediczia bardzo fajna...musze jeszcze odszukać z wiosny i ten limonkowy kolor zobaczyć

czy dobrze widze i to oliwka? wstawiasz na zime do garażu ? jakies problemy wlecie były przy takich upałach? dużo podlewania?

Tak to oliwki, mam dwie od 2011 roku. Bez problemu znoszą upały w donicach. Naprawdę to mocni zawodnicy. I do tej pory nic im nie dolegało. Żadnych oprysków. U mnie stoją na południowym tarasie i nie ma potrzeby częstego podlewania. Nawet nie martwię się o nie jak wyjeżdżam na tydzień. Tylko minusem jest to przetrzymywanie w zimie. Jak przetrzymuję je w nieogrzewanym garażu z oknem. Wystawiam w kwietniu/maju zależnie od pogody. Przycinam część gałązek i zabezpieczam tylko, gdy zapowiadają jakieś większe majowe przymrozki.

Żebyś nie musiał odszukiwać to dla ciebie glediczje na wiosnę 2012 rok.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:56, 23 paź 2017

Do góry
Joasiu.
Jaka to hortensja?
JoannA napisał(a)
Gożdzikowa - wiejski ogród 17:53, 23 paź 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Basieńko no cudna jesień, a zdjęcia rozplenic majsetrsztyk

dziękuję Monisiu

podczas mgły szczoteczki rozplenic wyglądają przepięknie...

irga za to daje ładny czerwony kolor i jakoś ta jesień wyglada

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 17:51, 23 paź 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
Przepiękne jesienne kadry
Ja tą glediczję mam posadzoną przy samym tarasie .....nie wiedziałam ,że aż taka duża rośnie ...... ilu letnie są Twoje ?
I jeszcze mam pytanie o zywoplocik przy ognisku .... to graby ? Buki ? Zadowolona jesteś z niego? Szybko na wiosnę rusza ? ...pytam ,bo kombinuje troszkę zakryć moje ognisko

To nie jest wielkie drzewo, ale piszą, że dorasta do 8-10 metrów wysokości i 6 szerokości. Ja mam cztery i każda ma inny pokrój i wielkość a sadzone w tym samym czasie. Dość nisko się rozgałęziają i ja na początku obcinałam im niektóre boczne gałązki. U mnie rosną od 2009 roku. Tu na zdjęciu ledwo widoczne patyczki pod ogrodzeniem.

Ten żywopłocik mam z buka. Czy zadowolna? Ogólnie tak, dość późno rusza, bo dopiero w maju i wówczas zrzuca dopiero liście z zeszłego roku. Ale w zimie nie jest łysy.
W tym roku mocno przerzedzony, bo jak wypuszczał młode liście to u nas były majowe przymrozki i część listków przemarzło. Po raz pierwszy tak się stało, ale ten maj był wyjątkowo uciążliwy.
Jest też podatny jak buki na mszycę zdobniczkę bukową, ale wystarczy zastosować jakiś systemiczny preparat i działa.

Sezon 2017 u Hanusi 17:51, 23 paź 2017

Do góry
Czyli jest jeszcze życie w ogrodku!

Sezon 2017 u Hanusi 17:48, 23 paź 2017

Do góry
Liliowiec jeszcze chce kwitnąć, hortka Bluebird się przebarwiła,

Różyczki jeszcze marzą o kwitnieniu

Borówki jarzą się niczym ognisko w górach!

Gożdzikowa - wiejski ogród 17:48, 23 paź 2017

Do góry
violka171 napisał(a)
Trawka wypasiona,kropelki rosy nawet widzę ,śliczna

Violu już tylko trawki mi pozostały co jako tako wygladają...reszta zniszczona ciągłymi opadami

A te kropelki to z mgły

Sezon 2017 u Hanusi 17:42, 23 paź 2017

Do góry
Violetko, na temat chryzantemy odpisałam u Ciebie, dziś zdjęcia jej nie robiłam. Tu mam sprzed tygodnia ale niewyraźne. Zrobię lepsze kiedyś.

Izabelko, Radku, jak pada to nie myślę o ogrodzie, ale dziś prognoza była zachęcająca, mimo deszczu w nocy. No i polazłam kopać dalie z tego błotka. Wykopałam z jednej rabaty i miałam dość. Trochę liści wygrabiłam, trochę pozamiatałam, przygotowałam jedną rabatę do skopania, wypiłam kawkę, zjadłam kiść winogron, i do domu. Kilka fotek też mam.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:38, 23 paź 2017

Do góry
Miałam kilka chryzantem. Ostał się tylko pojedynczy badylek. W wanience wciąż kwitnie biały kwiatek.

Ta róża jakby zapomniała, że to koniec października. Astry wciąż cieszą kwieciem.

Jeżówka - Echinacea 17:38, 23 paź 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Jeżówki Vintage Wine

Mirella, zakochałam się w tej jeżówce, jest przepiękna i mam już dla niej miejsce u mnie w ogrodzie. wiosną na nią zapoluję

Widzę, że lubisz jeżówki tak bardzo jak ja
Arboretum SGGW w Rogowie 17:36, 23 paź 2017

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:32, 23 paź 2017

Do góry
Pada, niebo zaciągnięte ciemnymi chmurami. Jutro ma dotrzeć świdośliwa.
A dzisiaj intensywnie wpatruję się kolory. Póki jeszcze są.

Oczar i jabłuszka na Oli.

Borówka amerykańska. Imperata na tle rozchodników i Mary Rose.

Garażowa. Zielone udające trawę to irysy syberyjskie.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:30, 23 paź 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Brzozowa, leśnicy traktują brzozy jak chwast. Dla mnie one mają w sobie magię. Nie wyobrażałam sobie bez nich ogrodu. Nie przeszkadza mi jesienny bałagan, który robią.

W tym jesiennym bałaganie jest właśnie urok.
Ta rabata z brzozami tak piękna, że napatrzeć się nie mogę.
Podobny widok na brzozy mam u siebie tuż za drogą.
Wybłagałam właściciela działki żeby chociaż parę oszczędził podczas wiosennej wycinki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies