@nowalijka
Przedostatnie zdjęcie to wg mnie 'Forever Purple'. Ta żółta - albo Citronelle, albo Lime Ricky. Zdjęcie Lime Marmalade załączam poniżej..
Ostatnie to 'Palace Purple'
Za kilka dni wstawię swoją 'Forever...' i 'Palace' dla porównania, jeśli chcesz.
@megabasia
Sprawdzałaś może, czy w glebie przy żurawkach nie ma opuchlaków?
Być może one są przyczyną.
Mam 4-letnie żurawki, są o wiele większe niż w chwili zakupu, ale jeszcze wyglądają ładnie - zwarcie.
A tutaj 'Lime Marmalade' na tle bodajże 'Obsidian'
WDziękuję, dziękuję bardzo.Luci.e rózne rośliny.ot i tyle.
Od wczoraj i u mnie trochę siąpi deszcz w końcu i dobrze.
Cebulki jakoś mi udało się kupić, od tulinanków po inne.
Już są posadzone.Rabaty powiększone.Coraz mnie trawnika.Znowu działka się zmienia.
Dobrze,że tubie chociaż czosnki udało się kupić.Ja też ich dokupiłam.Ciekawa jestem, jak w przyszłym sezonie będzie ta rabata prezentować.
Dziękuję i pozdrówki przesyłam
Dwie wysepki połączone, rabata ukończona.Tylko kamieni brak na obrzeże .
Troszkę dyniek zerwałam,Będą faszerowane.Ale już nie dzisiaj.
Te mis się podobają W ogóle ostatnio bardziej podobają mi się te z drobniejszymi kwiatami...
Aniu u ciebei tyle tego roślinnego bogactwa jest że gdyby kalendarz nie wskazywał na 17 września to można by pomyśleć że środek lato...róże po prostu zachwycają...
Kuuurcze..lale to jest dopiero zabawa teraz mam problemy z okiem i to caaałkiem spore , więc szycie narazie odpada...trzymam kciuki ,żeby się porawiło, bo to było naprawdė fajniste
Cieszę się ,że dobice tak się podobają...uwielbiam sama cosik dłubać trzymam kciuki za wnusię , coby szybko rosła i zawsze Ci udłubała , co Ci się tylko zamarzy wierzyc mi się nie chce ,że Babcią jesteś Danusiu
To tak jak moja babcia My to jak jesteśmy razem w kuchni to niby jest tradycyjnie ale wprowadzam nowości...babcia boi się esperymentować ale ja mówię że kuchnia od tego jest...najwyżej będzie coś nie zjadliwe, co nie?
Mocno pada Gosiu rozpadało się niedzielnie bardzo, słabe to kwitnienie, ale to jeszcze nie kolory jesieni,
jeszcze nie..wrzosy teraz są u mnie nr 1
Miskant Variegatus niestety położył się w tym deszczu
Cieszę się, że pada, bo posiana gorczyca szybko mi urośnie
na rabacie, którą prygotowałam pod sadzenie 5 dereni jadalnych
Wilgotno i mgławo w ogrodzie
Danusiu , dziękuję.Każdy swój kot.Czy to inne zwierze chyba jest najładniejsze
Dziękuję, bardzo dziękuję za takie pochlebne słowa co do mojej fotografii ogrodowej.Uczę się jej i lubię ją.
Tegoroczny zakup- Jeżówka Eccentric
Na tle Hortensji Bobo