Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z wilkiem zamkn. 15:49, 23 paź 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
No i bez pomocy fajnie wyszło, bardziej mi się w tej wersji podoba

Cieszę się ,że Ci sie podoba ,,,,,, jakoś tak mnie natchnęło rano jak to ma wyglądać koszt zmian ok 300 zł ( od kiedy przestałam palić ,to raz w miesiącu wydaję całą kwotę uzbieraną z niepalenia na siebie ,czyli ogród ..... kiedyś z dymem puszczałam ,a teraz na roślinki mam
Jeszcze w plecach jako tło rabaty będą cisy

Dokupione 3 brzozy ,10 trawek turzyc ,berberysy electra 5 szt .... reszta była ,tylko trochę pozmieniana
A teraz zaczynam poprawki na dole skalniaka
Ogród z wilkiem zamkn. 15:41, 23 paź 2017

Do góry
benia9185 napisał(a)
ja też i z ogromną niecierpliwością czekam na efekty wiosną

Ja też
Jeszcze raz migawki z brzozowej ( była prawa )

Działka prawie w Borach Tucholskich 15:41, 23 paź 2017

Do góry
Halinka i to jest słuszna koncepcja

palczatka miotlasta Blue Heaven

proso Redbraun ....................................................................................miskany Siux

i jeszcze jakieś wyższe proso NN
Ogród z wilkiem zamkn. 15:37, 23 paź 2017

Do góry
lutroja napisał(a)
Ale się u ciebie dzieje, no nie nadążam

Chcę w tym tygodniu zakończyć wszystko co zaplanowałam na ten sezon
Jeszcze tu mi zostało syf ....
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 15:06, 23 paź 2017

Do góry
beata_m napisał(a)
tulipsy posadzone w dniu dzisiejszym jeszcze tylko czosnki zostały:
tu w powiedzmy rynience z siatki na krety ciekawe czy się srpawdzi (ma ochronić cebulki przed ewentualną nornicą)

a tu do sznurka:

hi hi te same tulipany sadzimy
"Póki życie trwa..." 14:33, 23 paź 2017

Do góry
Taras nie taki mały może na zdj. wyszedł na mikro Taras jest narozny tu częśc wypoczynkowa będzie ,bo od wschodu, a cześc południowa mało uczeszczana,no chyba ,ze opalanko Kasiu nie będę poszerzac ,bo jak dla nas wystarczający,a i tak na trawce wolimy ,bo chłodniej od zielonego,taras mało używany Widzisz Kasiu człek się całe zycie uczy dobrze gadasz,zeby jesienia wszystko chlastać,bo wiosną faktycznie inna robota w ogrodzie i mniej czasu niz jesienią.
Ogród z wilkiem zamkn. 14:30, 23 paź 2017

Do góry
Anusia napisał(a)
Magda przychodzę z re wizytą. Weszłam w wątek kilkanaście stron z przodu i od końca i powiem Ci, że wcale nie łatwy kawałek masz. Skarpy, no się na główkowałaś nad nasadzeniami. Przed ogródek już mi się podoba. Nie próżnujesz i od wiosny działasz. Potrzebna mi taka pozytywna energia Macham.

Cieszę sie ,że Cię widzę
Fajnie ,że Ci sie podoba ... bo ja jakoś średnio jestem do niego przekonana ...... ale póki nie będę na 100 procent pewna co tam chcę ,to go nie zmieniam
Mój przedogrodek z wilkiem

Parapetowo
Ogród z wilkiem zamkn. 14:23, 23 paź 2017

Do góry
admete napisał(a)
Wczoraj rano byłam u Ciebie
miałam już skrobnąć coś że te rozplenice by tam pasowały

teraz weszłam a tu zdjęcia po wielkich wykopaliskach hahahahahahahahaha

a miałaś tą rabatę robic chyba na wiosnę?

dobra jesteś - zakręcona i niecierpliwa jak ja

muszę doczytać na czym w końcu stanęło

Na rozplenice za mało miejsca dałam turzyce ....
Tak miałam czekać do wiosny ,ale pan od cisów sie odezwał czy chcę ..... wiec mus było pozmieniać ..... a pozatym ta rabata mnie wnerwiała
Przed

Po zmianach

Zdjęcia telefonem ,taka sobie jakość
Edit : jeszcze wyprostuje na prosto linie rabaty
Ogrodowy spektakl trwa ... 14:19, 23 paź 2017

Do góry
Pozdrawiam wszystkich zakręconych ogrodowo

pracujemy jak się tylko da

Tu ma być ogród :) 14:18, 23 paź 2017

Do góry
szemusia napisał(a)

Pojawiłam się i ja w tym pięknym ogrodzie

Trafiłam za brzozami i wsiąknęłam...
CZy dobrze widzę na tych fotkach pnie doorenbosów? A mogłabys pokazać jak ta rabata wygląda w całości?

Przedpłocie z trawami boooskie

To miło mi Cię powitać, Beatko

Tak to pnie Doorenbosów - dziś mam tylko jedną fotkę, troszkę z daleka, ale obiecałam jeszcze Iwonce, że pomierzę i obfotografuję tą rabatę, postaram się jutro - pojutrze wrzucić troszkę zbliżeń.

Generalnie unikam w tym roku fotografowania tej rabaty, bo na wiosnę dosadziłam tam 3 brzozy, powiększyłam znacznie, a nasadzenia uzupełniałam do samej jesieni, ciągle nie rozłożyliśmy tam jeszcze nawadniania, co za tym idzie nie ma kory, roślinki malutkie no i dlatego zdjęć nie robię.

Rabatę w pierwotnej wersji pokazywałam niedawno, z tydzień temu.

Zielonym od linijki - ogród Ivony 14:15, 23 paź 2017

Do góry
ivo napisał(a)

Iwonka ale masz czyściutko!!!Czym masz oddzieloną rabatę z moliniami od trawnika?I co Ty robisz, że Ci tak trawa nie włazi na płyty chodnikowe?Docinasz ręcznie?
Ogród z wilkiem zamkn. 14:15, 23 paź 2017

Do góry
effka napisał(a)
Tak myślę i myślę i ja zrobiłabym hortensja, ML, hortensja, ML, hortensja,ML na przemian przez całą długość a w pierwszym rzędzie na długości wrzosy.
Jutro postaram się to narysować. Jaką je śr szerokość rabaty? Długość 16 m?

Nie rysuj już pozmieniałam

Tak to wyszło
1-Jest miejsce zostawione na cisy
2-Brzozy ,co 2,5m
3- na zmianę ML i Limki
4. Turzyca
5 misz masz ..... wrzosy ,trawy ,cebule ,
Ogrodowy spektakl trwa ... 14:11, 23 paź 2017

Do góry
Artemis jest moim zaskoczeniem tego roku - ma pionowy pokrój krzaka który teraz sięga ok 1.80 i więcej, stale kwitnie i tylko nie pachnie albo bardzo słabo
gdybym w tym roku robiła listy topowe byłaby nr 1 i jest z pewnością najlepsza dla tych którzy lubią takie ogrody bardzo uporządkowane

A ta róża mnie zaskoczyła kwiatkiem to róża ritausma - u mnie krótko dopiero buduje krzew i w kolejnym roku z pewnością pokaże już swój blask i urok

Towarzystwo ma takie - śliczne te kulki - śnieguliczka ale krzak ma fatalny pokrój cienkie gałązki zwieszają się pod ciężarem kulek może w kolejnym roku jakoś się lepiej zadomowi

Ogrodowy spektakl trwa ... 14:02, 23 paź 2017

Do góry
Nie wolno trzymać w foli cebul - ups zaparzyły się przez moje gapiostwo

Nie chcę rozdrapywać ponownie tematu róże/hortensje no ale........

co teraz bardziej cieszy kwiaty hortensji - jakby nie było dostojne i okazałe czy może pojedyncze ostatnie kwiaty róż i na dodatek jeszcze pachnące ?

Ja zatrzymuję się przy każdej różyczce a z hortensji się cieszę że tam zapełniają przestrzeń i tyle

paachnie
wielkokwiatowa Frederick

posadzona w tym roku wiosą róża uetersener klosterrose - dopiero zakwitła kilkoma kwiatkami - liczę na nią na kolejny rok

Tu ma być ogród :) 13:59, 23 paź 2017

Do góry

Pojawiłam się i ja w tym pięknym ogrodzie

Trafiłam za brzozami i wsiąknęłam...
CZy dobrze widzę na tych fotkach pnie doorenbosów? A mogłabys pokazać jak ta rabata wygląda w całości?

lindsay80 napisał(a)

Przedpłocie z trawami boooskie
Tu ma być ogród :) 13:57, 23 paź 2017

Do góry

Tu ma być ogród :) 13:54, 23 paź 2017

Do góry

Ogrodowy spektakl trwa ... 13:53, 23 paź 2017

Do góry
Tak jak napisałam wyżej mam jeszcze masę pracy w ogrodzie. Teraz dostrzegam jak cudowny to jest okres na wiele prac. Zwykle odkładałam wiele prac na wiosnę.

Ile się da będę obsadzać i przesadzać no i wysadzać moje letnie nabytki i moje rozsady.

Zasadniczo chcę się rozprawić z moim ogrodem ozdobnym by wiosnę przeznaczyć więcej czasu dla jagodnika i części warzywnej którą bym chciała ciut powiększyć.

Nie wiem jak się rozprawić z chceniem wszelkich roślin - muszę jakoś nad tym popracować a kręgosłup mi z pewnością w tym pomoże .

nie ma co marudzić ciut fotek z tego tygodnia co go już nie ma

cieszą astry w ogrodzie - mam najwięcej niebieskości, nie mam różowych, a ten kupiłam na wyprzedaży chyba ze 2 lata temu jako maleńką sadzonkę z jednym kwiatkiem - spodobały mi się listki bo były czerwone/bordowe ale jak się upasł to takich nie ma

Tu ma być ogród :) 13:50, 23 paź 2017

Do góry

Tu ma być ogród :) 13:47, 23 paź 2017

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies